Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Najem

Najem

Pozdravljeni . Najemodajalec mi je pred 3 meseci povedal naj se izselim .
jaz sem dobila drugo stanovanje , sedaj se uredim ( pobelim ) in mu sporocim in mi je zacel komplicirati in groziti , da moram biti se notri in placati stroske se za ta mesec .
Nimam nobene pravne pogodbe , najemnino na roke itd ….
pripravljena sem placati stroske se za ta mesec .
zanima me ima kdo podobno izkusnjo ?
hvala

Upam, da naslednji najem ne bo na roke.

Nič mu ne moreš! On te še lahko prijavi, da si vdrla v stanovanje…

Lastnik ima prav. Imaš odpovedni rok in če si ti prej nasla stanovanje in se nisi zmenila predhodno z lastnikom, da bi z njegovim soglasjem šla prej, si dolžna plačati najemnino in stroške , čeprav nisi več notri. Zato se je treba pogovarjati, se uskladiti z lastnikom, da je obema v redu datum izselitve in ima tudi on čas najti novega. Jaz sem šla na roke najemnikom, ampak sem želela da se uskladimo za termin izselitve in sem imela čas najti nove.

Danes je zadnji marec. Cel mesec si koristila stanovanje. Seveda se plača še najemnina za marec in stroški.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno547, 31.03.2025 ob 20:23

Lastnik ima prav. Imaš odpovedni rok in če si ti prej nasla stanovanje in se nisi zmenila predhodno z lastnikom, da bi z njegovim soglasjem šla prej, si dolžna plačati najemnino in stroške , čeprav nisi več notri. Zato se je treba pogovarjati, se uskladiti z lastnikom, da je obema v redu datum izselitve in ima tudi on čas najti novega. Jaz sem šla na roke najemnikom, ampak sem želela da se uskladimo za termin izselitve in sem imela čas najti nove.

ti pa dam namig. Če je pobiral najemnino na črno, mu zagrozi nazaj da ga boš prijavila na FURS, če ti bo želel zaračunati najemnino za mesce ko te ni več notri. Jaz imam vse b.p. urejeno, nakažejo polne zneske,  najemne pogodbe so ,  do črtice in vejice spoštujem stanovanjski zakon. Če pa dela po kavbojsko, bodi tudi ti ista nazaj.

Anonimno547, 31.03.2025 ob 20:27

ti pa dam namig. Če je pobiral najemnino na črno, mu zagrozi nazaj da ga boš prijavila na FURS, če ti bo želel zaračunati najemnino za mesce ko te ni več notri. Jaz imam vse b.p. urejeno, nakažejo polne zneske,  najemne pogodbe so ,  do črtice in vejice spoštujem stanovanjski zakon. Če pa dela po kavbojsko, bodi tudi ti ista nazaj.

Za marec pa mu moraš plačati najemnino in stroške. Praviš da moraš prebeliti, torej on ne more razpolagati s stanovanjem, ker imaš ti svoje stvari se notri oziroma nista  imela primopredaje. Ko pa greš ven, ko naredita primopredajo, predajo ključev, pa mu reci naj ne zapenja, pa tudi ti ne boš, ker tudi on je ranljiv saj oddaja na črno

najemnino si verjetno plačala vnaprej

ampak stroške za ta mesec bo pa treba plačat

za ta mesec sem placala seveda 🙂 . vsak teden me je klicaril kdaj bom ce sem kej nasla in sedaj ko grem pa sitnari . Sem rekla placam se za april stroske samo da da mir .
ne mislim ga prijavljat za kakrsno koli utajo davkov , nisem tak clovek …

hvala vsem

Karla200, 31.03.2025 ob 21:20

za ta mesec sem placala seveda 🙂 . vsak teden me je klicaril kdaj bom ce sem kej nasla in sedaj ko grem pa sitnari . Sem rekla placam se za april stroske samo da da mir .
ne mislim ga prijavljat za kakrsno koli utajo davkov , nisem tak clovek …

hvala vsem

Aprilske poloznice ao za marec, te so tudi tvoje, najemnina za april pa ne.

aprilske poloznice, 31.03.2025 ob 21:48

Aprilske poloznice ao za marec, te so tudi tvoje, najemnina za april pa ne.

Karla, vidva se nista naredila primopredaje, ti se prebelila nisi stanovanja. Torej je to isto kot če si notri. Uredi in zaključi s stanovanjem, daj ključ lastniku . Jutri smo 1.4., kdaj boš prebelila, kdaj mu boš dala ključ? Meni je tole zelo čudno, ti imaš ključ, prebelila nisi še, plačala pa ne bi najemnineza patil ki se začne jutri . Tako se ne dela ,lastnik s  stanovanjem ne more razpolagati

Koji vam je qrac, da sploh pristanete na najem brez pogodbe, zapisnika o stanju stanovanja in brez priloženih 4  fotk  za vsak prostor. Prav vam je. Naj vas ta baraba od najemodajalca odre do konca in naprej. Zaslužite si, ker podpirate davčno utajo. Treba vas bi bilo kaznovati, ker če še ne veste, kriv je tisti, ki krade in tisti, ki mu drži vrečo. Da boš ja kapiralo, najemodajalec in najemnik sta oba v prekršku, če ni pogodbe.

Nimaš kaj, čimprej se spodaj in bosi srečna, da si sploh dobila novo stanovanje v najem. Če te zelo izseliti, potem te nosi bila v redu najemnica. Dobrega najemnika se bamrec nikoli ne meče ven.

najemnica.

Vedi ko bos sla bo motal on pokriti tvoje zadnje poloznice saj prihajajo za nazaj.

Seveda plačaš do roka konca pogodbe. Če si si našla prej je samo njegova dobra volja lastnika, da ti odpiše dolg. Lahko bo pa zadržal varščino za zadnjo najemnino. Stroške plačaš za ves čas dokler traja pogodba.

Prav vam je, 31.03.2025 ob 22:23

Koji vam je qrac, da sploh pristanete na najem brez pogodbe, zapisnika o stanju stanovanja in brez priloženih 4  fotk  za vsak prostor. Prav vam je. Naj vas ta baraba od najemodajalca odre do konca in naprej. Zaslužite si, ker podpirate davčno utajo. Treba vas bi bilo kaznovati, ker če še ne veste, kriv je tisti, ki krade in tisti, ki mu drži vrečo. Da boš ja kapiralo, najemodajalec in najemnik sta oba v prekršku, če ni pogodbe.

Vsi nekaj na pamet govorite. Najemnik vedno lahko da odpovedni rok, ki pa mora biti 2 meseca. Vse ostalo je dobra volja lastnika da se zmenijo za prej, če najde najemnik prej novo stanovanje. Ampak dekle ni niti prebelila. Kako naj imajo primopredajo. Plačala ne bi za april, ker je našla drugje, hkrati ni prebelila in predala stanovanje ključe. Lastnik ne more razpolagati s stanovanjem in ne more notri vseliti nove najemnike.  Danes smo 1.4. torej za april mora plačati, plačuje se za tekoči mesec najemnino. Kako, naj se dogovorita, ali do sredine aprila ali do konca. Tu ni samo lastnik smotan, tudi najemnica kar nekaj želi, kar sploh še ni izpolnila. Mi naredimo primopredajni zapisnik in glede na stanje stanovanja ocenimo, ali jim vrnemo vso varščino. Včasih se zmenimo, da mi prebelimo ter to odštejemo iz varščine (poudarjam da ob vselitvi pridejo v odebeljeno očiščeno stanovanje, ob vselitvi napišemo primopredajni zapisnik s slikami, imamo pogodbo).

Anonimno 8217, 01.04.2025 ob 10:30

Vedi ko bos sla bo motal on pokriti tvoje zadnje poloznice saj prihajajo za nazaj.

Tudi to ne drži. Ob primorpedaji se zapiše, da se pokrijejo iz varščine  še zadnji stroški, takrat ko je vse  placano, se vrne varščina.

Jaz imam podobno izkusnjo , mene je enega lepega dne poklical da bo v stanovanje prisla njegova hci in ko kaj dobim naj grem .
V 3 letih mi ni dal nobene pogodbe, prav tako denar na roke .

se dones mi je zal , da ga nisem prijavila ker me je pol se klicaril kaj vse je potrebno placat .
sedaj imam super najemodajalko , posteno itd …

ni samo najemnik vedno kriv , eni najemodajalci so užas

A nisi rekla, da je bilo dogovorjeno, da ostaneš, on ti je povedal iz včeraj na danes, da se izseliš?

Mater mate pravljice ej. Res za lahko noč.

Kaksne pravljice za lahko noc ?
Ne razumem . Pa ti dobi stanovanje v mojem primeru v Celju , kjer se tepejo za stanovanja.
eni ste res trčeni . Najboljs da ostanem v najemu brez pogodbe . Svasta

Jamrate da plačujete na črno, zakaj pa pristanete na take pogoje, zakaj ne zahtevate pogodbe in plačevanje na trr? Vam jaz povem KER IMATE ZATO NIŽJO NAJEMNINO!

Če prijavita pogodbo, bo šla najemnina 27% gor!

Ampak to pa kar pozabite najemniki!

Pogodba; ja ja, ljudje se res odločajo samo zaradi nižje najemnine. Eni najemodajalci oddajo samo brez pogodbe. In če ne bom vzela jaz, bo kdo drug.

New Report

Close