Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine najem stanovanja-dolžnosti najemnika

najem stanovanja-dolžnosti najemnika

Morda kdo ve, katere stvari je obvezan vzdrževati tisti, ki oddaja stanovanje? Mislim na menjavo dotrajanih oken, popokan strop, menjavo podov, pleskanje… V kolikšnem času? Vem, da je nekaj obvezno in drugo po dogovoru in dobri volji, ne vem pa, kaj je kaj. Kje bi bilo to zapisano? Hvala za odgovore.

Stanovanjski zakon: http://www.uradni-list.si/1/content?id=44580&part=stanovanjski+zakon

Najemodajalec nosi investicijske stroške in ta popravila, kot si sama napisala. Pleskanje je stvar dogovora.

Če stanovanje ni primerno za bivanje, potem te lahko prijavi stanovanjski inšpekciji. Najbrž ni fajn oddajati stanovanja, skozi katerega piha, a se to vseeno dogaja. Seveda pa boljša stanovanja gredo prej v promet in laže dobiš dobre najemnike.

Hvala za odgovor – jaz sem v tej zgodbi na žalost najemnica, v zakonu pa je vse tako zelo na splošno opisano…

Še vedno imaš možnost najeti drugo stanovanje.

Če je lastnik normalen, se poskusi z njim zmeniti – npr zaradi dotrajanih oken je poraba ogrevanja toliko večja in sem večkrat letno prehlajena.

Ali imata pogodbo?

Ja, pogodba je, ampak tudi tako na splošno sestavljena…

Pleskanje je v domeni najemnika oz. ponavadi je tako: ko se vseliš, mora biti popleskano, ko se izseliš, moraš popleskati. Seveda pa je lahko po dogovoru tudi drugače.
Ostala vzdrževalna dela pa ima čez lastnik, ti brez njegovega privolenja ne smeš delati ničesar.
Vsekako pa je argument lastnika vedno ist: če ti ne paše, se izseli.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close