Najljubsi filmi
Fedja me je spomnil na Vampyr, res super film.
Drugače je moj all time favourite Indian Runner (režija by Sean Penn), so mi sicer posebej pri srcu stari čb (ni pravilo) filmi. Casablanca, On the Waterfront, A Streetcar Named Desire (Elia Kazan, 1951), pa The Misfits…
Zelo všeč so mi kakšne Hitchcockove stvaritve, z Marnie, The Birds in Vertigo na čelu.
Od “novejših” pa Dead Man, A Year of Living Dangerously, The Thin Red Line…
Pa še miljon se jih bom spomnila, ko pošljem tole.
Remember me / 1995
Fried green tomatoes / 1991
Weekend in the country / 1996
Looklike / 1990
Spencer mountain / 1963
Platinum / 1999
langoliers / 1995
Gaslight / 1944
Kamasutra:A tale of love
Love among thieves /1987
Wait until dark /1967
Son in law /19193
Hanging up / 2000
Misery / 1990
Birds / 1963
Psyho / 1960
Fame / 1980
Story of us / 1999
Witness / 1985
Neighbor / 1993
Scream / 1996
Arsenic and old lace / 1944
Autmn in New York /2000
My big fat greek wedding / 2002…………
No, če smo že pri igralcih, meni so všeč vsi ali večina filmov z Woody Allenom, Anthonyjem Hopkinsom, Dustinom Hoffmanom, Meryll Streep, Susan Sarandon, Kathy Bates,…
filmi Izgubljena prtljaga, Društvo mrtvih pesnikov, Pred zoro, Diplomiranec, Ptiči, Sijaj, Življenje je lepo, Malena, Amelie,… ah, preveč jih je…
igralci… Ralph Fiennes, igral je v Angleškem pacientu..potem John Casavetas- Vihar, Paul Newman, Marlon Brando, Susan Sarandon, Robin Williams, in tist igralec, ki se ga zopt ne morem spomniti – igral je v Ribjem kralju in v Veliki Lebowski… potem Dustin Hoffman, ne maram Woodya (no dobro, ne povsem)… Kup dobrih igralcev, ki niso nujno ameriški, vendar jih zaradi redke ferkvence pozabim. Drugače imam pa podoben okus, kot Maja. Ko sem bila mlajša me je pritegnil celi film Metropolis (gledala sem ga z vso vnemo in bil mi je celo zelo všeč), za katerega pa sedaj menim, da bi ga težko zdržala gledat. In ne marama Eraserheada od Lyncha. Ga je kdo gledal? Ga je kdo razumel? Ali ga je sploh bilo za razumet, ali se je bilo samo za zgražat? :))
Men so pa najboljši filmi v katerih igra anthony hopkins (hannibal, silence of the lambs, red dragon, hearts in atlantis…) Jim Carey (liar liar, the mask, truman show…) Jack Nicholson (bolje ne bo nikoli…) robert de niro (Analyze this, …)
Drgač so mi pa tud ful dobri filmi:
Rat race
Cube
8 Mile
51 state…
-Bela mačka Črni mačkon (srbski)
-lepe vasi lepo gorijo
Meni je pa v zadnjem času bil zelo zanimiv Mullholand drive (Lynch). Eni boste seveda rekli, da je popolnoma nerazumljiv, kakor vsi filmi tega režiserja. Jaz pa bom vprašala, če je razumevanje sploh pomembno? Saj se pravzaprav tudi obstoja človeške rase ne da razumet.Pa tudi povprečno življenje ni tako predvidljivo, kot povprečen “dober film”. Sama konfuzija, kolaž lepih in grdih slikic, na koncu pa ko misliš, da ti je vse jasno, ugotoviš, da bi moral živeti še enkrat od začetka, če bi se hotel znajti, kakor bi bilo treba.
Meni je pa v zadnjem času bil zelo zanimiv Mullholand drive (Lynch). Eni boste seveda rekli, da je popolnoma nerazumljiv, kakor vsi filmi tega režiserja. Jaz pa bom vprašala, če je razumevanje sploh pomembno? Saj se pravzaprav tudi obstoja človeške rase ne da razumet.Pa tudi povprečno življenje ni tako predvidljivo, kot povprečen “dober film”. Sama konfuzija, kolaž lepih in grdih slikic, na koncu pa ko misliš, da ti je vse jasno, ugotoviš, da bi moral živeti še enkrat od začetka, če bi se hotel znajti, kakor bi bilo treba. Tako nekako sem tudi jaz “razumela” film. Nekoč si ga bom ogledala še enkrat. Verjetno ga bom tedaj zaštekala drugače, čisto odvisno od razpoloženja. Zato so mi všeč filmi tega režiserja, mnogo svobode pustijo moji domišljiji.
Pozdravček!