Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Najprej poroka in potem otrok?

Najprej poroka in potem otrok?

Zanima me kaj mislite o tem?
Se vam zdi, da je poroka res tista pika na i, in da brez nje ne gre. Sploh potem, ko pridejo otroci?
Meni se mi zdi, da se jih veliko poroči samo zaradi tega, ker je npr. punca noseča in bi bil potem otrok nezakonski.
Se vam to zdi narobe, kakšno mnenje imate glede tega?
In kdaj ste se poročili vi?

Glede tega skoraj nimam mnjena. Kakor komu paše. Poročena 4 mesece, brez otrok in tud na poti še ni nič, tako, da vsak ima svoje poglede na to. Poročila sem se, ker sem si to želela, ker je bil partner pobudnik poroke. Nisem pa mnenja, da je poroka pika na i. Pika na i je lahko tudi otrok, je lahko tudi skupno stanovanje je lahko marsikaj. In pa še to veliko bolj mi je pomemben otrok kot pa poroka – poročiš se lahko neštetokrat, otrok je pa vedno tvoj in vedno samo on, pa če jih je več pa otroci – in vedno samo tvoji in vedno najpomembnejši.

Urška

Poroka in otrok morajo biti stvar ljubezni. Zdaj pa v kakšni kombinaciji sploh ni pomembno.
Nikakor pa ne poroka ker je otrok na poti.
Sploh pa kje še s prstom kažejo za nezakonskim otrokom???

To je že nekoliko obrabljena fraza,ki se je poslužuje le redkokdo.Da veliko se jih poroči zaradi otrok.

Kmalu bo 3 leta od poroke, pa sva brez otrok, skupaj pa 9 let. Takrat sva oba začutila eno veliko željo po poroki, zato sva se tudi poročila. To sem si vedno želela. Glede parov, ki se poročijo zaradi otrok nimam posebnega mišljenja,kar jim pač paše, bolj me motijo pari, ki živijo skupaj z otrokom kot družina, uradno pa so samohranilke-ci, potem pa imajo ugodnosti in pri vrtcih, kot pri dokladih, pa še kje.(teh poznam kar nekaj)
To pa ne velja za resnične samohranilke, da se razumemo, njih pa lahko samo občudujemo, kako zmorejo.

Čestitam!!!!

Sva koruznika ze vec kot 5 let in imava 3 letno hcerko. Ne cutiva nikakrsne potrebe po poroki, vsi smo skupaj prijavljeni na istem naslovu, kar se tretira kot izvenzakonska skupnost (nisem “mati samohranilka”).
Kar se pa tice poroke nama ni do tiste velike ohceti, ki samo kosta. Ce se bova enkrat za to odlocila bova sla eno sredo na Grad in to je to. Ali pa bom mogoce sla samo jaz na Mackovo spremenit priimek.

Odvisno, če že maš hladilnik, 4 toasterje, 2 likalnika, 3 ekonom lonce, pol gre tud brez poroke.

Tudi jaz se nisem poročila zaradi otrok. Poročila sva se zaradi ljubezni in najbolj se mi je zdelo noro, ko so me nekateri spraševali, če se poročam, ker sem noseča. No, nisem bila in samo upam, da bom kmalu.

LP

Če znaš pa vse to še uporabljat, pol pa tud ženske ne rabiš.

---------------------------- z nobenim kavljem me ne dobite več ven

Pa če maš še Ančko.

To pa itak.
Če jo spustiš, še placa nč ne zavzame.

---------------------------- z nobenim kavljem me ne dobite več ven

Bravo afna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Napumpana pa tud ne teži, tečnari, sitnari, mori, jamra, stoka in joka.

Vsaka družina živi kot ji ustreza. Vsak bi lahko zakonsko koristil te ugodnosti – biti namišljena samohranilka in imeti ugodnosti. Men je vseeno. Poročila sem se, otroci so v planu oziroma jih bova imela in seveda plačevala vrtec koliko bo potrebno. Da se pa ne bi poročila ravno zaradi tega, ker bi izgubila ugodnosti – mi ne pride na pamet. So ljudje, ki jim to pomeni veliko več kot list papirja in ob tem dejanju ne razmišljajo o tem ali bodo čez nekaj let ko bodo imeli otroke izgubili bonitete pri vrtcih. Stvar je jasna in vsak se odloča po svoji pameti in željah. Ni vse vedno v denarju. Če bom morala za otroka plačevati 50.000 sit mesečno vrtec, ga pa bom. Otrok za ta denar dobi skoraj celodnevno oskrbo, hrano, znanje itd.. Ne mislim se sekirat zaradi tega. Je pa res za pare, ki finančno slabše stojijo dilema ali plačati ta znesek 50.000 ali mogoče samom 20.000. Je pa res tudi veliko ljudi, ki bi lahko to z lahkoto plačali, pa tega ne storijo, ker so ženske raje vsak dan na novo sfrizirani, mož pa v roki nosi mobilni telefon za 250.000 sit, za otroka je pa škoda plačati polni vrtec. Svet je danes takšen, kaj čmo.

Urška

to so se fari izmislili sami pa fukajo otroke pa tipe-pedri.
dej bod pametna vsaj ti če že drugi niso.
kaj češ se poročiti čez dve leti se boš pa ločila.škoda dnarja, men ga dej.

Vsak naredi tako kot mu paše, samo sem malo zaskrbljena, da ne bo več dolgo tako. Samohranilke in koruzništvo ni pri nas nič kaj zaželeno. Sama sem mnenja, da naj vsak par naredi kakor mu odgovarja.

6 let skupaj, 2 letnega otroke, neporočena. Poroka mi ne pomeni nič. Mogoče naju bo kdaj utrgalo na stara leta. Ko nama bo že dolgčas ratalo in bo čas za en dober žur.

Smo se poročil, ker je bilo dete na poti&spodobilo se je, taka, bolj tradicionalna familija, ampak če si za skupi potem je ohcet bolj ali manj priložnost za srečanje sorodnikov in prijateljev in ne obveza. 6 toasterjev ipd. je tudi zgodovina, odpreš knjigo želja v eni štacuni, nekateri pa itak prinesejo denar. In tega se po mojih izkušnjah nabere ravno nekako za kritje stroškov v eni normalni oštariji in krog je sklenjen in vsi so zadovoljni (pri meni je že bilo tako).

Ne vem, zakaj bi moral biti vnaprej proti ohceti, čisto lušten običaj, zakaj pa mamo npr. žurke ob rojstvu otroka? Zato, da se spomnimo, da se je zgodilo nekaj lepega, in to veselje delimo z drugimi.

Al sem naložil, a :)?

Imam otroka starega 6 let, nisem poročena.

Sem poročena že kar dolgo, poročila sva se iz ljubezni, še zdaj je spomin na najin poročni dan živ in nepozaben. Menim pa, da se vsak odloči tako, kot je njemu najbolj prav. Saj dejansko je res, da je to samo obred, pri katerem pač dobiš neko potrdilo … Se mi pa zdi zelo trapasto, da se pari poročajo po dolgih letih skupnega življenja, otroci so že veliki … pol pa ohcet s 100 povabljeni pa bela dolga obleka pa darila pa …. no, to mi je pa bedarija, res.

Poročila sem se pri 28 letih in, ko sem imela 30 let sem rodila. Naj povem, da sem imela 5 let enega fanta (ne sedanjega moža). Le ta je pritiskal neme naj zanosim. Meni se je zdelo prezgodaj in nisem hotela. Ker ni nehal težiti sem ga le vprašala kaj se mu tako mudi. Rekel je, da se ne bo poročil z mano, če ne bo prepričan, da imam lahko otroke !!!!!!!!!!!!!!! Doživela sem tak šok, da me je skoraj pobralo. Čez teden dni sva se razšla. Mislim, da veliko zakonov razpade prav zato, ker se poročajo zaradi nosečnosti.
Absolutno pa sem mnenja, da poroka ni nujna, če paru tako odgovarja. Je pa res, da si s poroko prihranimo marsikatero zoprnijo v zvezi z raznimi dokumenti itd. Imam prijatelja-par ki nista poročena in že 6 let živita skupaj. Odločila sta se za gradnjo hiše. Ko sta urejala dokumentacijo za gradbeno dovoljenje, sem jima morala iti za pričo, da res živita skupaj, drugače bi mogla plačati nek davek.

Spet mešate pojme.

Če dva, ki živita skupaj in imata otroke in so vsi prijavljeni na istem naslovu, pa nista poročena, še nista avtomatsko samohranilca, ampak je to samo v primeru, da se po domače povedano “razvežeta” in določita višino preživnine za otroka, čeprav nista poročena. Vsaj mislim tako.

Tudi midva nisva poročena in živiva skupaj že več kot 10 let, prijavljena že tudi 10 let na istem naslovu, 2 hčerki in za njiju sva plačevala krepko višino vrtca (za obe skupaj skoraj 60 tisočakov) in prejemava minimalne otroške doklade, zato me vsakič ZABOLI, če me kdo zmerja s samohranilko.

Ponavadi pa mi kaj takega očitajo poročene žene privatnikov, ki cel dan ne delajo nič drugega, kot da vozijo otroke v vrtec in nazaj, pa na te aktivnosti, pa na drugo aktivnost in podobno. Jasno da so nezaposlene, dedec prijavi minimalni dohodek, in podobno, tako da te “revčki” na koncu pridejo bolje skozi kot vsi mi ostali, ki se trudimo biti kolikor toliko pošteni. Potem se ti pa takšna “babnica” še upa kaj pripomnit. Sama sem to doživela že večkrat.

Če se mene vpraša, bi rekla, da bi lahko mirno na oglasno desko v vrtcu obesili lestvico koliko kdo plača vrtca, skupaj z neplačniki in bi bil hitro mir. V tem primeru bi si rekla” KLINC PA OSEBNI PODATKI- JAZ NIMAM KAJ SKRIVAT!”.

mIMIKA

Meni se zdi pa trapasto še nekaj.

Tisti, ki nismo poročeni, moramo iti na Mačkovo potrditi očetovstvo, da lahko dobi otrok rojstni list. Pri poročenih je to avtomatsko, kar se meni osebno ne zdi prav. Kje pa piše, da je mož od ženske, ki je rodila, nujno otrokov oče?!
Čisto nič jih ne bi stalo, če bi lahko to opravili že v porodnišnici in imeli tam neko pisarno, kjer bi se to dalo urediti.

Glede na to, da je že več kot 50 % otrok rojenih neporočenim parom, bi se spodobilo, da bi imeli eno pisarno za matičarja tudi v porodnišnicah, četudi samo za kakšno uro ali dve na dan. Če že toliko zmeče država za razne druge oslarije, bi lahko imela denar tudi za to. Če smo enaki pred zakonom oz. je izvenzakonska skupnost enakopravna zakonski, ne vem, kje je problem.

Mimika

Ni letelo na ljudi, ki so prijavljeni na istem naslovu, pač pa na tiste, katere je moški prijavljen na novem bivališču, mamica in otrok pa pri starših. Živijo pa seveda skupaj. Skupnih dohodkov imata okoli 500 tisoč mesečno, pa gre tip na sodišče, da določijo preživnino za otoka, pogoj za doklade, ker je ona papirnato samohranilka. Sem sigurna, da bo plačala manj vrtca, kljub temu, da so samo njeni dohodki primerljivi najinim skupnim. To se mi zdi svinsko, midva pa odlašava dojenčka med drugim zato, ker ne veva kako nam bo zneslo, ker se mi bo dohodku precej poznalo, pa tudi kasneje vrtec bova težko plačevala (delam kalkulacije stroškov, kreditov itd. pa nikakor ne znese).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close