Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Najprej dva sklepa o podaljšanju bolniške potem preklic obeh

Najprej dva sklepa o podaljšanju bolniške potem preklic obeh

Zaradi bolezni me je najprej po glavi delodajalec, potem pa še ZZZS.
Leta 2016 me je kot brezposelnega starejšega delavca od 58 let za eno leto zaposlil delodajalec na podlagi ugodnosti, ki jih je dobil iz sredstev EU, dobil je namreč 5000 EUR, ker je zaposlil starejšega brezposelnega delavca. Po enem letu pa mi je rekel, da je zame bolje, če mi podaljšuje pogodbo le za 3 mesece.
Po drugem podaljšanju pogodbe od januarja do 25. 4. 2017 pa se mi je življenje obrnilo na glavo, saj sem pri urologu dobil prognozo raka na prostati in me je le-ta poslal na biopsijo. Zato sem moral biti 14 dni na bolniškem staležu, kar pa mojemu delodajalcu ni bilo všeč in začel me je postopoma maltretirati. Ko sem se vrnil na delo, me je nekega petka predčasno poslal domov, potem pa mi poslal SMS, da me naslednji teden ne potrebuje in da imam vse plačano. Ko sem ga spraševal, kaj naprej, mi ni odgovarjal na e-pošto, niti na telefon. Vmes so se mi pojavile neznanske bolečine v roki, ki je popolnoma otekla in našli so mi še putiko, ki je potem zelo eskalirala še na koleno in palec na nogi. Ostal sem na bolniški in ko je delodajalec prejel odločbo o podaljšanju bolniške s strani ZZZS od 18.4. do 7.5. mi je poslal obvestilo, da se mi delovno razmerje konča ob poteku pogodbe 25.4.2018, govoril z mano ni nikoli več. Ker je bila putika še naprej v akutnem stanju, je zdravnik poslal vlogo na komisijo ZZZS za podaljšanje in podaljšali so mi bolniški stalež do 26. 5. 2018, kljub temu, da je bilo navedeno, da mi je pogodba o delu prenehala 25.4.2018. Zato se nisem mogel prijaviti na zavod za zaposlovanje, saj naj bi s tem pridobil se 30 dni pokojninske dobe in eno plačo in so mi rekli, naj se javim po 26.5.
No, potem pa se kot strela z jasnega 17.5. pojavi nova odločba od ZZZS, ki rezveljavlja obe prejšnji na podlagi 260. člena ZUP-a in se začasna nezmožnost za delo prestavi s 26. 5. na 25.4. in s tem datumom dela nezmožnost zaključi.
Ker mi niti slučajno ni jasno, do kakšne spremembe je prišlo, ker ni navedena nobena od 10. alinej 260. člena, moje zdravstveno stanje pa je vse prej od idealnega (v zvezi s prostato še vedno čakam na ponovni MRI zaradi nejasne formacije za simfizo – sum na hrustančni tumor, za putiko pa sem dobil doživljenjske tablete), bi se rad pritožil.
Kako lahko ista zdravnica ZZZS spremeni 2 odločbi za nazaj, pa nikoli me niso poklicali na pregled. S tem trdijo, da sem bil sposoben za delo že 25.4. Ker imam za pritožbo le 5 delavnih dni, sem v veliki stiski in vas prosim za pomoč pri sestavi pogodbe, čeprav mi je jasno, da ta »pravna država« podpira slabe delodajalce, ki bodo zdaj zaposlili novega starejšega brezposelnega delavca od 58 let za leto in pol in pridobili kar 11.000 EUR evropskih sredstev, za ZZZS pa si aktualen le, če imaš službo, drugače pa mrtveca razglasijo za zdravega, da jim ne bi bilo treba plačati 1 mesečnega nadomestila za plačo.
Ko se ti v življenju vse podira, te še povozijo.

Prosim za vaše mnenje, kaj naj navedem kot ključno v pritožbi, ki jo moram oddati do četrtka 24.5. Ker pritožba ne zadrži njene izvršitve, se moram zdaj takoj prijaviti na zavod za zaposlovanje, da ne izgubim še možnosti nadomestila za brezposelnost.

Ima kdo podobno izkušnjo z ZZZS?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close