Najraje bi se bil v zemljo vdrl..
Joj, da vam povem, kaj sme zadnjič nardil..Še zdaj mi ne nerodno, ko se spomnim. No, moja zlata mati je šla v nedeljo na službeno pot v Moskvo, pa sva jo z bratom peljala zjutraj do Trojan.Zmenjeno je bilo, da se tam dobi s sodelavcem in potem gresta skupaj do Brnika.
In pridemo mi zjutraj, jaz še malo zaspan, pa se dobimo z dvema človekoma. En mlajši, okoli 30, en starejši, okoli 60. Predstavimo se, jaz sme seevda preslišal, kako sta s emi onadva predstavila, ker sem bil zaspan, pa tudi zanimalo me ni kaj preveč.
Gremo malo noter, na eno kavo, pa na krof…se malo pogovarjamo..Kmalu je bil čas za odhod. Ko stojimo zunaj, je starejši človek šel po avto. Očitno je bilo, da bo on mlajšega in mojo mamo (ki sta sodelavca) peljal na letališče.Mlajši je bil ves zrihtan, starejši pa oblečen bolj tako-tako..No, in ko on gre, stojimo mi ostali štirje zunaj in jaz vpričo mlajšega in mame bleknem: “Tisti gospod , ki je šel po avto, pa je šofer, ne?” mama pa: “Ne, od gospoda oče..”
*****, jaz nisem vedel, kam bi gledal..In štorast, kot sme tisti trenutek bil, se niti opravičil nisem. No, videlo se je, da mlajši ni kaj dost zameril, ker sem njegovega očeta zamenjal za šoferja, mogoče je celo preslišal..Ojejej..