Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek nakazilo pokojnine danes samo 139€, se kdo?

nakazilo pokojnine danes samo 139€, se kdo?

torej imam pokojnino po pokojnem ocetu in z njo si placujem solanja in materi pomagam pri hrani. Prej je bilo zmeraj nakazilo 211eur, danes pa samo 139eur, kot da ni varstvenega dodatka, ki je bil nekaj cez 70eur. Sem klicala na ZPIZ in majo probleme z racunalniki..pa ravno zdaj. In mi je operater na tel. Rekel samo, da so varstveni bili nekaj preneseni na CSD Z novim zakonom, kaj to pomeni, da bo tistih 70eur nakazanih danes kasneje ali jih sploh vec ne bo? Katera/kateri z enakim problemom in ve kaj vec?

ja tko je, varstveni dodatek po novem izplačuje CSD, tako da se obrni na njih.

Pa tudi vračati ga bo potrebno

a varstveni dodatek se izplačuje tudi pokojnim ? Zakaj pa potrebujejo varstveni dodatek ? Kako pa misli drćžava poterjat tole nazaj, če ga v bistvu vračajo dediči ob dedovanju ? A očetov varstveni dodatek bodo morali vračati potem vnuki ? Krneki…

da se mu odrečeš! Bi rada izgubila hišo, stanovanje ali v čemerkoli že živiš?

@bolje ti je, bi z veseljem ce bi kje dobila placljivo prakso, tako pa so to se moji edini prejemki. Se stipendije ne dajo vec

včasih se je izplačeval iz blagajne ZPIZ, sedaj pa je to socialni transfer kot npr. denarna pomoč. Kar je tudi prav. če ima oseba, ki prejema varstveni dodatek premoženje, se ob njegovi smrti potem država poplača iz dediščine. to je slovenčkom tako težko razumeti, oni se bolj spoznajo na to, kako vse okol prinašat.

Plačljivo prakso?

Si morda na zdravstveni?

Čim prej jo končaj in če si pametna – odfrči v tujino!

zal ne..ekonomska, iscem pa delo v pisarni..mimogrede, je ravno cetrtek in zgleda, da ne bom nic zvedela, ker danes nimajo uradnih ur, super res.

ekonomistov je kot blata :/
ne vem zakaj se ne odločate o poklicih ,ki dobesedno bodo vedno iskano Zdrastvena ipd.

ja saj zdaj vidim kako zanic odlocitev je bila to, vsaj v sloveniji za ta poklic

lol in zdaj me je zenska z ljubljanske csd st klicala, kjer so imeli prej zasedeno, ce je dobila csd. Pa kaj se ti norca delajo?!

priložnsot ni zamujena:)
Jaz sem tudi šla v ekonomska ,sem dipl.ing… pa ni nč pomagalo za službo.Zdaj pri 36 letih hodim v zdravstveno šolo in delam občasno kje pač kaj je

včasih se je izplačeval iz blagajne ZPIZ, sedaj pa je to socialni transfer kot npr. denarna pomoč. Kar je tudi prav. če ima oseba, ki prejema varstveni dodatek premoženje, se ob njegovi smrti potem država poplača iz dediščine. to je slovenčkom tako težko razumeti, oni se bolj spoznajo na to, kako vse okol prinašat.[/quote]

eh ja, že razumem, zanima me, če prejema otrok pokojnino po očetu, kdo bo potem vračal ?!

@76575 predvidevam, da je to izredno solanje kjer si sama placujes? In groza, dipl. Pa nic iz tega.

včasih se je izplačeval iz blagajne ZPIZ, sedaj pa je to socialni transfer kot npr. denarna pomoč. Kar je tudi prav. če ima oseba, ki prejema varstveni dodatek premoženje, se ob njegovi smrti potem država poplača iz dediščine. to je slovenčkom tako težko razumeti, oni se bolj spoznajo na to, kako vse okol prinašat.[/quote]

eh ja, že razumem, zanima me, če prejema otrok pokojnino po očetu, kdo bo potem vračal ?![/quote]

pokojnina se ne vrača, ker je pridobljena pravica. sicer je varstveni dodatek v primerih otrok spet neka bedarija, ker bi se to lahko pokrilo z OD, ampak slovenska zakonodaja itak ni za razumne ljudi, tako da ne vem.

ja sama. Obrok je 250 e 🙁

no in potem je spet govora o denarju, ce ga ni se solanja ne gre kriti

zato se pač dela kajne,kot čistilka ,natakarica ipd. ogromno se nas je šolalo in se še vedno šola tako.Pač denar ne pada z drevesa kajne

New Report

Close