Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Najboljši smo v Evropi

Najboljši smo v Evropi

Ok izenačujejo se cene z evropskimi ipd… Ksaj se bojo plače izenačile z evropskimi?

Kdaj bojo pa plače izenačene z evropskimi?

v Avstriji in Italiji je bilo predlani in lani dražje kot pri nas, sedaj pa zopet lahko kupujemo ceneje, jah bomo pa spet hodili v šoping v tujino in puščali denar tam, pa še fajn je ker ni več carinikov in ni nobene gneče.

Jaz to že prakticiram ninej, tako hrano kot oblačila, po vse v avstrijo in italijo!

Meni ni jasna ta ekonomija: cene višje kot marsikje v Evropi, kjer imajo višji standard, naše plače pa mizerne. Nemci, Avstrijci in Italijani jedo ceneje, se oblačijo ceneje, hkrati pa imajo višje plače! Mi pa… saj vsi vemo, kako je pri nas:( Kje je tu logika???

evropa je tudi bolgarija, romunija in tudi to so evropske plače.

je ni, ampak ker smo Slovenci navajeni tlačanstva se tako radi prilagajamo in se pustimo tlačiti in izkoriščati. Mah saj bo,, enkrat mora tudi našemu narodu počit film.

ampak smo pa čarovniki, poslušaš Avstrijca toži kako mu je težko, Italjan še bolj, mi pa čaramo s temi € kot tapravi čarovniki, nam je prav za čestitat.

kupi si irhaste hlače in koroške dokolenke, v štajerski klobuk si zatakni fazanjo pero…svoji najdražji pa pokloni dirndl.

ja že, ampak niso v evro območju, oziroma ga še niso prevzele, ker še ne izpolnjujejo pogojev.

kaj ti ni jasno,
pri nas ni podjetniške kulture, dobički gredo že v drugo generacijo, ki en kurc dela, hodi na jadranja, dosti dopustov v južnih krajih, dvajsetletniki vozijo težke BMW in p.d.
produktivnost je slaba.

glavni problem je za kura* pobiranje davkov. 1/3 se odmakne.

tam nekje je Mavrični vitez pisal, da je trgovec in zasluži 450 €
ma kak si bo dobil kakšno babnco?
sicer jaz ne vem kakšne so plače, samo trgovec in 450 € je to možno.

o je, kar vprašaj katero prodajalko v Tušu, pa še kje.
tudi v Mercatorju ni veliko bolje,morda za kakih 100€, pa še to jim prinese dober promet. Interšpar ito sranje, da ne govorim o manjših trgovinah z mešanim blagom, čevlji ali z oblekami.

Mislim, da to ni res, da je v Avstriji cenejša hrana. Kak sudpark v Celovcu, kjer je merkur, ima kar fino navite cene. Marsikaj precej dražje kot pri nas. Mercatorja žal nimajo, da bi lahko primerjal, v njihovem šparu pa še nisem bil.

hrana je pri nas cenejša in ker je cenejša, jo trgovska mafija tišči do avstrijskih cen, ker ve, da nimamo kam iti.

s tem si trgovci povečujejo dobičke in postajajo največji bogatuni.
(Tuš, Jankovič…..

trgovci pa jim zaslužijo 450 €

Katera babnca pa hoče moža, da ji prinese domov 450 €……še za sebe in svoje gate nima….

Mislim, da to ni res, da je v Avstriji cenejša hrana. Kak sudpark v Celovcu, kjer je merkur, ima kar fino navite cene. Marsikaj precej dražje kot pri nas. Mercatorja žal nimajo, da bi lahko primerjal, v njihovem šparu pa še nisem bil.[/quotSe ne strinjam ravno s tabo, enkrat tedensko grem po fasungo v Avstrijo, primerjal sem cene lidl tu in lidl tam, pa so nižje 10-20 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} , odvisno od izdelka, ja možno tudi zato ,ker imajo več stvari v akciji in več izbire…Kar se merkurja tiče je malo dražji, ampak tam imaš tudi slovenske izdelke od ETE pa da ne naštevam in ti izdelki so tam ceneji, nerazumem kako je to mogoče preveri pa boš videl…Pa če hodiš v celovc v merkurja, potlej veš da imajo konec tedna vedno tako znižane izdelke da so že smešne cene, tiste izdelke, ki imajo še nekaj dni rok trajanja, tako da če prave dni hodiš gor, te veliko ceneje pride kot tu! Meni se pozna, tko da priporočam marsikomu nakupe gor…

jaz sem govoril o povprečju in v povprečju so cene živil v Avstriji še vedno višje. jasno, da v kolikor hočeš iskati in najti kaj z nižjo ceno, to tudi najdeš. cene se izenačujejo, saj ne bo njihov potrošnik kril razliko cen našemu.
če hoče ETA, ali Delamaris “zgoraj” prodajati po nižji ceni, je jasno, da to razliko krijem jaz (mi-tudi delavske plače) in ne Avstrijci in ne razne naše nesposobne in PREDRAGE uprave, nadzorni sveti ipd.

sedaj so cene že nižje, preverjeno po zadnjih podražitvah, koncem lanskega leta in letošnje.

kaj je norton kaj kvasiš bedarije avstrijc ima 3 krat višjo plačo

očitno ne zastopiš, kaj je napisano,

to pa ni res, avstrijci slabše zaslužijo kakor mi.

Hehehe norton, prvi april je mem(:

upam, da za Svetilnika še ne bo.

Janševa vlada je nesposobna in neučinkovita.Vse slabče nam gre.

New Report

Close