Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Najem avtomobila v Grčiji

Najem avtomobila v Grčiji

Odpravljamo se na krajši dopust v Grčijo (Kreta) in ker tja potujemo prvič, bi si Kreto radi čimbolj ogledali. Razmišljamo o najemu avtomobila pri enem od njihovih rent-a-carjev. Ker ne vemo, kako tak najem poteka, kaj vse porebujemo (ok, vozniško dovoljenje – to vemo), kako je s plačilom in ali posodijo tudi otroški sedež … se obračam na vas. Če ima kdo s tem kakšno uzkušnjo bi bili veseli, če bi jo delil/a z nami.

Vsaka inf. bo dobrodošla. Hvala.

Na Kreti imaš veliko izposojevalnic avtomobilov, zato ti težko svetujem, katero izberi. Mi smo en dan malo povpraševali po različnih in se na koncu odločili za nas takrat najboljšo, kar pa ni nujno tudi najcenejšo. Kolikor se spomnim, je treba biti pozoren na zavarovanje. Lahko imaš namreč nižjo ceno najema, potem pa ni notri zavarovanja za avto ali za osebe in če se kaj zgodi imaš vsekakor težave. Skratka dobro je biti previden in prebrati tudi droben tisk. UŽIVAJTE!!!

Nič kaj drugega ti ne bom svetovala – le opomba – nisem še videla otroškega sedeža, v nobenem rent-a- caru, pa sem jih že kar nekaj videla.

Tovrstna kultura jim je povsem adijo, oni svoje otroke vozijo v naročju na sprednjih sedežih, če je kdo vsaj zadaj je to že kul, in kaj je to pripenjanje??

Če potujete preko agencije vprašajte svojega vodiča, kateri rent-a-car je v redu in preverjen (običajno imajo s kakimi lokalci dogovor, pa potem pobirajo provizijo) – mi smo se običajno poslužili te taktike, in se je obnesla, čeprav smo v glavnem rentali motorje. Kljub temu obvezno še malo težite s full insurance (ta izraz dobro poznajo), da bo ja držalo. So pa na tem področju tudi pri njih naredili malo reda, tako da se popolnoma nezavarovanih avtov (celo brez registrskih tablic) ne vidi več.

p.s. Kreta je za “par dni” čisto prevelika, raje si izberite en del in ga temeljito poglejte, pa vam bo ostalo še kaj za drugič, se boste z veseljem vrnili.

lp tinca

Mi smo bili na Karpatosu in ob rezervaciji avtomobila sva omenila, da želiva tudi avtosedež in sva ga dobila. Doplačala sva nekaj EUR, ampak Mulc je bil pa privezan.
Midva sva avto najemala vedno sama – brez posredovanja agencije, ker je bilo ceneje, kljub temu da so predstavniki agencij vedno zatrjevali, da se avta ne da dobit, da bo dražje, itd. Če se malo znajdeš oz. če ste vsaj malo že potovali, gre. Dobro je imeti polno zavarovanje, ampak nama so ga že sami ponudili v agenciji, sicer spet doplačaš “kakšen EUR”, te pa vsaj ni strah.

No, t-inca, s tvojim prvim stavkom se ne strinjam. Lansko poletje smo dopustovali na Zakinthosu, rentali C3 (5 dni) in ves ta čas (z doplačilom) imeli v avtu tudi otroški sedežek.

Mi smo rentali kar preko Globtourjevega agenta, ki nam je svetoval agencijo, s katero so imeli oni pogodbo. Kakšen EUR več plačaš, vendar si miren kar se zavarovanja tiče!

Uživajte v Grčiji!

No me veseli, da so se stvari spremenile. JE bil že čas da je tudi do njih prišla Evropa vsaj na tem področju.

Smo se pred leti še na motorjih brez čelad vozili vsi po spisku… no zdaj to počnejo samo še domačini 🙂

lp tinca

tudi mi na Karpatosu smo dobili avtosedež, brez doplačila.

glede rentanja je pa res da se sprehodite malo po agencijah, preverite cene in vozila potem se pa odločite, kaj dosti ne morete falit. Pazite da ste zavarovani vsi potniki in avto in to je to.

Tudi na Rodosu smo brez težav dobili otroški avtosedež, tako da ni res, da jih ni. Najeli smo preko agenciji,ki jo je svetoval Kompas in imeli še neke ugodnosti.

Živjo!
Se splača kar malo naokrog vprašat. Cene so zelo različne ravno zaradi tega ˝full insurance˝ še vedno moraš namreč v primeru nesreče sam kriti stroške v višini 2 – 3 tisoč evrov, kakor pri kom . Majo pa take fore, ko vidijo da si zainteresiran te vrže na finto da bo avto takoj, vključno s sedežem s tem da moraš nekaj dat na račun običajno kakšnih 50 evrov. Pri nas se je ravno na Kreti potem zgodilo da smo zunaj z dvema majhnima otrokoma čakali skoraj 3 ure. Ko sva hotela denar nazaj ker sva tako dolgo čakala nama je na listku pokazal drobni tisk da denarja ne vračajo. Naslednji šok pa je bil potem ko smo podpisovali pogodbo, ko sva videla da je njihov ful kasko v bistvu pri nas delni kasko, na koncu so nama avto pripeljali brez sedežev. V glavnem razočaranje!

lp!

Mene je pa najbolj zmotilo to, da so ti avto pripeljali pred APP ob 10.30 dopoldan, odpeljali pa že ob 7ih zjutraj. To ni 24 ur, računajo pa na dan!

Pri zavarovnju bodite pozorni: kljub temu,da smo imeli ‘full insurance’, pa je to veljalo le za asfaltirane ceste. To ti sicer piše v pogodbi, pa tudi agent malo omeni, vedar si moraš to tudi zapomniti:) Na Karpatosu je kar nekaj lepih plažic, ki so dostopne le po strmi ozki makadamski ‘stezi’. Zavedala sva se, da če se nama tam avto pokvari, bova sama plačala vso škodo. No, na srečo smo z avtom vred vsi preživeli tiste serpentine:) Se pa lahko zelo hitro zgodi, da se ti predre kakšna guma, recimo. Videvala pa sva tudi turiste z mnogo boljšim terenskim vozilom (najin avto sploh ni bil terenski, en majhen suzuki alto al kako se že reče), ki pa enostavno niso znali voziti po makadamu, in so potem na kakšnem ovinku v hrib kar obtičali. Še prej pa seveda s svojimi poskusi speljevanja močno razrili cesto, da je bila potem še težje prevozna.

Za Grčijo nisem zihr, cene za najem avtomobila v SLO pa segajo od 30 EUR/dan pa vse do 400 EUR / dan, odvisno od vrste vozila, dolžine najema, dodatnih storitev… Več o tem tukaj: https://omisli.si/nasvet-strokovnjaka/najem-vozila/rent-a-car-cenik-povprecne-cene-najem-avtomobila/

Že spet ta bedasta reklama….kdaj se boste naučili, da prikrito oglaševanje naredi več škode.

Najem avtomobila v Grčiji – https://economybookings.tp.st/2GqyM4IB Sem zelo zadovoljen, spremenil bi le to, da se vrne poln tank bencina in ne prazen, nam ga je namreč ostalo še pol. Tako pa bi pred vrnitvijo avta samo dopolnili tank do vrha. Drugače zelo zadovoljen z avtom.

New Report

Close