Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Najem stanovanja v Dravljah

Najem stanovanja v Dravljah

Pozdravljeni.

S partnerjem pred prihodom dojenčka pogledujeva za večjim stanovanjem. Ponudila se je možnost v enem od blokov v Dravljah, Ulica 28. maja ali v enem od blokov na Zoletovi ulici. Preden se kar koli odločiva, bi želela mogoče pridobiti kakšno mnenje koga, ki ta del Ljubljane in samo blokovsko naselje pozna. Iščeva urejen in miren blok z okolico, primerno za odraščanje majhnega otroka. Naj omenim, da sva pred leti že bivala v Dravljah na Brilejevi, vendar sva se po hitrem postopku tudi odselila, saj nama neurejena in nevzdrževana okolica nikakor ni ustrezala. Prav tako si ne predstavljam, da bi tam bila z otrokom (pač se sama tam ne počutim dovolj dobro). Trenutno sva v okolici Kina Šiška, kjer sva sicer zelo zadovoljna in bi v tem predelu ostala, pa žal ne najdeva nobenega ustreznega stanovanja.

Še opomba: gre za najem stanovanja, saj bova v kratkem pričela z gradnjo hiške.

 

Hvala!

Vidim, da ne bo noben odgovoril, pa bom jaz. Živim na Zoletovi ulici že dobrih 46 let. Meni je bilo tukaj vedno všeč, tudi kot razmeroma otroku. Ne vem, kaj vse si želita za dojenčka, ampak tu kjer jaz živim je dokaj mirno, narava je blizu, prav tako pa tudi vrtec in osnovna šola (praktično par korakov iz bloka). Odvisno od številke bo mogoče kdaj malo težav s parkiranjem, bloki so le letnik 1974, ko je bilo pleha neprimerljivo manj, ampak verjamem, da je pri kinu Šiška situacija še dosti slabša. Kaj pa vem, če rabita samo za par let, dokler ne naredita hiše, je to po mojem kar dobra opcija.

We are the Borg. Lower your shields and surrender your ships. We will add your biological and technological distinctiveness to our own. Your culture will adapt to service us. Resistance is futile.

Jaz sem tam doma. Mirno in prijazno druzinam. Lepi, kvalitetno obnovljeni bloki,  veliko zelenic in sprehajalnih poti. Bloki zadaj za bowlingom nimajo dvigala. Je pa res, da imas 15 minut hoje do trgovine, poste, lekarne. Za v center imas le en avtobus in to je stevilka 7.

nova
Uredništvo priporoča

Bolj priporocam okolico kina Siska. Res j

Vse kar te mora skrbet jerkoli po Ljubljani pri tako starih blokih je: protipotresna gradnja in ali so že zamenjane stare svinčene vodovodne cevi..

 

https://www.rtvslo.si/lokalne-novice/ljubljana/raziskava-potresne-ogrozenosti-v-ljubljani-pet-stolpnic-bi-bilo-najbolje-porusiti/515450

Ne vem kaj kompliciraš. Otrok do 1. leta starosti po navadi ravno shodi in itak ga do 5. leta samega za dlje časa ne puščaš. Potem pa ti je važno, da imaš dovolj veliko klet kamor shraniš stvari pa fajn je da imaš dvigalo. Razni prostori tipa “sušilnica” so tudi dobrodošli za kakšen voziček pospravit.

Kar se tiče ljudi pa je vse velika loterija.

New Report

Close