Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek najstarejša mamica na forumu

najstarejša mamica na forumu

a ni zdaj po 37-em?

Imela sem THT, trihormonski test; ki pa je pokazal, da ni suma za DS in zato mi ni biloo potrebo na amnio.

Res je ja.

Ja, zakaj so to zdej prestavli za 2 leti?

Stara sem 35 in 3 otroci.Zadnja pri mojih 30 letih.Ker sem imela vse tri s carskih rezom,sem sterilizirana in otrok ne bo več.Imam pa te zelo,zelo rada.

lp,mamiMaja

Prvič in zadnjič rodila pri 37ih, pa ne po svoji izbiri.

Oooo, hvala…:)

Že dolgo niham med željo in strahom, pa še mož ni ravno navdušen. Bojim pa se, da mi bo potem, ko bo res prepozno, žal…

Včasih pa si mislim, da bi kar na vnučke počakala, kot je že ena prej rekla:)

Ja kot zgleda sem najstarejša mamica trenutno, stara 49, hčerki stari 29 in
26, svojih otrok nimam več v planu, saj me že precej matra mena, pa z veseljem pričakujem vnučke. Oktobra se nam bo pridružila prva vnučka, joj kako sem vesela, ko smo zvedeli novico sem bila čisto preč, upam da me bo mlajša hči tudi kmalu razveselila z veselo novico.

Lep dan še naprej in lepo pozdravljene!

Moja stara mama je bila stara 43 let, ko je rodila atita. Leta 33. Pa še s carskim rezom.

jaz pa jih imam prav danes 31 in imam doma 12 letno hči 8 letno hči in skoraj 6 letnega sinčka

Moja mami pa je pri 42-tih prvič postala BABI :)))

Če ne bi imela sestra 2 leti prej sp.splav, bi mami postala babi pri 40-tih.

53, mama 34 letnega sin in 31 letne hčere, babica 3 vnučkov 7 let, 6 let, 20 mesecev in še eden pri hčeri na poti. Uživam na forumu.

Prvič in zadnjič rodila pri 40ih in en mesec :))))

Če bi bilo po moje, ne bi bilo prvič ali zadnjič….

Kar pogumno!

prvega pri 25, drugega pri 28

stara bom 30 in ne nameravam imeti nobenega več

Jaz sem stara 40. Imam 5 let starega sina. Bi imela še enega otroka, zlo rada, ampak mi razmere ne dopusščajo. Pa tudi energije nimam na preteg.

STARA 40-ŠTIRJE OTROCI. PRVI PRI 20.TIH,DRUGI 25-TIH,TRETJI 39-TIH,ČETRTI PRI 40-TIH. PRI NOBENEM NA AC,HVALABOGU VSE V REDU. LP

40 🙁 , trijeotroci, čakam na vnuke:))) (no upam, da ne še tako kmalu)

Moja žena je rodila pri 41 letih in se ni odločila za amniocintezo.Sva po posvetu odklonila,čeprav bi ji pripadala brezplačno,kajti znajo biti posledice,pa čeprav 1/200.

No, očitno sem jaz najstarejša mama z najmlajšim zadnjim otrokom.

44 let, štirje otroci: 18, 14, 11 let ter zadnja čebelica, ki bo maja praznovala 2. rojstni dan. Sem jo imela pri 42.

Mene pa zanima zakaj si želiš še enega otroka.
A je mogoče to zato, ker si se tako poistovetila z vlogo matere, da zdaj, ko otroci odraščajo, več nimaš otroka, ki bi ga negovala? Morda se zdaj ne znajdeš v vlogi matere brez otrok (nad odraščajočimi otroci več nimaš toliko nadzora in vpliva)? Je to ta potreba?
Poznam primere, kjer so odnosi med materjo in odraslimi otroci prav klavrni (s stališča otrok), mati se tega ne zaveda in se v mislih kar naprej vrača v čase, ko so bili otroci še majhni, da kako je bilo lepo. Zdaj ko so odrasli, kot da ne ve, kaj si z njimi pomagati, ne zna vzpostaviti kvalitetnega obojestransko zadovoljujočega odnosa, ne zna komunicirati. Otrok sama več ne bo imela, se pa zelo veseli vnukov. Le zakaj?
Ampak njeni otroci pravijo, da si otrok ne želijo!! Do zdaj mati teh besed še ni jemala resno, a prvi hčerki že glasno tolče biološka ura, ona pa se ne zgane. Še vedno pravi, da ne želi otrok.
Mati pritiska na hčerko, prepričuje jo, skoraj že zahteva… morda bo še bolj tečna pri mlajši hčerki, kdo ve.
Kakorkoli že, gre za neke frustracije, ki jih lahko očitno pozdravi samo kričač v vozičku, kdo bi vedel zakaj.
Če si se ti ali katerakoli druga tukaj našla v tem pisanju, mi prosim pomagajte razsvetliti zadevo. Hvala.

33, dve hčerki

Stara 36 let, imam 1,5 let staro punčko, čez kakšno leto, dve, bi imela še enega otroka.

Katjaka: Ja najbrž si želi še enega otroka, ker je tako navdušena nad materinstvom, pa čeprav ni stara več 20 let. A mlajše si pa ne zdravijo frustracij na tak način, kakor praviš… Se mi zdi veliko bolj zdravljenje frustracij, če se namesto v šolo, na fax, v prvo službo,namerno greš materinstvo na plečih drugih, kot pa da se pri 40. zrelo odločiš še za enega otroka.

New Report

Close