Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Nakazilo iz tujine in obdavčitev

Nakazilo iz tujine in obdavčitev

Spoštovani,

Ker se mi ne oglasijo s FURSa, bi prosil samo za preliminarne informacije. S partnerko kupujeva stanovanje, lastnih sredstev imava nabranih 40 tisoč evrov. Ker si ne želiva previsokega kredita, mi bo pri tem pomagal brat z dodatnim nakazilom 20 tisoč evrov, da bi imela skupaj zbrano 60 tisoč evrov.

Zanima me, kako je v tem primeru z obdavčitvijo, se obdavči tudi takšna pomoč sorodnikov? Gre za nakazilo z osebnega računa v tujini.

Ali bi kaj spremenilo, če bi poravnal v tem primeru aro v gotovini in bi teh 20 tisoč evrov efektivno postalo moj denar ‘iz štumfa’?

Najlepša hvala za pomoč.

Pozdravljeni,

če vam bo brat iz tujine nakazal njegovih 20.000,00 EUR in bo šlo za posojilo, to ne podleže plačilu nobenega davka. Če bo šlo za darilo, je od tega potrebno plačati davek od daril. Davčna stopnja je predpisana v 8. členu Zakona o davku na dediščine in darila.

Aro v znesku 20.000,00 EUR je načeloma mogoče plačati tudi v gotovini.

Odgovori predstavljajo splošno informacijo v zvezi z zastavljenim pravnim vprašanjem. Za natančnejši odgovor je potreben oseben razgovor in pregled dokumentacije v odvetniški pisarni.

Odvetnik Pavel Zajc I Kersnikova ulica 3 I 1000 Ljubljana I Kontakt: Telefon: +386 1 433 05 58 Mobitel: +386 41 391 064 E-naslov: [email protected] I WWW: http://www.odvetnik-pavel-zajc.com

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close