Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Najljubši avtor/avtorica?

Najljubši avtor/avtorica?

Moj je: Richard Bach

Pa vaš?

Jane Austen, Jane Austen, Jane Austen, Jane Austen, Jane Austen, Jane Austen, Jane Austen…… in tako še 10 milijonov krat!

Milan Kundera,Carlos Castaneda,Dalaj Lama,Alma Karlin…

Michael Crichton, R. Tagore, Alma Karlin, Šeruga, Marlo Morgan, Wilbur Smith, H.Hesse -pa še tisti, ki se jih bom kasneje spomnila . Ah, toliko jih je na prvem mestu!
Ostalo: Wayne Dyer, John Gray, Thomas Moore

Dostojevski, Solženicin, Kafka, Goethe, Dickens, Mann…

En in edini Jack Kerouac. Ce se omejim samo na enega, drugače lahko pišem še vsaj 15 minut. 🙂

Salman Rushdie, Hanif Kureishi, Drago Jančar…

Saul Bellow

Paulo Coelho, Carlos Castaneda, Tolkien, Tomo Križnar, …

Gabriel Garcia Marquez, Jose Maria Arguedas, Ernesto Sabato, Kafka. Našteti so pri meni na prvem mestu, sledi jih pa še veliko.

joj kakšni povprečneži ste

UH – kaj pa ti bereš? Victorio Holt?

William Faulkner, Elfriede Jelinek, Toni Morrison, Jane Austen, Emile Zola, od naših Ciril Kosmač, Lojze Kovačič ter Maja Novak in Andrej Skubic med mlajšimi.

Uf, kakšen je moj povprečnostni kvocient? 😉

Naj me vrag pocitra – en kup pozerjev, večino teh knjig še odprl niso, Victorio Holt pa sigurno…….

Ja, in vrhunec njihovega (našega) dneva je iti na internet, na ta forum in pisati, kako beremo Faulknerja, medtem ko imamo v resnici pred sabo Danielle Steel. Res, višek mojega tedne, če ne celo meseca. Višek leta je na žalost bil takrat, ko sem na faksu lagala, da sem prebrala Mehurčke.

Jao…

Pol pa še par tistih tabrihtnih, da nam povejo, kako smo povprečni. Res vrhunec dneva!

Še ena podpovprečna, ki rada bere Marqeza, Singerja(žal se ne spomnim imena, in je pa Žid, tudi nobelovec in zelo zanimivo piše), Silanpaa, Lagerlof, pa še in še, pa tudi na netu sem našla cel kup zanimivih, ki jih bom predihala, da se bo tisti, ki je slabe volje, lahko še naprej zmrdoval. Živim v kolokr toliko svobodni deželi in berem, kar hočem.

Iri, če kolikor toliko spremljaš ta forum, boš videla, da sem daleč od kakih Danielle Steel. Res ne vem, od kod ti ta podatek. Ne vem, ti moram napisati kratke obnove Faulknerjevih del in njihovo interpretacijo, da mi boš verjela? Razdelati stilistične značilnosti ‘Ljubimk?’ Primerjati ‘Ljubljeno’ z ‘Jazzom’ in ‘Salomonovo pesmijo’ glede karakterizacije? You name it!

Preveč vsevednosti pa v vsakdanjem življenju škodi!

Na drugo branje dopuščam možnost, da sem te narobe razumela. V tem primeru jemljem nazaj in naslavljam poslanico na Jarota.

Nekateri pač po sebi sodijo druge…

Iri, a si ti z levo nogo vstala, ali kaj? Branka je samo vprašala, kateri avtror/ica je naš najljubši in mi smo ji na to vprašanje pač odgovorili. Saj razumeš: vprašanje – odgovor.

Za UH-a:

1) Prvič: večina navedenih avtorjev sploh ni povprečna. Nekdo omenja Dostojevskega in celo Kafko, kar pa sploh ni povprečno branje.
2) Ne moremo zmerjati ljudi, ki niso dovolj izobraženi za branje “težkih” knjig. Raje jim pomagajmo najti veselje do teh “težkih” knjig da bodo resnično deležni svetovne literature!

stephen king

Raje ignorirajte takšne reveže, kot so “uh” in podobni, sicer jim samo še veselje naredite, če se zmenite zanje – tako se namreč vsaj nekdo (zmeni zanje). To pač mora človek početi, če ne dobi dovolj pozornosti drugje.

le moje povprečno mnenje, uh :-))

Aja, moji najljubši avtorji: Dostojevski, T. Mann, Nietzsche, Platon, Schopenhauer,…

Okej, meni se ni zdelo hudo zakomplicirano, ampak če slučajno ne berete vseh postov, moj odgovor je bil ironičen odziv na dva negativna posta pred mano. In bi bila zelo hvaležna, če bi kdo prebral dvakrat, preden gre takoj obsojati iz samega veselja po tem.

Tako da ja, Ojaoja, narobe si me razumela, ampak se ne sekiram, ker si vseeno vsaj še enkrat prebrala in poslala še en odgovor, tako da hvala za dvom.

New Report

Close