Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Najkrajša možna pot do DUBROVNIKA (z avtom)

Najkrajša možna pot do DUBROVNIKA (z avtom)

Mi lahko svetujete? Ampak, prosim, ne mi svetovati kakšnih razrižukanih cest.
Thanks!

Mahni jo kr čez Karlovac pa na Split. Potem pa po Jadranski magistrali. Najbolše je, če greš v sredo al pa v četrtek zvečer od doma okrog šestih. Okrog Karlovca pa vse do Plitvičkih jezer zna bit promet kar gost, tako da je priporočljivo vozit bolj počitniško. Jaz sem bil tri zadnje sezone na tej poti in se stvar obnese! LP

Mi smo petnajst let hodili na Plitvice.Zadnjih pet let,pa jo cvremo,kar po jadranski magistrali(sicer do Zadra imaš 1000 in 1 zalivček,prav tako ovinek) in se dobesedno izognemo vsemu prometu.Lansko leto je bila cesta totalno prazna,nekateri pa so v Karlovcu menda stali po dve uri v koloni.
Prijetno vožnjo vam želim!
ANJA

Jaz sem takoj po koncu Karlovca stala 6 ur, tako, da se mi je ze bledlo. In to od sestih zjutraj dalje. Nesreca.

Mi smo jo mahnili lani na Split čez Karlovac, Plitvice, Knin. Tudi letos bomo ponovili. Prijatelji so šli po jadranski magistrali in stali, ter porabili 2 uri več kot mi. Sicer pa so bili lani zastoji tudi zaradi požarov…. Vedno je vprašanje, na kaj naletiš. Meni je čez celino ljubše tudi, ker je manj ovinkov…. Otroci vožnjo lepše prenesejo.

Kaj pa vožnja do zagrebškega letališča in potem letalo? Preveri strani Croatia Airlines glede cen. Pred nekaj leti je bilo blazno ugodno, plačala sem le ok. 100 starih mark. Seveda pa ne vem, koliko vas je in kaj se vam bolj izplača.

Vožnja po jadranski magistrali se mi je pa vlekla, da še nobena tako!

Jaz sem sicer šel zadnja 3 leta samo do Drvenika potem pa na Korčulo
s trajektom, potem pa še v Dubrovnik in od tam nazaj v LJ.
Priporočam ti pot po celini, ni ovinkov okoli 70km krajša pot, lepa asfaltna cesta, dokaj hitra vožnja brez zastojev skozi razna naselja…vedno sem šel med 20 in 22 uro iz LJ ali med tednom zvečer ali pa v nedeljo zvečer. Če pa greš v soboto je pa verjetno druga pesem, takrat so pa itak povsod zastoji, samo nekje malo več drugje malo manj odvisno od sreče, torej nikar v soboto ali v petek zvecer!!!
Ljubljana – Novo mesto – Metlika – Karlovac – Slunj – Plitvice – Korenica – Udbina – Gračac – Knin – Sinj – Trilj – Cista Provo – Šestanovac – Dupci (tukaj prideš na jadr.magistralo)- Makarska – Drvenik (510km + km do Dubrovnika)
Po tej cest nimaš kaj zgrešiti, dobro je označeno in če je pred teboj oz, za teboj kakšen avto s tujo registracijo, grejo itak vsi v isto smer…

Srečno pot! Jaz grem sred avgusta na to pot!

Šel sem po kopenski poti pred tremi tedni – v Cavtat.
Za gor sicer od Splita naprej po jadranski mag., za nazaj takoj za Makarsko v celino proti Cista provo, Slunj, Knin.
Največjo gnečo je pričakovati na relaciji Karlovac – Gračac, proti Kninu leti, Knin – Slunj še kar, Slunj – Cista provo tudi, potem pa lahko računaš na strnjene kolone. Hrvatje postavljajo radarje, največ sem jih videl okoli Karlovca, Plitvic, Korenice in pred Dubrovnikom.
Šli smo pogledat tudi v Črno goro. Ja, je lepo, ampak še enkrat nebi šel. Prometna signalizacija: katastrofa, cene visoke (vse po 3 EUR).

Ko bo do dol enkrat AC, bo precej bolje. Se pa vsaka cesta zamaši, če je na njej preveč prometa

G.

New Report

Close