najcenejše kosilo
Ojla!
Očitno sem tako nečitljivo napisala…. paradižnikovo mezgo uporabljam, vegete in rdeče mlete paprike pa ne. Razlog je povsem preprost: nisem vajena uporabljati omenjenih sestavin, ker jih pač mama nikoli ni, paprike predvsem zavoljo njenih težav z želodcem. Potem je pač moja podedovana kuharska praksa podobna mamini. ;o))
Podmetov tudi jaz ne prakticiram, gostim z zelenjavo, drobtinami ali kislo smetano.
Jaz vedno pravim : ena jed – receptov zanjo pa neskončno.
LP
Jih je kar nekaj:
-testenina+tuna v pradajaz omaki (tuna iz konzerve, sos pa iz tetrapaka)
-testenina+svez sir+smetana in jajce vse skupaj zapeces
-pecene paprike polite s smetano (in das se malo v pecico da povre, to imamo vsi radi)
-sataras
In se bi lahko nastevala. Zgoraj omenjeno ne samo da je poceni ampak tudi hitro pripravljeno, saj je tudi to pomembno.
lp
a
ne samo da je sledeče kosilo najcenejše, je definitivno najhitrejše in naj najboljše.V sedmih minutah!To je moj recept in vsak, kdor je še probal,je bil komentar,da so to resnično najbolši špageti.
V slan krop rukneš špagete, medtem, ko vrejo,vzameš še en pisker in daš malo olja in na olje žlico cukra, da rata rjav,dodaš eno do dve male žličke moke,še paradižnikovo mezgo, obvezno s flaše,ampak res veliko,celo flašo. dodaš par kapelc olivnega olja, vegeto, sol in origano,nato še košček zdenka sira.Špagete odcediš,preliješ z omako,postrežeš še nariban sir mljask!Res probajte,hitreje je kuhano kot pečena jajca!