Najprej malo potem večje stanovanje
Tamle berem eno temo, ko ena jamra, da pač ni zadovoljna v stanovanju, ki ga je kupila, da boljšega pa ni mogla.
Pa ni tako, da najprej kupiš nekaj slabšega. Recimo malo garsonjero. Potem varčuješ in z leti kupiš kaj boljšega?
Ste vsi kupili eno samo nepremičnino in potem bili tam do konca lajfa?
Meni je bolj logično, da najprej kupiš pač, kar zmoreš in potem, ko prideš do več denarja, kaj boljšega.
Saj nakup stanovanja ne pomeni, da moraš potem ostati tam do smrti. Prodaš in kupiš kaj boljšega.
Če je kupila gnilo stanovanje za 80.000 € (npr. v bivši Lipi), si ne more kaj dosti pomagat. In kdaj bo ona zaslužila za kaj več, recimo za 250.000 €? Odvisno tudi, koliko je stara in koliko zasluži na mesec. Dvomim, da zasluži recimo 6.000 €, če si je lahko privoščila le stanovanje za 80.000 €. Dobra kupčija je recimo, da živiš pri starših, kupiš stanovanje, ga oddajaš, s tem pokriješ kredit za stanovanje in potem kupiš še enega. Ali pa da imaš toliko privarčevano, da lahko kupiš stanovanje na keš, živiš pri starših, stanovanje oddajaš in šparaš denar za 2. stanovanje.
Midva sva najprej kupila malo dvosobno stanovanje (kredit), čez 5 let sva se preselila v veliko trosobno stanovanje ( prodala malo plus kredit) eno leto kasneje sva dokupila še garažo pored blokom (keš) in čez nekaj let sva stanovanje in garažo prodala, najela kredit in kupila hišo…
Je pa res, da so bili v začetku kratkoročni krediti, ker še nisva imela služb za nedločen čas. kredita nimava več…
Jaz sem odprla tisto temo. Ja, saj po eni strani vsa srečna, da vendar imam nekaj svojega. Po drugi strani pa me stiska: več stroškov bo kot sem planirala. Več bo potrebno še vložiti kot sem mislila, da bo. Stanovanje v slabšem stanju kot sem predvidevala. Vse več napak odkrivam.
Ja pa stiska me, ker imam občutek, da zdaj je pa za stalno. Več let sem bila v najemu. Velik del mojih stvari pa še v hiši staršev. Zdaj pa od tam vozim v lastno stanovanje in je občutek, da zdaj je pa zares. In me boli, ker imam občutek, da nikoli ne bom v takem kot bi si želela. Hiška v naravi.
Ja, drugače pa fajn, da ste odprli to temo. Je fajn prebrati kako ste najprej bili na slabem in potem kupili boljše. Upam tudi jaz v to smer. Se pa bojim, da mi bo časa zmanjklao. Sem že precej v letih.
Tudi midva enako…. Najprej sva kupila manjše stanovanje na kredit, čez dobrih 10 let prodala in kupila večje. S kupnino pokrila kredit za prejšnje stanovanje in za razliko vzela nov kredit.
Čez leta, ko bosta otroka odrasla in na svojem, bova zdajšnje stanovanje prodala in se selila v manjšega, saj bo za dva preveliko.
Me, myself & I, 23.04.2025 ob 14:40
Tudi midva enako…. Najprej sva kupila manjše stanovanje na kredit, čez dobrih 10 let prodala in kupila večje. S kupnino pokrila kredit za prejšnje stanovanje in za razliko vzela nov kredit.
Čez leta, ko bosta otroka odrasla in na svojem, bova zdajšnje stanovanje prodala in se selila v manjšega, saj bo za dva preveliko.
več ali manj vsi tako delamo.
pa smo kljub temu vidli cel svet, vozili dobre avte, skratka živeli. danes oddajava in poleg penzij pobirava najemnine in še naprej potujeva. otroku sva pridelala toliko, da ne rabi nobenega kredita ne za avto ne za hišo pa še proda lahko kaj…
tako, da je veliko lažje če kaj dobiš. brez kreditov pa skorajda ne gre.