najem / oddaja stanovanja preko agancije?
Oprostite.
Ali stanovanje najemate / oddajate preko agencije? Ali je preko agencije res varnjeje ali gre pri agencijah samo za zaslužek?
Pri tistih, ki to delajo sami vem,da je mogoče zglihati ceno “na roko”. Se poslužujete tega?
Rabim pomoč. lp
Požrla ti bo provizijo, dala pa tel. številke, prepisane iz Salomona
Stanodajalce zvabijo pod pretvezo, da je tako varneje ipd., pa zastonj seveda, najemnik pa plača ko žuti. Jaz tudi iščem brez agencije, ampak je manjša izbira.
Hvala za odg. Bomo oddajali, pa me skrbi….
Oddajaj sama, samo obvezno samo za določen čas, ker boš morala v primeru oddaje za nedoločen čas, po sedaj veljavni zakonodaji, če boš najemnike želela odpovedat, poiskat zadnje enakovredno stanovanje. Ne vidim razlogov za oddajanje prek agencije, ker obstajajo vzorci pogodb tud na spletu, mal si prebereš še zakonodajo in to je to.
Jaz oddajam hišo. Agencija ni čisto nobena garancija in za čisto nič ne odgovarjajo zato se jih izogibam. Jaz sem oglas dala sama na nepremičnine.net in praktično isti dan je bilo oddano. Mislim, da vse kar ima nekako realno ceno je oddano takoj zato, če iščeš si vzemi čas in večkrat dnevno čekiraj strani in pa razširi glas, da iščeš stanovanje saj vsak koga pozna. Mene je še preden sem oddala oglas kar nekaj ljudi kontaktiralo pa nismo prišli skupaj z željami.
Pogodbo pa jaz naredim vedno pri notarju z že podpisano izvržbo. Brez izvržbe danes ne bi spustila nobenega not…žal.
Izvršba ali izvržba ?
Verjetno bi bil pri oddajanju nepremičnin bolj pravi izraz ” izvržba ” – torej dobesedno izvreči najemnike, če se ne držijo pogodbe…
Ja banamanan seveda je izvršba. Pa sej si razumela kljub slovnični napaki kajne. Če nisi se pa globoko opravičujem.
Dragi predhodnici,
mi prosim pojasnita, kako je s to pogodbo pri notarju, ki vsebuje izvršbo? Ali prideš s tipsko pogodbo ali ti jo notar sestavi, morata oba, najemodajalec in najemnik, tja, kaj pomeni ta izvršba in koliko reč stane?
Hvala lepa.
Pa dajte že nehat s temi notarji, kot da je to vsemogoča rešite!.
Notarski zapis se dela samo za denarne terjatve.
Torej, če naredite najemno pogodbo pri notarju to pomeni, da se izognete sporu glede višine zahtevka (to so neplačane najemnine + obresti+stroški)).In nič več!
Ostali postopek izpraznitve stanovanja gre enako kot pri vseh izvršbah, kar pa niti slučajno ne pomeni, da pa potem nekoga, ki ne plačuje, kar tako izselite..
Ob tem pa še vedno veljajo vsi ostali zakoni glede varstva najemnikov!
pri notarju se napravi notarski zapis s klavzulo o neposredni izvršljivosti denarne terjatve, pa tudi izvršljivost glede izselitve?
notarski zapis s klavzulo o neposredni izvršljivosti je dobra pot v primeru težav z najmeniki, ni pa najcenejša oblika sestave najemne pogodbe
SAMA SEM ŠLA PREKO AGENCIJE IN NIKOLI VEČ KER ŠE DONES NIOSO IZPOLJENI VSI POGOJI KI SO NAVEDENI V POGODBI OD TEGA JE ŽE TRI MESECE IN SEVEDA NA TVOJ RAČUN MASTNO ZASLUŽIJO
Največ se vam splača kratkoročno oddajati stanovanje prek Airbnb ali Bookinga, zaslužek se najmanj podvoji, ampak za to rabite imeti dobro lokacijo in dokaj urejeno stanovanje. Če vam se ne da, tega početi obstajajo ljudje, ki to delajo za vas, to ni agencija samo vzamejo provizijo od oddanih rezervacij, poglejte http://adriaticdealrentals.com
Največ se vam splača kratkoročno oddajati stanovanje prek Airbnb ali Bookinga, zaslužek se najmanj podvoji, ampak za to rabite imeti dobro lokacijo in dokaj urejeno stanovanje. Če vam se ne da, tega početi obstajajo ljudje, ki to delajo za vas, to ni agencija samo vzamejo provizijo od oddanih rezervacij, poglejte http://adriaticdealrentals.com[/quote%5D
Podjetje, ki se mora reklamirati zastonj, hkrati pa skriva svoje podatke ter osebe, ki so za tem, je takoj sumljivo ter ponavadi ne pomeni nič dobrega,
Forum je zaprt za komentiranje.