Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Najem od stanovanjskega sklada RS Ljubljana Brdo

Najem od stanovanjskega sklada RS Ljubljana Brdo

Stanovanjski sklad je objavil razpis za najem stanovanj na Brdu. Zanima me ali je mogoče takšno stanovanje kdaj kasneje odkupiti, ali ima kdo takšno izkušnjo? Poleg tega me zanima ali ima kdo v najemu takšno stanovanje in zanj prejema tudi subvencijo najemnine oz. ali je sploh mogoče podati vlogo za subvencijo najemnine, če si v najemnem stanovanju stanovanjskega sklada? Če je to mogoče, potem je to konkurenčno tržnemu najemu, drugače prednosti ne vidim, razen najem za nedoločen čas.

Odkup ni možen, imaš na njihovi strani vse napisano. Stanovanje kot vsako drugo. Za subvencijo moraš biti socialc na listi prosilcev. Za moje pojme je še minus, če delaš kakšne piz darije, vrtaš preveč, se otroci preveč derejo, preurejaš ali pa kaj…..hitro lahk najdejo vzrok da ti prekinejo pogodbo in pakiraš ven. z najemnikom posameznikom se še da kaj zmenit tu pa nimaš kaj.

Prednost je vsekakor najem za nedoločen čas, saj lahko privat najemodajalec kadarkoli proda stanovanje ali se vanj vseli nekdo od družinskih članov ipd. Poleg tega je kul, ker je stanovanje prazno in si ga lahko opremiš po svoje. Otroci ne delajo takšnega nereda, da bi to bil razlog, da te vržejo ven, ali vrtanje luknje v steno. Prav tako smo vedno bili redni plačniki na točno določen dan, tako da ne vidim razloga, zakaj bi te nekdo vrgel ven. Mislim da se kot družina čisto kulturno obnašamo, pa še mož je glavna gospodinja, saj ne prenese nereda in umazanije, tako da je stanovanje vedno tipi top. Info o subvenciji sem tudi dobila in je mogoče dobiti subvencijo od csd, tako kot imamo urejeno že sedaj. Torej me zanima še samo možnost odkupa kdaj v prihodnosti, če je kdo takšen, ki ima takšno izkušnjo?

Dobivate subvencijo ker ste socialno ogroženi, ti pa se zanimaš za odkup stanovanja?
Ma bejž da te ne vidim!!

6,5 € na m2 pa res ni tržna najemnina.
Tržne se začnejo od 11€ na meter. Je pa res, da imaš tam ponavadi opremljeno.

A se sploh splača tole?

Saj se ne zanimam za odkup trenutno, ampak kdaj v prihodnosti. Trenutno je pač situacija takšna, da sem brezposelna, ne bom pa verjetno celo življenje, kajne? In zakaj ne bi na csd dali vloge za subvencijo, saj nič ne goljufamo, predložimo dokumentacijo o prihodkih in oni določijo višino subvencije. Ne vem zakaj ne bi izkoristili, če smo upravičeni? Glede na to, da plačujemo davke, pa lahko tudi kaj nazaj dobimo, kajne?

Ni čisto tržna, a zraven plačaš še 3.25e na kvadrat za parkinga, balkon in shrambo, skupaj skoraj 150e. Potem pa menda še 6 najemnin kavcije, neopremljeno.. Edini plus je dolgoročni najem, ob pogoju, da imaš za 3 sobno stanovanje vsak mesec kakih 700e s stroški. Ti spet niso tako nizki, ker je vse nek nadstandard. Kar dobiš z energijsko varčnostjo, izgubiš s kupom storitev.

Vsekakor primerno za tiste, ki si želijo najema permanentno, manj za take, ki razmišljajo o nakupu, nekoč.

Mogoče kdo ve, ali je kuhinja že v stanovanju ali je popolnoma potrebno vse opremiti?

Običajno je tako, da je notri samo keramika v kopalnici (školjka, kad, umivalnik s pipami), kuhinja neopremljena, luči ni. Plin, elektriko je treb apriklopiti.

Kuhinje seveda ni, ko se izseliš moraš stanovanje izprazniti v celoti.

Trenutno imamo skoraj enako veliko stanovanje za enako najemnino, vendar brez garaže in že opremljeno. Stroški so tako ali tako že sedaj ca. 150€ do 200€, tako da neke razlike verjetno ni oz. kaj več ne bo. Problem je edino, da smo se navadili soseske in sosedov. Kaj pa vem…

New Report

Close