Najem stanovanja
Pozdravljeni,
sem mlada mamica samohranilka. Z otrokom trenutno ziviva skupaj z mojo druzino (starsi, bratje). Uredila sem si prostor v velikosti 50 kvadratov, tako da je iz nje nastala garsonjera s kopalnico. Zivimo nekaksno skupno zivljenje.. ceprav imava s hcerko svojo kuhinjo, sva vecino dneva v skupni dnevni sobi, kuhinji ali na skupnem vrtu. Vse hisne stroske si pravicno delimo, vsak zaposlen prispeva cca. 250€. Za drva in kurilno olje zberemo denar posebej, ko je potrebno. Ze kar nekaj casa ugotavljam, da mi primanjkuje zasebnosti, zivim prevec povezano, nimam miru, nikoli nisem sama. Vedno se o vsem posvetujemo, sklepamo kompromise itd. Zelim se osamosvojiti, imeti zasebnost, mir, svoj red. Razmisljam, da bi s hcerko poiskali stanovanje, da bi tudi sama postala bolj samostojna in neodvisna. Ne zelim se vedno drzati mamice za krilo. Zanima me, ali je smiselno sploh razmisljati o najemu stanovanja, glede na to da imava en prihodek? Place sicer nimam slabe 1200€ neto + otroski dodatek 50€ + prezivnina 150€. Vse skupaj torej priblizno 1400€ prihodkov. Od tega dam fiksno za stroske: vrtec 120€, cca 100€ bencin, 50€ dodatno zavarovanje, hisne stroske 250€, telefon 10€… Vsak mesec uspem prihraniti kar nekaj denarja, pred casom sem si celo kupila boljsi avto.
Kaj mi priporocate? Cene najema v ljubljani so ogromne, zato iscem recimo v okolici na relaciji Kranja, Kamnika, Domzal. Ker nimam izkusenj, kaksni so stroski pri najemu, vas prosim za mnenje. Ali je boljse, da ostanem zavita v vato pri starsih in zivim po liniji najmanjsega odpora? Kako visoko najemnino si lahko privoscim z mojimi prihodki? Kako bi na otroka vplivala locitev od starih starsev, glede na to da smo vsak dan skupaj? Je bolje pocakati se malo, ker se bodo cene stanovanj znizale? Kaj bi na mojem mnenju storili vi? Ce ste bili v podobni situaciji, ali obzalujete svojo odlocitev? Ali si delam nepotrebne stroske? Naj neham jamrat in uzivam dokler traja? Naj cimprej spokam, saj sem odrasla?
Hvala za vase mnenje. 🙂
Lp.
Forum je zaprt za komentiranje.