najemnina z možnostjo odkupa stanovanja
Stanovanja na Golniku od Slovinga kjer so stanovalci bili “nategnjeni” na celi črti?
Ne hvala!
Veliko vas je takih, ki ste izrazili željo, da bi kupili nepremičnino po tem sistemu.
Zanima me, ali se vam je sploh oglasil kak prodajalec.
V ta sistem namreč en verjamem, da bi kdo hotel tako prodati nepremičnino.
Veliko vas je takih, ki ste izrazili željo, da bi kupili nepremičnino po tem sistemu.
Zanima me, ali se vam je sploh oglasil kak prodajalec.
V ta sistem namreč en verjamem, da bi kdo hotel tako prodati nepremičnino.
Jaz imam nepremičnino, katero bi prodala po tem sistemu. Cc120m2, vrt, opremljeno& Bližina vrtca, šole, igrišča, banke, lekarne, zdravstvenega doma, pošte…. Zaradi službe smo se bili prisiljeni preseliti, pred kratkim renovirana hiša pa samuje….
In kje se nahaja vasa hisa? Maribor? Koper?
In kje se nahaja vasa hisa? Maribor? Koper?[/quote]
V simpatični vasici med primorsko in notranjsko. Do avtoceste 15min, do Lj slaba urca vožnje.
Pozdravljeni,
s fantom pričakujeva otroka in sva tako kot večina kreditno nesposobna.. trenutno.. imava nekaj denarja privarčevanega, živiva v najemu že 8 let. Zanimava se za nakup 1 ali 2 sobnega stanovanja – po zgoraj navedenem sistemu najemnina s kasnejšim odkupom, relacija od Jesenic do Kranja. Oba sva zaposlena in resna.
Lep pozdrav in hvala za vsak odgovor
Ines
Pozdravljeni,
Z zaročencem iščeva stanovanje v Kranju. Zainteresirana sva za najem z možnostjo odkupa. Tudi čakava otroka pa bi najraje najela trisobno stanovanje, lahko tudi štirisobno. Oba sva zaposlena. Najlepša hvala.
Lp,
Tatjana
Naskna, mene zelo zanima! Imate še, katera vas točno in cena? Mi iščemo točno to… Prosim za odgovor.
Zanima me ali kdo prodaja oz oddaja hiso z vrtom in ki mu zivali niso problem. seveda z moznostjo kasnejsega odkupa ali samo oddaja za dlje casa.
lp
maja
Ljubljana Bežigrad , novogradnja, blizu reke Save garsonjera za eno osebo, cca 17 m2, cena je 51.000 eur, z vso opremo, 10 ali lahko več takoj, potem najem po 300 eur.. stroški 100, ostalo v gotovini po 3 ali 5h letih.
Verjetno je pri ceni prišlo do napake, kajne?
Verjetno je pri ceni prišlo do napake, kajne?
ooops, nobene pomote ni
Potem pa veliko sreče, kajti potrebovali jo boste.
V primeru oddaje stanovanja z kasnejšim odkupom me zanima kakšna je praksa glede najemnine. Nekje sem prebral, da kupnino v najemnini obračunaš nekje v 1/4 do 1/3 najemnine, se pravi v primeru 350 eur mesečne najemnine je 115,50 eur odkupnine in 234,50 eur dejanske najemnine za čas oddajanja stanovanja.
Ali pa se mora znesek oddajanja se pravi 350eur v celoti šteti kot del odkupnine?
Kako pa je s pogodbo glede DURSA? Se pravi, če prikažeš kot najemnino te udari 25% davek na dobiček ali je to drugače dogovorjeno ker se dejansko prodaja, lastnik nepremičnine pa sem skoraj 10 let?
Hvala lepa!
LP
Na Jesenicah oddajam dvosobno (55m2) stanovanje. V kolikor je kdo zainteresiran oziroma rabi informacije naj me kontaktira na [email protected].
Ob dogovoru je možno tudi najem z odkupom.
OBALA, ZALEDJE (VKLJUČNO S KOZINO)
Resna, urejena, mlada družina, z zglednimi rednimi mesečnimi prilivi, vendar kreditno nesposobni (prenizek znesek) oziroma ne želimo porokov in ostalih težav s krediti.
Iščemo torej nepremičnino na Obali, njenem zaledju…
V kolikor to bere kdo, ki ima hiško/stanovanje in bi bil pripravljen prodati oziroma oddati po omenjenim sistemu, se priporočamo. Menimo, da je možno pogodbo prilagoditi vsakemu posemezniku in uskladiti želje kupca/najemnika in prodajalca. Poznamo primere sklenitve pogodbe pri notarju. Smo odprti za kompromise.
Hvala. Lp.
Kontakt: 040 350 575
Ali je sploh kdo, ki mu je to uspelo narediti?
Se dogovoriti za najem z odkupom ter da je do tega sploh prišlo?
Se pravi na eni strani kupec in na drugi strani prodajalec nepremičnine.
Kakšne so izkušnje, kje se skrivajo pasti?
Za vsak odgovor se v naprej zahvaljujem
To je ubistvu finančni leasing, zanimivo je, da pri avtomobilih to zelo laufa in ogromno je avtov, ki so prodani na ta način, še več, z nakupom so pogojena razna kasko zavarovanja, pa servis pri pooblaščenem servisu itd itd… prav tako se gre v dobe 5-10 let itd…
Pri nepremičninah pa to nekako ne uspemo izpeljat ali kako ?
Pravzaprav, je to mnogo let nazaj šlo zelo gladko v Velenju, kjer so podjetja, ki so v Jugoslaviji še takrat, zgradila blokovska naselja za svoje delavce, stanovanja z možnostjo odkupa do 20 let, zelo poceni ( ma če preračunaš v eure praktično za 10-20 % današne vrednosti ) prodala stanovanje po tem sistemu.
Ne vem zakaj se to ne bi malo bolj oživelo. Rajši plačujem odkup z najemnino, vsaj vem zakaj plačujem vsak mesec, kot pa samo najemnino, seveda so pa danes takšne razmere, da nobena banka ne da kredita, če se ne pišeš prav seveda..
Če kdo ve za kakšno hišo, za 4 člansko mlado družino z vsaj minimalnim vrtom, relacija Velenje – Celje – Sl. Konjice, Sl. Bistrica, Maribor. Se priporočam za kontakt na [email protected]
Mene zanima, tak nakup nepremičnine na Gorenjskem. Prosim za informacijo, vkolikor kdo tako prodaja nepremičnino, v okolici Tržiča ali na Gorenjskem.
Za kupca je sicer super, za prodajalca pa ne vidim logike. Kako je z amortizacijo, vzdrževanjem, stanovanjskim skladom, davkom? Zakaj bi kreditiral kupca, če ga banka noče? To si pri avtih in tudi stanovanjih lahko privoščijo firme, ne pa posamezniki. Če 5 let ne rabiš denarja, raje oddajaj in prodaj kasneje. V glavnem, ni logike za fizične osebe.
Seveda je logika, na začetku se da neke vrste polog, ki ga prodajalec v primeru neodkupa zadrži, to je le ena od možnosti…
“ta neka vrsta pologa” se imenuje ara, ki se TUDI v primeru Rent-to-Buy oziroma najema z odkupom placa, obicajno, v visini 10% vrednosti cene nepremicnine.
IN tak najemnik, ki je v bistvu tudi kupec, je vpisan v ZK!
Mi bomo tudi letos prodali stanovanje, verjetno na tak način. 54m2 v Ajdovščini. Samo moramo prej še vsaj nujne stvari urediti. Je pa staro 30 let, ampak lepo ohranjeno. Pač oprema ima svoja leta..
[email protected]
Forum je zaprt za komentiranje.