Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Najcenejša motorna olja?

Najcenejša motorna olja?

Pozdravljeni,mene zanima,če kdo ve za kakšno trgovino z res ugodnimi motornimi olji.Jaz bom drugo leto olje na pooblaščen servis nesel s sabo,enakega kot ga vlivajo na servisu (je že izven garancije) ,ker sm ga dobil precej ceneje kot ga računajo na servisu.Kupil sem pa Castrol Magnatec 5W40 C3,4 litrsko kantico,za 33,22 eur,kar znese za liter 8,30 eur.Ali kdo ve še za cenejše avtoštacune?

ima kdo izkušnje z motorna-olja.com

zakaj greš potem na uraden servis če maš svoje olje? pojdi k mehaniku k ti to še cenej nardi. večina uradnih je zlo nezadovoljnih če svoje olje prneseš..

Hja, včasih se je dal dobit kje kakšen kontakt kašnega ki je to dobil tko postrani… in poceni prodajal. Vendar se ni ravno veliko o tem govorilo. Veliko srčee.

Ja ne vem,nekako ga bom zaenkrat še vozil na pooblaščenega,tam mi naredijo vse (upam) po tovarniških standardih oz. priporočilih kaj se dela,menja ali preveri na toliko in toliko časa oz. kilometrov.Poleg tega ga pri servisih še spodaj vsako leto prešpricajo z oljem,Krown se mi zdi.In pred vsako zimo dobim vabilo še na preventivni zimski brezplačen pregled,ki vsebuje,kopirano s tega linka: http://www.mazda-aftersales.com/page/si/winter_check.html ,Pregled pnevmatik vključno z rezervnim kolesom: tlak zraka v pnevmatikah,obraba, globina profila

2Zavore: vizualni in funkcionalni pregled, preverjanje nivoja zavorne tekočine

3Amortizerji: vizualni pregled

4Svetlobna telesa: funkcionalni pregled, nastavitev žarometov

5Akumulator: vizualni in funkcionalni pregled

6Motorno olje: preverjanje nivoja

7Nivo hladilne tekočine: vizualni pregled sistema in preverjanje hladilne tekočine

8Klinasti jermen: pregled obrabljenosti in napetosti

9Klimatska naprava: funkcionalni pregled

10Brisalci in pranje vetrobranskega stekla: pregled in dopolnitev tekočine**

11Karoserija: vizualni pregled karoserije in podvozja

12Ključavnice in tesnila vrat: vizualni pregled in zaščita

Za olje pa vem oz. verjamem,da neradi vidijo,če svojega prineseš.Sicer sem pa vprašal za naslednji servis,ki bo drugo leto,če lahko svojega prinesem.Se mi je takoj zdelo,da ni bil najbolj navdušen,dovolil pa je.Zakaj pa bi tam za liter enakega olja dajal 15,75 eur,če sem jaz dal 8,30.

Aja,pozabil sem omeniti kje sem jaz to olje kupil.Kupil sem v trgovini z avtodeli Bartog,po Sloveniji je več poslovalnic,glavna je v Trebnjem,jaz sem kupil v Škofji Loki,kjer mi je najbližja ta trgovina.

Aja,spletne cene sem tudi gledal,je ceneje,ampak za mojo količino se ne splača,ker potem s poštnino vred kakšen evro ali dva vseeno dražje pride kot sem jaz plačal v Bartogu.

Po eni strani so pa kljub svojemu olju vseeno lahko veseli,svoje olje že res,vendar imajo še vedno eno stranko kot pa eno manj,če bi to peljal šravfat drugam.Vozim pa na pooblaščenega iz zgoraj navedenih razlogov,no kakšno menjavo zavor ipd. bi že peljal h kakemu drugemu mehaniku.Ne rečem,da ni cenejši in da ne zna zamenjat olja in filtra,ampak vprašanje je,če bi se spomnil vse to pregledati,kar je v navodilih za uporabo.Mi v moji knjigi vse točno piše kaj je treba narest,nekaj med drugim na toliko pregledat zračnost ventilov in še in še,zdaj nevem,ker nimam knjige pri sebi,v avto se mi pa ne da it ponjo za vse to opisovat.

motorna-olja.com si pogledal?

Sem ja,isto motorno olje je v 4 litrski embalaži cenejše 4,72 eur,potem je pa treba računat še poštnino da ti pošljejo.Mislim da sem skoraj na istem kot tu,ko sem kupil,v Bartogu.

Da malo osvežim to temo. Za moj avto sem našel res ugodno motorno olje, ki je že kakih 7 mesecev v avtu, je pa zdaj notri 10W-40, Power Oil. 5 litrska kantica pride malo pod 20 eur.

New Report

Close