najti okužene in karantena
Medici cinesi allo Spallanzani ‘Avete fatto un ottimo lavoro’
Cronaca.
Team in visita a Roma: ‘eccellenti cure a coppia guarita. Importante trovare subito i positivi e poi la quarantena.
😷😷😷
Berem, da naj se pri nas ne bi več vsi sumljivi testirali. A tudi samoplačniško ne?
Ker ekipa 9 kitajskih zdravnikov, ki je v zahvalo Italiji za pomoč in ozdravitev njihovih turistov v Rimu prišla v Italijo pomagat, pravijo, da so v bolnici v Rimu opravili odlično in da je pomembno :
takoj individuirati vse pozitivne
in potem karantena
Če pri nas ne poiščejo vsh pozitivnih, potem to pomeni, da ne bodo vsi v karanteni in da bomo posledično VSI okuženi ???
VSI smo v karanteni. Da se zaščitimo oz. da ne širimo okužbe (zavedno ali nezavedno), in da poskušamo preprečiti kolaps zdravstva. Je pa dejstvo, da ker se izolacije in karantene očitno ne upošteva, da se bo kritična masa ljudi očitno morala prekužiti, da se znebimo virusa. Za sabo to žal potegne marsikaj. Ostanite doma!
Mislim,da se Slovenija bolj navdušuje nad idejo, da se narod čimprej prekuži, pa mir s tem. Ni jim v interesu delat ne vem kakšne zaščite, ker potem bodo imeli naslednje leto spet epidemijo.
Oni bi, da se vsi okužijo, prebolijo doma, ne obremenjujejo zdravstva, pa da jim težki bolniki kapljajo v bolnico s čim manjšo frekvenco. Če kakšen umre, pač umre. So nas že itak toliko prestrašili, da noben ne bo presenečen.
Velik zasuk, od tistega, da je to samo neka “gripa” do tega, da smo zdaj praktično v vojnem stanju, kajne?
Resnica je nekje vmes. Ampak, če hočeš izpast heroj, moraš nevarnost in grožnjo spotencirat tako, da si potem po bitki, tudi ,če ti pobijejo celo vojsko, general.
Mislim,da se Slovenija bolj navdušuje nad idejo, da se narod čimprej prekuži, pa mir s tem. Ni jim v interesu delat ne vem kakšne zaščite, ker potem bodo imeli naslednje leto spet epidemijo.
Oni bi, da se vsi okužijo, prebolijo doma, ne obremenjujejo zdravstva, pa da jim težki bolniki kapljajo v bolnico s čim manjšo frekvenco. Če kakšen umre, pač umre. So nas že itak toliko prestrašili, da noben ne bo presenečen.
Velik zasuk, od tistega, da je to samo neka “gripa” do tega, da smo zdaj praktično v vojnem stanju, kajne?
Resnica je nekje vmes. Ampak, če hočeš izpast heroj, moraš nevarnost in grožnjo spotencirat tako, da si potem po bitki, tudi ,če ti pobijejo celo vojsko, general.
[/quote]
Dobro opisano.
Se meni tudi zdi, ja, da gremo nekam v to smer.
Dobro opisano.
Se meni tudi zdi, ja, da gremo nekam v to smer.
[/quote]
V to “smer” ste se podali zato, ker se je vecina ljudi, od zadnjega nepomembneza do glavnih zvezd politike in medicine, z vsestransko medijsko podporo, do nedavnega iz vsega skupaj predvsem norca delala, sirila svoje ignorantske neumnosti in mirila, ces, kar naprej spite. Vsakega, ki bi od te linije kakorkoli odstopal, pa se je aktivno ignorilalo, odkrito posmehovalo, ce ne kar agresivno zalilo. Sedaj pa se vam obeta Italijanska zgodba na steroidih.
V to “smer” ste se podali zato, ker se je vecina ljudi, od zadnjega nepomembneza do glavnih zvezd politike in medicine, z vsestransko medijsko podporo, do nedavnega iz vsega skupaj predvsem norca delala, sirila svoje ignorantske neumnosti in mirila, ces, kar naprej spite. Vsakega, ki bi od te linije kakorkoli odstopal, pa se je aktivno ignorilalo, odkrito posmehovalo, ce ne kar agresivno zalilo. Sedaj pa se vam obeta Italijanska zgodba na steroidih.
[/quote]
Ne meni tega očitat, saj že mesec tule gor opozarjam na širjenje bolezni, sem ponavadi prijavljena in se da vse pogledat.
Ni mi pa všeč tole, kako se je zdaj obrnilo. “Vsi bomo zboleli, važno samo da dovolj počasi”, enostavno ni pravi način. Pa da se kažejo politiki v maskah, ki bi jih drugje krvavo potrebovali, in ki jih po 5 minutah snamejo, kar pomeni da so za v smeti.
Prepovedali so promet z zaščitnimi sredstvi in razkužili (sicer že Šabeder, ampak itak verjetno v dogovoru z novo vlado). Zakaj? Da bodo lahko talali “svojim”? Tak ukrep se mi zdi neverjetno grob in nevaren precedan v ravnanju z ljudstvom. V obdobju epidemije ima vlada velika pooblastila, lahko zapleni hotel in naredi karanteno iz njega, lahko zapleni zaščitna sredstva itd. ni potrebe, da na splošno prepove prodajo ta trenutek najbolj nujnih stvari. Kaj bo naslednje, hrana?
Pa glede testov: Logika res pravi, da kadar je okuženost že preveč razširjena, nima smisla delat testov. A smatram, da pri 181 nismo se tako daleč. Ali pa je morda bolj prava številka 1810?
Pa tudi če je res 10 x večja, se še splača delat teste, sploh v okoljih kjer virus še ni razširjen (npr. celotna Goriška kjer so 3 okuženi (ok, saj vem da jih je v resnici več)). Se zdi, kot da bodo testi samo še za privilegirane. Sami upam, da bodo med njimi tudi zdravstveno osebje.