Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Najboljši šamponi za lase :)

Najboljši šamponi za lase :)

Pozdravljeni, zanima me kateri so najboljši šamponi za lase? lahko so tudi naravni, ker namreč imam prhljaj in občasno srbeče lasišče. Imel sem Head & Shoulders, z njim nisem bil zadovoljen, zdaj mam trenutno NIVEA Diamond Gloss. Drugače si pa las ne perem pogosto.

Kopriva in breza 🙂

Izogni se multinacionalkam, to za začetek.

Uporabljam Subrino. Zame najboljši šampon. Slovenski, dobra cena, rezulatat pa precej boljši kot pri nemški konkurenci.

Nekje sem prebrala (pa tudi moja prijateljica frizerka to pravi;), da je vsaj občasno treba narediti kuro umivanja las z dobrim starim šamponom iz Ilirije – KOPRIVA ali BREZA, ki ju dobimo v nekaterih trgovinah (Spar, Mercator in drogerijah Muller ter DM) v valjasti plastenki.
Jaz osebno ju imam stalno doma. Se mi zdita, da lepo umijeta lase, jih ne zapacata tako kot nekateri šamponi, ki imajo razne packarije notri…..

Koprivin šampon, na koncu pa izpereš z žlico navadnega vinskega kisa v vodi.

za prhljaj je najboljša soda bikarbona, zmešana z vodo. potem si spereš lahko še s šamponom ali balzamom. Boljše od vseh, tudi najdražjih šamponov!

za prhljaj je najboljša soda bikarbona, zmešana z vodo. potem si spereš lahko še s šamponom ali balzamom. Boljše od vseh, tudi najdražjih šamponov![/quote]
Sam ni soda bikerbona prevečbazmična za lase? da si jih ne bi kje poškodoval …

proti prhljaju je zelo pomembno, da dobro osušiš lasišče, najbolje kar s fenom. ali ni bil učasih zelo učinkovit šampon oronazol ali nekaj takega?

Resničnim genijem najbolj zagrizeno nasprotujejo povprečneži (Albert Einstein)

V DM imajo trdo milo za lase. Moji hčeri pomaga.

za prhljaj je najboljša soda bikarbona, zmešana z vodo. potem si spereš lahko še s šamponom ali balzamom. Boljše od vseh, tudi najdražjih šamponov![/quote]

Po pranju s sodo bikarnono, sem rabila 2 meseca hudo intenzivnega in agresivnega zdravljenja škode, ki mi jo je to pranje povzročilo na lasišču. Močno odsvetujem. Premočna baza + soda b. ni nič kaj posebno “naravn” in nedolžna.

Sušenje lasišča in Oronazol je seveda učinkovita reč, če gre za prhljaj, ki je povzročen zaradi prevelikega razrasta glivic (glivice ljubijo vlago, Oronazlo je pa antimikotik – precej močno zdravilo). Če pa gre za hujšo obliko “prhljaja” v smislu kakšne seboreje, pa ne pomaga nič od tega. Zadeva je kronična, vsak posameznik išče in morda najde njemu najbolj primerno kombinacijo življenjskega stila, prehrane, nege, da uspešno blaži simptome.

Težko je tako na pamet svetovat, a prva misel bi bila … stran od vseh teh ala Loreal, Nivea, Garnier in ostalih drogerijskih sranj (tudi zadev, ki se propagirajo kot bio, eko, naravne). Če lasišče ni hudo problematično, bo čisto ok kakšna čistila pena + redno pranje, nek optimum recimo 2x tedensko (kar je manj, zna povzročat obloge in svinjarijo na lasiču, kar je več podobno). Če pa gre za obolelo lasišče, pa za začetek specialni šamponi, potem pa vzdrževanje stanja z nevtralnimi čistilnimi penami.

Trdo milo za tvoj tip las in lasišča.

Po pranju s sodo bikarnono, sem rabila 2 meseca hudo intenzivnega in agresivnega zdravljenja škode, ki mi jo je to pranje povzročilo na lasišču. Močno odsvetujem. Premočna baza + soda b. ni nič kaj posebno “naravn” in nedolžna.[/quote]

Sodo bikarbona se tako propagira kot da ah in oh in sploh. Sem jo poskusila uživati za uravnavanje želodčne kisline in…tako kot je zgoraj navedeno da je trajalo več mesecev da se je uredilo lasišče, je pri meni trajalo več mes. da se stanje normaliziralo.

Lasišča so različna, zato enostavnega odgovora ni. Najprej moraš ugotoviti, če imaš lasišče razdraženo ali ga imaš premalo očiščenega – oboje povzroči težave. Pri razdraženem se pojavi pekoč občutek, skoraj da zbadajoč, prhljaj pride suh. Pri premalo očiščenem se na lasišču pojavi obloga in masten prhljaj, tudi srbenje.

Če se ti lasje mastijo in ni razdraženo lasišče, potem pri šamponih glej, da ne vsebujejo balzamov ali proteinov, vse to se na lasišču nalaga. Če je razdraženo, vzemi blag šampon (recimo Aloedermal od ESI – dobiš v lekarni). Nekateri detergenti ljudem ne pašejo na lasišče. Meni recimo ne paše Sodium Lauroyl Sarcosinate, nekaterim ne paše Soduim Laureth Sulfate, …

Soda bikarbona in kasnejše izpiranje s kisom v vodi mene niso prepričali. Nekaterim to ustreza, pač odvisno od posameznika. Trdi šamponi tudi niso neka huda inovacija, sami po sebi so bolj agresivni, ker niso redčeni z vodo kot tekoči šamponi, ampak so čista kombinacija detergentov v trdni obliki.

Jaz uporabljam naravno od Lavere za suhe lase. Lasišče lepo diha.
Mislim, da imajo tudi linijo za prhlaj.
Je pa fajn, ker ne vsebuje silikonov, parabenov, parafinov.

Fitoval, imajo tudi Fitoval proti prhljaju.

Vsi šamponi, ke ne sebujejo silikonov, pa Na lauril sulfata (sodium lauryl sulfate-beri etikete). Oziroma tudi taki, čimbolj naravni, ki se ne penijo torej ne ustvarjajo bogate pene- ker če se lepo peni pomeni, da je veliko umetnih emulgatorjev notri.

Ali pa katerokoli naravni šampon z naravno glino – si ga lahko tudi doma narediš – glina iz Komende, pa rastlina, ki vsebuje naravne saponine, naprimer milnica ( Saponaria Officinalis)-uporabiš celo rastlino, ki jo zmečkaš, sesekljaš in daš v toplo vodo, nato odliješ in v tisto vodo dodaš naprimer še glino v prahu ( malo) in kakšno naravno eterično olje: Za temnolaske pa divji kostanj( v prah zmleti samo plodovi – vendar pozor, svetlolaske zaradi vsebujočih taninov se vam lako obarvajo lasje v oranžkasti odtenek – kostanj je le za rjavo in rdečelaske.

ALi pa kupiš naravno milo iz rastlinskih maščob, ga nastrgaš na kosmiče in stopiš in potem dodaš naprimer kokosovo mleko ali olje, sivkino olje, rožmarinovo olje, brezov, koprivin poparek iz listov, ipd, ostala naravna eterična olja.
Rastlinski saponini so odlični naravni antiseptiki, tudi v preprečevanju razrasta in pojavi glivic in plesni. Je pa res, da si morate obvezno lase posušiti s toploto – fenom, ali na soncu, ne samo na zraku, ali ovito v brisačo.

Od kupljenih komercialnih pa meni edinole ustreza kakšen naraven z belo glino.

Ali pa naravni šampon (Green people) s kvinojo in artičoko. Kvinoja vsebuje tudi izjemno veliko naravnih saponinov.

Kaj pa pravite na to http://www.lekarnar.com/izdelki/Biokap-sampon-proti-prhljaju
Kdo že mel?

Poraz. Da ne govorim kako so mi njihove barve za lase Subrina uničile las. Nikoli več ne kupim.

Kaj pa Alverde od DM-A ?

Odsvetujem takšne popularne šampone iz supermarketov (npr. Subrina, Nivea), saj so ti slabše kakovosti in polni kemikalij in zato niso priporočljivi niti za lasišče brez težav, kaj šele za tvoje. Svetujem ti kaj bolj naravnega – kopriva, dm Alverde, če pa si pripravljen plačati več kakšnega res naravnega, ki ga dobiš v drogerijah ali lekarni. Za sodo sem tudi jaz slišala, kako super je, sem probala pa ni bilo neke hude razlike.

New Report

Close