nakazilo pokojnine danes samo 139€, se kdo?
torej imam pokojnino po pokojnem ocetu in z njo si placujem solanja in materi pomagam pri hrani. Prej je bilo zmeraj nakazilo 211eur, danes pa samo 139eur, kot da ni varstvenega dodatka, ki je bil nekaj cez 70eur. Sem klicala na ZPIZ in majo probleme z racunalniki..pa ravno zdaj. In mi je operater na tel. Rekel samo, da so varstveni bili nekaj preneseni na CSD Z novim zakonom, kaj to pomeni, da bo tistih 70eur nakazanih danes kasneje ali jih sploh vec ne bo? Katera/kateri z enakim problemom in ve kaj vec?
včasih se je izplačeval iz blagajne ZPIZ, sedaj pa je to socialni transfer kot npr. denarna pomoč. Kar je tudi prav. če ima oseba, ki prejema varstveni dodatek premoženje, se ob njegovi smrti potem država poplača iz dediščine. to je slovenčkom tako težko razumeti, oni se bolj spoznajo na to, kako vse okol prinašat.
včasih se je izplačeval iz blagajne ZPIZ, sedaj pa je to socialni transfer kot npr. denarna pomoč. Kar je tudi prav. če ima oseba, ki prejema varstveni dodatek premoženje, se ob njegovi smrti potem država poplača iz dediščine. to je slovenčkom tako težko razumeti, oni se bolj spoznajo na to, kako vse okol prinašat.[/quote]
eh ja, že razumem, zanima me, če prejema otrok pokojnino po očetu, kdo bo potem vračal ?!
včasih se je izplačeval iz blagajne ZPIZ, sedaj pa je to socialni transfer kot npr. denarna pomoč. Kar je tudi prav. če ima oseba, ki prejema varstveni dodatek premoženje, se ob njegovi smrti potem država poplača iz dediščine. to je slovenčkom tako težko razumeti, oni se bolj spoznajo na to, kako vse okol prinašat.[/quote]
eh ja, že razumem, zanima me, če prejema otrok pokojnino po očetu, kdo bo potem vračal ?![/quote]
pokojnina se ne vrača, ker je pridobljena pravica. sicer je varstveni dodatek v primerih otrok spet neka bedarija, ker bi se to lahko pokrilo z OD, ampak slovenska zakonodaja itak ni za razumne ljudi, tako da ne vem.