Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Najem stanovanja

Najem stanovanja

Zdravo, za dobo enega leta sem najela stanovanje. Zanima pa me, ali mora urediti spremembo naslova bivanja (stalno / začasno ? ) ter ali moram o selitvi obvestiti delodajalca? Kje te stvari lahko uredi in v kolikšnem časo od selitve.
Hvala za odgovor

Spoštovani!

Spremembo stalnega prebivališča je treba urediti le na upravni enoti in to v roku 30 dni od spremembe. Več o tem si lahko preberete v našem forumu.

Sprememba stalnega prebivališča na delovno-pravno razmerja načeloma v ničemer ne vpliva (sprememba pogodbe o zaposlitivi iz tega razloga ni potrebna). Ste pa iz razloga pravilnega obračuna stroškov prevoza dolžni obvestiti delodajalca o naslovu dejanskega prebivanja. Le tako vam bo namreč lahko pravilno obračunal povračilo teh stroškov. Vsekakor je tudi iz drugih ralogov priporočljivo, da delodajalcu sporočite vaš nov naslov (npr. pošiljanje obvestil).

Lep pozdrav
M.

Živjo!
Pred kratkim sem se preselila v najemniško stanovanje. Z najemodajalcem sva sklenila pogodbo, vendar je stanovanje napisano na njegovega očeta, ki v stanovanju niti ni nikoli živel. Zanima me ali sploh lahko prijavim začasno prebivališče, glede na to, da nimam pogodbe z dejanskim lastnikom stanovanja.

Spoštovani!

Vaša najemna pogodba je neveljavna, če ni sklenjena z lastnikom stanovanja. Tako da prijava začasnega prebivališča brez veljavne najemne pogodbe ali pisnega soglasja lastnika stanovanja ne bo mogoča. Predlagam sklenitev pogodbe z lastnikom – očetom.

Lep pozdrav!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close