Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek najemniki pustili grozno kopalnico – kako sčistiti??

najemniki pustili grozno kopalnico – kako sčistiti??

Podnajemniki so nam pustili res grozno kopalnico. Vse je umazano, od vodnega kamna, rjavo,….pipe niso srebrne,se ne svetijo, ampak so sive, školjka znotraj črna…..grozljivo!!!

Rabim nasvet s katerimi čistili lahko to spucam….rabim ime čistila in kje ga kupiti, ker sem zapravila že celo premoženje in ni nič kaj dosti pomagalo.

Sem že čisto obupana.

Hvala za vse nasvete.

Po moje solna kislina za v školjko. Daš vodo ven, naliješ solno kislino (ne vem, če se je še kje da dobit, pred leti je bila v Obiju, ampak ko sem jo iskala pred kakim mesecem, je niso imeli več), pustiš nekaj ur in splakneš. Moralo bi iti stran. Za vodni kamen pa je nek preparat, kjer gor piše proti vodnemu kamnu, ne vem, kako se mu reče, našpricaš in pustiš gor delovat nekaj ur ali čez noč.

Banjo probaj ocistit s kisom za vlaganje, malo razredcenim z vodo. Naspricaj in pusti nekaj casa, npr 15 min in nato se podrgni.

Moj znanec vzame 5 najemnin za varščino, da ima potem denar za take situacije. Za enkrat je vsem vrnil varščino. So se vedno potrudili, da so vrnili stanovanje v stanju kot so ga dobili.

Odgovor na objavo uporabnika
svetla149, 05.04.2022 ob 07:57

Podnajemniki so nam pustili res grozno kopalnico. Vse je umazano, od vodnega kamna, rjavo,….pipe niso srebrne,se ne svetijo, ampak so sive, školjka znotraj črna…..grozljivo!!!

Rabim nasvet s katerimi čistili lahko to spucam….rabim ime čistila in kje ga kupiti, ker sem zapravila že celo premoženje in ni nič kaj dosti pomagalo.

Sem že čisto obupana.

Hvala za vse nasvete.

ko se vodni kamen enkrat zažre v kovino, barvo, keramiko, marmor,… se ga ne rešiš več oz. oprema ne bo nikoli več takšna kot je bila.

Lahko ga “odstraniš” z raznoraznimi kislinami in kar so zgoraj napisali, vendar vse to “topi” in razjeda materiale, v katere se je vodni kamen zažrl. Ko boš odstranila, nikoli ne bo oprema več takšna kot je bila, saj boš uničila zgornji sloj, predmeti se bodo razbarvali, postali mat,..

21% pazi, ne več.

alkoholni kis za pipe, za ostalo kombinacija kisa, odstranjevalca kamna in razmaščevalca, je pa treba to večkrat ponavljati, če je kamna na debelo.

Lito, čistilo za vodni kamen, zelo učinkovito.

vsako dobro čistilo za kopalnico to sčisti, za WC pa wc Net discailer, najbolj gre vodni kamen dol.

kaj pa to, 05.04.2022 ob 08:00

Po moje solna kislina za v školjko. Daš vodo ven, naliješ solno kislino (ne vem, če se je še kje da dobit, pred leti je bila v Obiju, ampak ko sem jo iskala pred kakim mesecem, je niso imeli več), pustiš nekaj ur in splakneš. Moralo bi iti stran. Za vodni kamen pa je nek preparat, kjer gor piše proti vodnemu kamnu, ne vem, kako se mu reče, našpricaš in pustiš gor delovat nekaj ur ali čez noč.

koliko časa pa si že ti v politiki?

takole konstruktivni nasveti so res koristni:-)))

Jaz ti priporočam, da najameš profesionalni servis. Imajo izkušnje, imajo profesionalna sredstva, znajo počistiti. Če si že ful denarja zagonila za neka trgovinska čistila, ki niso pomagala, potem raje investiraj v servis, da ti poštima tako, kot se šika.

Če tega nočeš, pojdi po profesionalna čistila. V Trzinu je recimo Kimi, pa najbrž se še kje najde kakšna profesionalna trgovina. Z navadnimi trgovinskimi ti ne bo uspelo odstraniti vsega, še najmanj pa s kisom. To je učinkovito pri rednem čiščenju, ne pa pri takšni generalki.

Če boš vzela solno kislino (imajo v Merkurju), ki res odstrani marsikaj, res zelo pazi, kako z njo rokuješ. Rokavice, maska, očala. Odprta okna, nujno. Ni to nekaj nedolžnega, jaz sem dala kapljico na en zažrt madež, z masko in odprtim oknom, pa ni bilo ravno prijetno… OK, tisti zažrt vodni kamen (pri katerem sicer profesionalna čistila niso delovala, čeprav pri ostalih stvareh so) je res končno izginil, a raje ne bi, če ne bi bilo nujno in res zadnja šansa. Raje vzemi profesionalna čistila, ki so vseeno namenjena temu. So agresivna, a manj kot solna kislina.

ziher so zgledali na ven bleščeči ko slika…

Nič, to svinjarijo je treba ven zmetat pa na novo naštelat. Nimaš kaj to pucat, to je uničeno od njihove dušne lenobe! A veš kako energetsko svinjarijo so ti šele tam pustili! ne boš spucala kar tako.

Drugič pa vzet poštene ljudi ne pa lene leporečneže!

Ziher si pograbila ful denarja od njih pohlepnica zdej pa puci drek za njimi s tem denarjem. Pucaj s tem nagrabljnim denarjem požrešnica

Najami profesionalni čistilni servis. Imajo čistila in znajo. Školjko kupi pa novo. Cene so lahko kar nizke, če se ne motim, jih dobiš že za 30 eur. Mojster ti jo zamenja prej kot v eni uri.

Ob tem pa ne morem mimo tega, da se le čudim svinja, ki živijo v takem. Razumem, da se jim fučka, ker ni njihovo, da je to svinjanje lahko tudi iz hudobije, ampak navsezadnje v tem svinjak  živijo sami.

Moje pipe so

Ene se vedno lepe

Ene dve pa bog pomagi.

Pa tud tam ko je v lijaku korit tista rinka okl. Ni lepa. To zRad cistila zamatira oz cudn grdo nRxi.

In mislim da imas tud ti pipe iz sita .

Za vodni kamen Viacal, je zelo učinkovit, odlično sčisti pipe. Če je školjka črna, jo boš zelo težko očistila. Jaz sem poskušala že z vsem mogočim: čez noč sem dala v školjko pet tablet za čiščenje proteze, potem sem poskusila z alkoholnim kisom, z arfom (moraš sprazniti vodo ven), celo coca colo sem pustila čez noč.

Če vse skupaj ne bo pomagalo (ni prijetno čistiti školjke za tujimi ljudmi), je najboljše, da kupite novo.

Za čiščenje banje je zelo dober arf ali brio.

Sem imel najemnico, je postila podobno štalo. Dve ženski iz profesionalnega čistilnega servisa sta potrebovali dva dneva, da sta počistili stanovanje.

hhm, 05.04.2022 ob 10:03

koliko časa pa si že ti v politiki?

takole konstruktivni nasveti so res koristni:-)))

Pa sej so pravi. V Merkurju se tudi dobi solno za vodni kamen – WC res dobro očisti, ampak ja – vse kar topi vodni kamen lahko uniči površino, za cevi nikakor ne solne, tudi navadna čistila za kopalnico lahko razžrejo. Pač eni podnajemniki so res groza (najemodajalci tudi). Pri nas res ni te kulture najema/oddaje – vse po balkansko “moja pravica, tvoj problem”. Potem pa dobri podnajemniki nimajo strehe nad glavo ali oderuške najemnine; najemodajalci pa hudičeve podnajemnike, ki vse uničijo, ne plačujejo ali pa se jih ne more ven vreči.

Avtorica, si pomislila na profesionalno čiščenje?

Pejt ji pomagat

to sem jaz zadnjič naredila. Po naklučju opazila, da je pipa spodaj čisto od vodnega kamna. Očitno je nekje puščalo in teklo po spodnjem delu pipe.

Zmočila sem pipo, potresla gor sodo bikarbono, počakala 5 minut ali še to ne, in obrisala s krpo. Svetleče kot novo.

Ugbhb, 05.04.2022 ob 08:01

Banjo probaj ocistit s kisom za vlaganje, malo razredcenim z vodo. Naspricaj in pusti nekaj casa, npr 15 min in nato se podrgni.

Kis je za sprotno čiščenje  ok. Ampak če je pa stara in zažrta umazanija pa pomoje varekina  za wc pustit vsaj čez noč če ne dlje drugje pa cilit bang (jih je več vrst), drugače pa obiskat trgovino, ki oskrbuje čistilne servise ali vodovodarja  in uporabiti profesionalno čistilo.

Wc net blanch white tooop par ur in je belo oz ponovis js tudi kad, lijak pocistim stem…ce sem resla skolke v lokalu ki jih par let ni noben taknu potem bi moglo tudi vam pomagat. vodni kamen mi je pa najbolse cistilo v eurospinu dexal za vodni kamen (ne na sprico) polijes in pustis( ce je precej malo podrgnes in speres)

Jedilna citronka, očisti vse. Vodni kamen in umazanijo. Pa še škodljiva ni za ljudi in okolje

Ecolab Conti – za skoljko. Mislim da imajo v merkurju. Probal vse ostalo (kis, soda bikarbona, coca cola, ostala cistila…)pa ni sel kamen iz dna skoljke.

Sem cez noc pustil in zjutraj podrgnil z krtaco.

Je pa treba pazljivo ravnat s tem cistilom (rokavice…). Jaz sem malo po plasticnem pokrovu pomotoma in se sedaj malo pozna.

Za školjko solno kislino…pusti čez noč, drugače je dobro čistilo tudi od Mulerja čistilo za wc – pusti čez noč.

Solno nikakor ne polivaj preko pip!!!
Za njih uporabi, kot je omenil zgoraj Ss Conti, če so polne vodnega kamna:
Tega lahko tudi rečiš za sprotno čiščenje  v prašilko 1 dcl Contija in do vrha vode, da se ne peni daj prvo vodo.

To čistilo prav tako uporabi za bano ali tuš kabino in ploščice. Nanesi z krpo ali prašilko pusti nekaj časa in po potrebi ponovi. Če imaš plesen kupi čistilo za kopalnice in kuhinjo z belilom v Lidlu.
Če so pipe motne jih poskusi spolirat, če je od čistil uničen sloj jih ne boš rešila – menjava.
Solno kislino prodajajo v Tuču, Merkurju, Jagru…Conti v Merkurju

New Report

Close