Najem (ali prodaja) parcele
Imam možnost najet manjšo parcelo za hišo.
Parcela je zaraščena, na njej je kup odpada: od starih dil, enih ceglov…. Do zdaj smo jo vzdrževali samo s striženjem trave.
Parcela je v bregu, nedostopna s katerim koli strojem. Delati bo potrebno vse na roke, kupiti primerno orodje….
Lastnik zahteva 1€ za kvadratni meter, se pravi 100 € na leto. S tem, da jaz kosim njegovo travo (če si v najemu), poskrbet za odvoz in vzdrževat. Pa še ograja med hišo in parcelo je uničena.
Sicer lastnik ‘grozi’, da to parcelo za hišo lahko odda drugim, ki bodo harali pred moji okni. :((
Kaj bi vi storili?
Za zdaj ne pristane. Ker gre za večjo parcelo, jaz pa bi odkupila (itak) samo ta del, ki je za hišo.
Je treba potem geometra, pa vpis….. Zdaj sem poistavljena v kot – če sprejem prav, če ne pa lahko odda drugim. :((
Samo cena je pa nora. Sem bral pred dnevi, da nekdo prodaja zazidljivo parcelo, sončno (ker ta ‘naša’ ni) po 2 € za kv. meter.
Vem, da ceno postavlja lastnik. Meni je nelogično, da mu uredim parcelo, kosim, okej lahko imam vrt…. za vse drugo rabim njegovo soglasje, se matram zaradi ljubega miru pa še plačujem!!
Ravno to razmišljanje je narobe, če tudi je to edina najboljša opcija … problem je, da ko je enkrat parcela zaraščena z vsem sranjem, se tam vsa golazen razvije … Predvsem rdečih polžov, ki se jih ne rešiš kar tako. S časoma iz zraščene trave začne poganjati še trnje. In ko enkrat pokuka en trn ven, jih imaš lahko čez desetletje cel travnik v samem trnju.
Moja dedek in babica sta prodala en travnik ob cesti. Ko smo mi urejali še tisti travnik in jarek, je bila sama trava. Ko je prevzel drug lastnik, pa je kosil samo površje, ob jarku pa se je pojavilo z leti tako trnje, da je res ogromno in tako zraščeno s trnjem, da je cel jarek eno samo trnje.
Ravno to razmišljanje je narobe, če tudi je to edina najboljša opcija … problem je, da ko je enkrat parcela zaraščena z vsem sranjem, se tam vsa golazen razvije … Predvsem rdečih polžov, ki se jih ne rešiš kar tako. S časoma iz zraščene trave začne poganjati še trnje. In ko enkrat pokuka en trn ven, jih imaš lahko čez desetletje cel travnik v samem trnju.
Moja dedek in babica sta prodala en travnik ob cesti. Ko smo mi urejali še tisti travnik in jarek, je bila sama trava. Ko je prevzel drug lastnik, pa je kosil samo površje, ob jarku pa se je pojavilo z leti tako trnje, da je res ogromno in tako zraščeno s trnjem, da je cel jarek eno samo trnje.
[/quote]
In ta vaša parcela je bila ob cesti, na ravnem? Dostop komot.
Pri nas pa če bi vse spucali (sežigat ne smeš ali pa je vse mokro) bi morali s strojem preko strehe vse ‘znosit’ na keson. Takoj za parcelo je strm gozd. Skale letijo dol, pozimi ti vse pojedo srne. V bistvu bi moral lastnik plačat vzdrževanje (haha) in uredit ograjo.
Še vedno sem pripravljena na najem, samo da ne dobim za okna neke piknikarje !!
In ta vaša parcela je bila ob cesti, na ravnem? Dostop komot.
Pri nas pa če bi vse spucali (sežigat ne smeš ali pa je vse mokro) bi morali s strojem preko strehe vse ‘znosit’ na keson. Takoj za parcelo je strm gozd. Skale letijo dol, pozimi ti vse pojedo srne. V bistvu bi moral lastnik plačat vzdrževanje (haha) in uredit ograjo.
Še vedno sem pripravljena na najem, samo da ne dobim za okna neke piknikarje !!
[/quote]
Potem pa plačaj, kaj sploh sprašuješ.
Potem pa plačaj, kaj sploh sprašuješ.
[/quote]
Bilo bi fer, da lastnik odpiše najemnino za čas, ko se ta parcela uredi.
Ko jo najemnik uredi….. pokaže račune, potem pa se gre v najem – ali odkup.
Kaj ni tako, da je prvi najemnik ali kupec tisti, ki to parcelo vzdržuje že leta? In če ni soglasja, naj pa propada in se zarašča.
Bilo bi fer, da lastnik odpiše najemnino za čas, ko se ta parcela uredi.
Ko jo najemnik uredi….. pokaže račune, potem pa se gre v najem – ali odkup.
Kaj ni tako, da je prvi najemnik ali kupec tisti, ki to parcelo vzdržuje že leta? In če ni soglasja, naj pa propada in se zarašča.
[/quote]
Lahko težiš kolikor želiš, na koncu bo po lastnikovo. Recimo, če bi meni toliko težila kot tukaj na forumu, ti gotovo ne bi oddal, saj vem da bi imel samo probleme.
par zadev..
za zazidljivo parcelo je seveda utopija da bo kdo to vzel..
morda res piknik plac, ampak kako bo pa ta pinikar thja vse prvleku, peš..al bo rabu vas in vaše dovoljenje..
če je pa travnik, je pa kmetijsko..
potem, če imajo gor navlako ali kar ne smejo imet..
hop inšpekcijo gor..
ne se dat, preveč nategovat..
ni to parcela v “Murglah”..
ODGOVORILA SEM LASTNIKU, DA SE NE STRINJAM S POGOJI,
Da ne pristajam na pogoje, kar nekaj na ‘oko’ – želim samo mir.
V bistvu, če vsi vrtičkarji odstopijo od pogodbe, bo vse isto, kot že 50 let. Samo On ne bo kasiral! Sranje dela en sam, ki je hotel zidat.. in sva se zapela! Ta odstopa, se pogaja za drugo lokacijo in se strinjajo.