Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Najemnine z novim letom gor

Najemnine z novim letom gor

Res mi grejo lasje pokonc, ko preberem, da najemnik plačuje mojo nepremičnino. Kako lahko plačuje nekaj kar je že bilo plačano, se preden se je vselil? Najemnik plačuje meni za uporabo moje nepremičnine. V stanovanju živi, si kuha, se umiva, te stroške pa plačuje dobaviteljem. V čem je problem?

Bedaki smo, da tolerirano debile, ki nam navijajo davke na vse.

Odgovor na objavo uporabnika
Odjebi, 24.12.2024 ob 11:34

Carlos696, 24.12.2024 ob 11:22

Jaz imam 10 nepremičnin. Od novega leta dvignem najemnino za 30% in poleg pogodbe, boste še podpisali notarski zapis takojšnjo izvršbo izselitve, v primeru neplačil. Kakršenkoli davek bo, plačal ga bo najemnik. In letel bo ven prvi dan ko ne plača. In še za Ptico. Razumem da slabo razumeš, če bi zadeve dobro razumelo, bi vedelo, da kdor ima 10 nepremičnim je že plačal 10X več davkov za kupnino, 10x več davkov ob nakupu, 10X več stavbnih nadomestil, 10X več davkov na najemnine, 10x več davkov na vzdrževanje, 10x več davkov na dejavnost!! Kdor je pa pasiven in nič ne prispeva k davkom bo pa še oproščen tega davka? Kdor pa je že prispeval že 10X več davkov, bo pa še kaznovan za zahvalo!!!???

Vseh 10 nepremičnin  hočes imeti povrnjenih v zameno za najemnine. Najemnik je tvoj rob,  ti njegov veleposestnik.  Tako mislis????? NE BOŠ!!!!!!@!!!

Odjebite vsi v parlamentu kaj ste naredili iz te najslabše države na svetu.

Zato pa sem napisal, da je budalo fuknjeno in moj instinkt se ne moti.

Namest božićka, ko tud jelečki peš hodjo al kako? ☺️☺️☺️ Kdo vam  o sploh potem še kaj plačal,  boste prodali pač državi za cente, oni pa za miljone naprej. ☺️

Ptica973, 24.12.2024 ob 08:36

Koliko boste šele zdaj imeli problemov z neplačniki. Po moje bi bilo najbolje, da dvignete kar za 100% Bo bolj ziher.

Notarski zapis o izvršbi se naredi, pa je. Najemnik leti ven, da se kar kadi.

Eh, Slovenčki naivni. potomci partizanov iz hoste. Onih, na katere Janković dr.ka še sedaj. Ti partizani s hoste so po vojni pobili slovenske meščane in jim pokradli lastnino.

na vašem mestu se ne bi preveč šopiril. Zna bit, da spet pride kakšna vojna, ko bo partizansko navdahnjena mladina oponašala prednike in si sama vzela, kar jim hočete čimdražje zaračunati. Sej partizani -komunisti so menda heroji.

Od kod vam budalam ideja, da je lastnina sveta. Kaj ste slučajno prešpricali lastno slovensko zgodovino? Ali poznate samo partizanski golaž in pot okoli žice?

Luzerji, primitivci in klošarji že privoscljivo plešejo. Delovni ljudje pa bodo zaradi tega davka žal pocrkali

Najemodajalec ne izgubi miti centa.

Besedila ni možno oddati,  ce he dobro napisani nikoli…danes že tretjič ne, zato  natančnega sporočila ne morem oddati.

Žaščitili so sebe oz  najemodajalce, zato bi blo treba parlament poslati na zrak.

Na kratko če bo šlo skozi

3.100 npr cca letnega  davka na premoženje – 3000 davka na najem znaša  poračun  najemodajalcu za Furs LE in SAMO  100 eur na leto na položnici. .

Prazne nepremičnine pa  imajo 3.100 obdavčitve ali na položnici po ten  predst izračunu.  Ali če  niso oddane v  najem.

25 odst davka na najem so najemodajalci  izgubili zato, ker ga prej niso odvedli na Furs. Ni bilo kontrole. Najemniku so ga pa vključili v najem.  Ĥočejo to nazaj in zato ponovno povišat najem najmanj za 25 odst.

Jaz imam natanko eno nepremičnino. Vi pogoltneži, ki bi radi čimbolj izsesavali najemnike, pa pač dajte cesarju, kar je cesarjevega?

ja kaj bi radi vi ljudje. vse v tej državi je urejeno z davki. Država rabi denar.

PIKULET 19CM, 24.12.2024 ob 13:05

Notarski zapis o izvršbi se naredi, pa je. Najemnik leti ven, da se kar kadi.

Špekulativnih  najemov je v Slo ogromno. Vecinoma hočete da vam najemniki odplačajo vaše  kredite.

Pokvarjena mafija najemodajalska ste vsi.  Hujši od đržave stokrat. Država je bog proti vam oderuškim privatnikom.

Kdo pravi, da ni stanovanj? A vi vidite koliko se gradi po lj. Stanovanja so, sami vi nimate denarja za njih.

samski cinik, 24.12.2024 ob 13:22

Jaz imam natanko eno nepremičnino. Vi pogoltneži, ki bi radi čimbolj izsesavali najemnike, pa pač dajte cesarju, kar je cesarjevega?

ja kaj bi radi vi ljudje. vse v tej državi je urejeno z davki. Država rabi denar.

Ne plačajo najemodajalci nobenga davka, ker se jim davek na premoženje znanjša za davek na najem. .

Kot smo lahko prebrali je to  npr 3100 – 3000.  Položnica sam  100 eur za onga ki ne oddaja pa 3.100 eur.

To poglejte to krivičnost.

Prej so si zadržali davek na najem, pa so ga zaračunali najemniku.   Hočejo to spet ineti s    povišanjem  najemov.

kulbe so denarja ni, 24.12.2024 ob 13:33

Kdo pravi, da ni stanovanj? A vi vidite koliko se gradi po lj. Stanovanja so, sami vi nimate denarja za njih.

Itak ne.  Bogati jih pokupijo.

Ciljno, 24.12.2024 ob 13:48

Ne plačajo najemodajalci nobenga davka, ker se jim davek na premoženje znanjša za davek na najem. .

Kot smo lahko prebrali je to  npr 3100 – 3000.  Položnica sam  100 eur za onga ki ne oddaja pa 3.100 eur.

To poglejte to krivičnost.

Prej so si zadržali davek na najem, pa so ga zaračunali najemniku.   Hočejo to spet ineti s    povišanjem  najemov.

Hehe ja, čim višjo najemnino boš postavil, manj nepremičninskega davka boš plačal. Torej plačal boš sicer več davka na najemnine, ampak manj ali celo nič davka na nepremičnine.

Torej najemodajalec, ki plača 3000 davka na najem, ga itak ne bo on plačal, ampak najemnik, ne? Kljub temu se mu bo ta davek odštel od davka na nepremičnine in mu bo zneslo za plačat 100 €.

Toliko o tem, kako gre vladi za to, da najemniki dobijo stanovanja bolj poceni. Zdaj bodo najemnine za garsonjere namesto 600 € kar 900 €. Not bodo prišli rusi, ukrajinci itd., ker kdo od slovenčkov, ki bi najeli neko garsonjero ima 900 € mesečno za najem?

Sem najemnica in sem absolutno proti temu davku! Zelo zadovoljna sem z najemodajalcem, takoj vse poštima kar je treba, je fer in ni dvigal cene kljub draginji, ampak če bo ta zakon prišel v veljavo, jo bo ziher dvignil.

Najemniki, ne bodite nori, tole ni zakon ki bi bil dober za nas najemnike, samo še bolj nam bodo podražili najeme.

najemnica, 24.12.2024 ob 14:14

Sem najemnica in sem absolutno proti temu davku! Zelo zadovoljna sem z najemodajalcem, takoj vse poštima kar je treba, je fer in ni dvigal cene kljub draginji, ampak če bo ta zakon prišel v veljavo, jo bo ziher dvignil.

Najemniki, ne bodite nori, tole ni zakon ki bi bil dober za nas najemnike, samo še bolj nam bodo podražili najeme.

Je pa zelo dober, da bodo lahko futrali svoje nevladnike, ilegalne migrante…pa lopovske lobije s katerimi so povezani.

Mislite, da je bila propadajoča stavba na Litijski namesto za 3 prodana za 8 milijonov EUR čisto po naključju?

Anonimno 5467, 24.12.2024 ob 09:02

Smešno koliko naivnežev med nami. Resno no, pa kdo od vas, ki ste prepričani da je streha nad glavo vaša pravica misli, da vam bojo ljudje oddali stanovanja v lj.za drobiž in na lastno skodo? Nič ne bo. Jaz sicer ne bom dvignila, preprosto ker mi ni treba, imamo vec virov dohodka in ze realne cene oddaje. Bojo pa ljudje dvigovali ker je najemnina nekomu edini ali dodatni vir zaslužka, ki ga nujno rabi za življenje. Kdor misli, da imajo ljudje nepremičnine da bi igrali socialno službo živi v zablodi. Kje je 30 000 neprofitnih stanovanj? Ni jih in ne bo jih.:))

Jaz pa menim, da bi morali obdavčiti tudi presežek BMW jev , ki se ne uporabljajo vsakodnevno tako bi povečali ponudbo BMW jev na trgu in bi ti postali dostopnejši. Vsak ima pravico do BMWja.

Pa kdo resno verjame, da hoče mafija z dodatnimi davki omogočiti lažji dostop do nepremičnin ?

Pot v pekel je vedno tlakovana z dobrimi nameni. V kakšen pekel nas tokrat hočejo pripeljati ?

Stroški oddajanega objekta so osnova za spremembo najemnine, ne vogalni trač o nekem povišanju, ki sploh ni vezano s ceno najemnine. Najemnina ni osnovna socialna podpora pohlepnežev.

blah blah, 24.12.2024 ob 14:10

Hehe ja, čim višjo najemnino boš postavil, manj nepremičninskega davka boš plačal. Torej plačal boš sicer več davka na najemnine, ampak manj ali celo nič davka na nepremičnine.

Torej najemodajalec, ki plača 3000 davka na najem, ga itak ne bo on plačal, ampak najemnik, ne? Kljub temu se mu bo ta davek odštel od davka na nepremičnine in mu bo zneslo za plačat 100 €.

Toliko o tem, kako gre vladi za to, da najemniki dobijo stanovanja bolj poceni. Zdaj bodo najemnine za garsonjere namesto 600 € kar 900 €. Not bodo prišli rusi, ukrajinci itd., ker kdo od slovenčkov, ki bi najeli neko garsonjero ima 900 € mesečno za najem?

Ce bo treba drzavi dat 3 jurje na leto, cetudi skozi davek od najema, bodo sle najemnine za 300€ gor po tamalem!

Davka sem letos placala 1.600, da pridem skozi se s tem davkom, bom povisala najemnino, za koliko se ne vem, moram preracunat, koliko bo vec davka od najema in koliko bo davek od nepremicnine, ki jo oddajam, predvidevam, da bom sla s 600 na 900€.

Golob rešuje proračun in plače za javni sektor , hkrati bo pa ta davek udaril po najrevnejših. Najemnine bodo šle gor. Mi smo se odločili, splača se nam prodati, ne glede na kapitalski dobiček. Zakaj bi resevali problem države? Prodamo , damo otrokom vsakemu pol, rešeno. Najemniki pa naj grejo do Maljavca .

Tudi ti z eno nepremicnino prides na vrsto!

Tisti, ki oddaja, ima vsaj kje vzet za davek, pa cetudi proda nepremicnino, kaj bos pa ti? S cim bos placal davek, ko ga cez nekaj let vlada uvede tudi zate?

Ma zdaj vas mam pa dovolj s tem pljuvanjem pi najemodajalcih. Že 15 let oddajam stanovanje družini, ki koristi subvencijo najemnine.

Vsa popravila v stanovanje krijem, o spustu vode zaradi pokvarjenega stroja sploh niso javili, čeprav imam stanovanje zavarovano, je šel ves parket. Uveljavljati zdaj več tega ne morem. V stanovanje pridem takrat ko je potrebno kaj zamenjati, nazadnje sem bila pred 2leti ko smo menjali okna. Pa kaj bi vi da vam se hrani plačamo

Nusz vsa leta plačujem jaz, prav tako rezervni sklad, prav tako davek od najema. Vse skupaj pride mene več, kot najemnike njihov % plačila najema, saj jim večino krije drzava

A je sploh kdo natančno prebral o čem se gre pri tem davku? Nobeden od vas!

New Report

Close