Najdi forum

najbrž ni avtobus …

Zanima me, kaj pomeni 100 MHz BUS procesorja? Je to dobro ali bi lahko bilo bolje? Predpomnilnik 256 kB (no, to je verjetno zelo dobro).

Misliš 100 MHz Front Side Bus ? To je pač hitrost prepomnilnika. 256 kB predpomnilnika je pa velikost le-tega. Kaj pa imaš, kakšen P3 ali pa Athlon T-Bird?

Je ta hitrost predpomnilnika OK ali ne? Razen tega se zadeva glasi takole:
INTEL Celeron 1000 MHz FC-PGA BOX 256kB Cache, 100MHz, 0,13u

BUS je vodilo skrbi pa za prenos podatkov med procesorjem (INTEL Celeron) in drugimi deli računalnika (predvsem RAM (spomin))

Obstaja sicer tudi hitrejši bus (hehe ja res ni to trola) ampak verjetno ti bo 100 MHZ zadostoavlo, saj tudi Celeron 1000 MHZ ni najhitrejši procesor.

256 kB cache je velikost predpomnilnika in je standard za Celerone. Spet lahko kupiš več, ampak moraš kupiti dražji P3/P4

0,13u pa je tehnologija izdelave, pomeni pa,da je razmak med elementi na čipu (procesorju) 0.13 mikrona. Pri hitrosti pa to nima nobene veze.

Za normalno delo (word excel, internet,…) ti ta konfiguracija čisto zadostuje, če pa nameravaš risati kake 3D pokrajine, kake načtre v Autocadu ali pa želiš igrati najnovejše 3D igrice v čim višji resoluciji, potem se splača kupiti kaj močnejšega

Prav lepa ti hvala za razlago!

Sklenila sem, da 3D pokrajine lahko še malo počakajo. Mi boš moral še dosti razložiti, preden se jih lotim! 🙂

malenkost 🙂

bova pa z 2D začela, 3D je pa itak lepše v resničnosti gledat, pa še otipljiv je tam 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close