Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine najemnina z možnostjo odkupa stanovanja

najemnina z možnostjo odkupa stanovanja

Pozdravljeni
smo mlada družina in na takšen način iščemo možnost nakupa stanovanja ali hiše v Slov. Bistrici. Če kdo ve naj mi prosim piše na [email protected].
Hvala.

Pozdravljeni ;
tudi mi smo mlada družina in na takšen način iščemo možnost nakupa stanovanja ali hiše v Postojni do okrog 100 000 evr..
Polovico stanovanja plačamo takoj drugo polovico čez 5 let.
Če kdo ve naj mi prosim piše na [email protected]

Pozdravljeni.
Mogoče kdo prodaja ali ve za kakšno stanovanje, ki se prodaja na tak način, najem z možnostjo kasnejšega odkupa. Zanimamo se za 2,5-3 sobno stanovanje v Mariboru in okolici. Lahko tudi manjša hiša.
Lep pozdrav. N.

Pozdravljeni!
Vidim da je vedno več povpraševanja po temu načinu nakupa. Mislim, da je pogodba, sestavljena po avstrijskem modelu – 10% avans, najemnina okrog 400eur do pet let in nato odkup, čisto v redu za kupca in tudi prodajalca, mora pa jo narediti notar v obliki notarskega zapisa. Pri meni bo imel prednost tisti, ki mi bo plačal polovico kupnine takoj ostalo pa z obroki. Jaz iščem resne kupce za mojo etažo hiše (ima etažno lastnino!) v okolici Domžal (Vrhpolje pri Moravčah). Od časa, ko sem napisala prvi post ni bilo kakega povpraševanja (najbrž ta portal ni ravno primeren za vse), zdaj pa vidim, da se tudi tu vedno bolj zanimate. Etaža je bila v tem času že precej predelana, naredili smo notranjo in zunanjo izolacijo, delno odtoke, pravkar se ureja nova kopalnica, nov laminat, ploščice… je pa sedaj možnost 3ss z garažo (odprt sistem kuhinje in dnevne, 2x spalnica, kopalnica). Bivalne površine je 58m2, garaže je 28m2. Cena za vse skupaj je 65000eur. Lahko pa se dogovorimo, da se kupi samo del, ki smo ga delno že adaptirali, 35m2, kot garsonjero (ločena manjša kuhinja v odprtem sistemu z dnevno sobo, kopalnica). Cena tega dela je 43000eur. Tudi tu nudim najem z odkupom do pet let. Ostali del etaže pa se lahko dokupi pozneje. Zaželjeno je da adaptacijo oz. predelavo dokončate sami, zgoraj navedene cene so za trenutno stanje. Morda vam dam še dodatno ugodnost – da mi najem plačujete tudi do osem let, seveda če bom presodila, da ste resni in vredni zaupanja. Vse, ki vas zanima mi pišite na: [email protected]

Pozdravljeni!

Ce kdo prodaja 3 ali 3,5 sobno stanovanje v ljubljani po zgoraj navedenem nacinu najema s kasnejsim odkupom,prosim za ponudbe na [email protected]… Linki,ki so pripeti zgoraj,niso vec aktivni. Ocitno so se stanovanja uspesno prodala 😉

te zanima tudi 2-sobno?

Zal ne. Smo mlada druzinica z enim otrokom ( trenutno) in je 2 sobno stanovanje premajhno. Hvala vseeno.

Pozdravljeni,

če kdo prodaja garsonjero ali 1-sobno stanovanje v Ljubljani po zgoraj navedenem sistemu (najem s kasnejšim odkupom), naj me prosim kontaktira na e-mail: [email protected].

mene zanima nakup dvosobnega v lj, po principu najema s kasnejšim odkupom.

Pozdravljeni!

Tudi mi smo mlada in urejena družina, ki si želi poiskati svoj domek in se odcepiti od hiše staršev. Trenutno bi nam najbolj prav prišla možnost najemnine s kasnejšim odkupom do cca 100.000 eur. Mesečna najemnina do 450 eur. Iščemo stanovanje (lahko v večstanovanjski hiši) ali manjšo hiško v okolici Ljubljane (Dolsko, Ivančna gorica, Grosuplje, Borovnica, Brezovica…). Stanovanje naj bo svetlo, 3-sobno oz. z neto površine vsaj 70m2. Zaželjen bi bil tudi mali vrt. Naš kontakt: lilija3000gmail.com.

Pustite mail, pa vam pošljem osnovne podatke s kontaktom.

[email protected]

tudi mene zanima nakup dvo ali večsobnegasobnega stanovanja po tem principu.

tudi mene zanima nakup dvo ali večsobnegasobnega stanovanja po tem principu.[/quote]

v Ljubljani ali bližnji okolici

Tudi mene zanima najem s kasnejÅ¡im odkupom, 2- sobno, 2,5- sobno ali 3-sobno stanovanje v Ljubljani ali okolici (Domžale, Medvode, Grosuplje), najemnina cca. 350,00€, cena stanovanja do 80.000 €. Ponudbe na naslov [email protected]

Pustite mail, pa vam pošljem osnovne podatke s kontaktom.[/quote]

[email protected]

Hvala

Živjo, pozna kdo kakšno stanovanje( od 55kv-70kv) v LJ in okolici z možnostjo odkupa cca.350€-450e/mesec. Sposoben sem izplačevati za 1 leto vnaprej (npr 400e*12=4800 euro takoj stvar dogovora)

Kontakt: [email protected]

V ljubljani in bližnji okolici bo zelo težko doboti stanovanje s 450 evri na mesec in veliko 50-70 kvadratov.
Najem z odkupom je ponavadi tako, da se naredi pogodba za pet let, ki se lahko enkrat podaljša, potem se poplača. Tako da v recimo maksimalno 10 letih naj bi bilo stanovanje plačano. To pomeni pri najemnini 450 evro na mesec je v 10 letih 54000 evrov. Nekaj verjetno odpade za tekoče stroške. Če dodamo še are 6000, je to 60 000 za stanovanje, ki je bilo prodano na obroke. Ne vem, če bi kdo prodal za tako ceno. V Ljubljani in okolici definitivno ne. Se motim ?

težka bo:

kaj ti govoriš za 450 euro dobiš stanovanje v centru Ljubljane 57m2.

Če nočeš prodat potem čakaj kupca 5 let potem ne boš dobil niti teh 60 tisočakov

težka bo:

določiš ceno stanovanja in se izplačuje za določen čas noben ni omenil da nekdo išče za 60 tisoč euro

Po takem sistemu bi kupila stanovanje do 60000eur. Polovico bi lahko plačala takoj, polovico pa z najemninami. Če bi kdo prodal stanovanje po takem sistemu, se priporočam:)

nekateri še vedno ne razumete poante prodaje oz oddaje s kasnejšim nakupom.

recimo moj primer: sem najemnik in trenutno plačujem 450 EUR za stanovanje, vsak mesec pa dam še na stran 150 EUR za varčevanje. za banko sem kreditno nesposoben, ker imam premajhen znesek privarčevanih sredstev (hočejo vsaj 30%) in premajhno plačo za želeni znesek kredita. no in po tej logiki, jaz nikoli ne bom prišel do svojega stanovanja v recimo vrednosti 100.000, kajti sedaj mečem cca 500 eur čez okno.
ČE pa bi šel v varijanto najema s kasnejšim odkupom, pa bi si to lahko privoščil.
10.000 (kar je 10 %) bi položil takoj, potem bi pa recimo 3 leta plačeval “najemnino” – vzemimo, da je to 600EUR, kar nanese več kot 20.000. Po treh letih imam tako 30% vložek (ara + seštevek najenin) in vzamem kredit za preostali del kupnine. Banka bo zadovoljna z lastnim vložkom, pa tudi manjši znesek kredita bom potreboval.

Za kupca je prednost ta, da nepremičnino proda za dogovorjeno ceno (če bodo cene še padale, je na boljšem). če pa jaz recimo se po treh letih odločim, da nepremičnine ne bom kupil ali je ne bom mogel kupiti, pa mu ostane ara in seveda najemnina in je spet na boljšem.

Dvosobno stanovanje, LJ, ca.60m2, možnost oddaje s kasnejšim odkupom. Pustite mail za več informacij.

[email protected]

Mislim, da je tvoja poanta vsem kristalno jasna, problem je le, ker prodajalci niso za stvar, razlogov za to pa je verjetno kar nekaj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close