Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Najem sefa

Najem sefa

Študiram, da bi najela sef na banki, vanj bi dala nekaj denarnih prihrankov, da mi jih nebi upoštevali pri vrtcu… Kaj mislite?

Ja ni problema, greš na banko, kjer imajo sefe, odločiš se za velikost sefa, začne se tam nekje pri a4 formatu, kar je za nekaj stotakov dovolj, plačaš letno najemnino, dobiš kartico ključ in to je to, ko hočeš v sef, pokažeš kartico, odpeljejo te v prostor s sefi, oni imajo en ključ, ti drugi, odpreš omarico pustijo te samega, podobno kot na policijski postaji ali Lj. POlje zaprti oddelek, tam narediš svoje, pospraviš sam za seboj, nihče ti ne gleda za ovratnik zapreš zakleneš in greš, no če hočeš rečeš lahko še adijo.

Koliko pa je približna cena?
So sefi na vseh bankah, raje izberem večjo banko?

Inovativen način kako utajiti prejemke. Upam, da si ponosna nase.

Zelo sem ponosna nase, pa nebi bila, če mi nebi težko privarčevanega denarja šteli v vrtec. če bi to vedla, bi ga raje zapravla.

ne sefi niso na vseh bankah, tiste ki jih imajo imajo tudi cenike, kar je tudi razvidno na internetu, razlikujejo se glede na velikost in ne vem na kaj še vse in ne oziraj se na pripombe kako zaobiti državo, veš kolikokrat nas je država že zaobšla, ups zajebala, tako da to je eden izmed primerov, v katere državne inst. CSD nimajo vpogleda, nimaš pa nikakšršnega prihodka, je pa še nekaj ukrepov nas državljanov proti državi, ki jih ne more pogledati, a to ni zastonj…..

zakaj bi zapravljala denar, če ga lahko plemenitiš brez da ti država gleda pod roke

Hvala yonyboy

Sedaj bom deležna plazu, ampak vseeno – želim si, da bi eno samo stvarco prevzeli od recimo Američanov. In to je ponos, kadar dobro služiš in plačuješ davke, ter neke vrste neprijeten občutek neuspešnosti, kadar vlečeš socialo. Gre za stanje duha v družbi.

Glej, tvoj denar je pač del tvojega premoženja. Lahko bi bil v obliki gotovine, delnic, garaže, avta, stanovanje, jahte, vile, kaj pa vem česa. Je vseeno. Je pač premoženje. In če ga imaš, imaš več od nekoga, ki ga nima in je res upravičen do pomoči. Tako pač je.

Sedaj bom deležna plazu, ampak vseeno – želim si, da bi eno samo stvarco prevzeli od recimo Američanov. In to je ponos, kadar dobro služiš in plačuješ davke, ter neke vrste neprijeten občutek neuspešnosti, kadar vlečeš socialo. Gre za stanje duha v družbi.

Glej, tvoj denar je pač del tvojega premoženja. Lahko bi bil v obliki gotovine, delnic, garaže, avta, stanovanje, jahte, vile, kaj pa vem česa. Je vseeno. Je pač premoženje. In če ga imaš, imaš več od nekoga, ki ga nima in je res upravičen do pomoči. Tako pač je.[/quote]

ampak zakaj bi mi jemali ali dvakrat obdavčevali, kar sem si težko prigaral. Ne primerjaj Amerike s Slovenijo, tam bodo razni tajkuni ali kaj vem kaj še vsi ptiči hitro brez vsega, sicer je pa njihova davčna zakonodaja popolnoma različna od naše in se ne more primerjati z našo. Mi smo v svetu edinstveni, ga ni čez naše dacarje, jaz naj bi se jim pa pustil, pa kaj vam pa je.

Glej, tvoj denar je pač del tvojega premoženja. Lahko bi bil v obliki gotovine, delnic, garaže, avta, stanovanje, jahte, vile, kaj pa vem česa. Je vseeno. Je pač premoženje. In če ga imaš, imaš več od nekoga, ki ga nima in je res upravičen do pomoči. Tako pač je.[/quote]

ne morem rečt,m da se s tabo ne strinjam, ker se delno. ampak pri nas je problem, kar najbolj najebe ravno delovna raja, z čisto povprečnimi dohodki, ki se mora marsičemu odrečt, da lahko kaj prihrani. Eni pa vlečejo socialo, majo gratis vrtec, otroške, pa se cele dneve praskajo po riti. da bi bilo koga sram pa ne…

ne morem rečt,m da se s tabo ne strinjam, ker se delno. ampak pri nas je problem, kar najbolj najebe ravno delovna raja, z čisto povprečnimi dohodki, ki se mora marsičemu odrečt, da lahko kaj prihrani. Eni pa vlečejo socialo, majo gratis vrtec, otroške, pa se cele dneve praskajo po riti. da bi bilo koga sram pa ne…[/quote]

ja a to se je zgodilo zaradi raznih Jankovičev, Zidarjev, Tolšakov……….
raja pa najebe in se znajde, kolikor se zna, če se ne zna lahko pa vpraša, mene so zgoraj omenjeni veliko naučili.

Johnyboy, vem, argumentov je na tone, lahko jih začnem naštevati:
Ne bom blesav, da bom toliko plačeval tej državi, ki spiči denar za XY zadeve namesto za WQ.
Vsi tako delajo, a sam jaz naj bom pa pošten.
itn itn

Ampak……..kot rečeno, gre za stanje duha v tej družbi, to ni zdravo, kleno, pravo in tu bi veljalo kej naredit. Malo prezračit tole našo dolino….

je bila priložnost na volitvah in vidimo kaj in kako smo prezračili.

je bila priložnost na volitvah in vidimo kaj in kako smo prezračili.[/quote]

Dobra :-))

ne omenjaj mi volitev, ker to je zame eden bolj bolečih časov. Takrat spoznam, da se s polovico (plus, minus 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}) sorojakov razumem oziroma strinjam toliko, kot bi se z razmišljanjem kakšnega zelo eksotičnega nerazvitega afriškega plemena.

Zoprn občutek.

za tako filozofijo pa so potrebni tudi ameriški davki, ne pa, da ti vsako stvar desetkrat obdavčijo, a ne.. pri nas pa država po glavi seka tiste, ki se trudijo.

in zakaj moramo prosit za miloščino pri vrtcih? v osnovi tudi zato, ker ti država od tega, kar zaslužiš, pobere toliko, da si niti vrtca ne moreš privoščit. in s tako filozofijo, kot je pri nas uveljavljena, se pač toliko bolj razpase vijuganje in iskanje lukenj.

v ameriki padejo v rang socialnih podpirancev res tisti, ki čisto nič ne morejo zaslužit. 10 dolarjev na dan. in jih je upravičeno lahko sram, če z zdravim telesom niti tega niso sposobni.

pri nas si pa s povprečno plačo ravno zaradi takega sistema, kot ga imamo, malo nad pragom revščine in si čisto upravičen do celega kupa socialnih transferjev.

veš, če bi ljudje s povprečno plačo lahko rekli, ni problema, z lahkoto plačam tisti vrtec, potem ne bi iskali načinov, kako si znižat plačilo. tako pa pri povpreči plači prideš do tega, da lahko bankrotiraš…

Ja, maš prav, “za to je potrebno”.

Vidiš kakšne opcije sprememb pri nas?

No tu bom pa jaz dodal kje nas država nateguje. Konkretno sem imel vezan znesek za eno leto v banki za katerega sem prejel 800€ obresti v letu dni. Nakar mi CSD obračuna teh 800€ obresti kot prihodek. Do tu vse lepo in prav. Nadaljujejo pa tako, da mi na glavnico obračunajo dodatni prihodek (po neki povprečni obrestni meri za 2 leti!!! ki je jaz v banki mimogrede ne dobim!!!) . To pomeni da sem po njihovem teoretičnem izračunu prejel približno najmanj 1600€ obresti (dodali so mi najmanj 800€ prihodka!!!). Ko so to dodali in razdelili na število članov sem padel v višji razred za otroški, pa vrtec,… in tako izgubil 600€ socialnih prispevkov (samo zaradi teh 800€ dodanih). Da ne omenjam zavarovanja pri Triglavu ki ga tudi notri štejejo (nimajo pa vsi iste izkušnje pri tem,…).
Če imajo res vse podatke zakaj kot prihodek ne štejejo samo dejanske obresti kar bi bilo pošteno!

Za tiste, ki se sprasujete zakaj prekriti denar, itd. Enostavno zato, ker sem posten, posteno placujem oz bolje receno preplacujem davek na davek. Dobim placo pa morm placati davek, s tem istim denarjem grem v trgovino pa ponovno placam davek…
se najvecja razlika pa je v tem, da:
Sta osebi A in B. Obe imata enako placo.
Oseba A varcuje, da si bo v 20 letih lahko kupila streho nad glavo, v trgovini si lahko kupi le osnovne stvari pa se pri teh mora gledati in ve, da si ne more privosciti luksuza.
Oseba B dobi streho, denar vsak mesec zapravi za luksuzne dobrine, skrtka privosci so kar si zeli ampak ima zaradi tega konec meseca prazen racun, ampak zura kakor zeli.
V enem letu tako oseba A prispara 7000€, oseba B pa ima prazen racun.
Obe gresta na socialno, zaprosit za stipendijo, za otrosko pomoc,…
osebo A bodo seveda odslovili cez saj i.ate prihrahranke le kaj se zelite. Oseba B pa bo dobila socialno pomoc.
A to je pa posteno?

New Report

Close