Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Nakazovanje preživnine

Nakazovanje preživnine

Bivša žena si je omislila da naj od zdaj naprej, ko je hči polnoletna, preživnino zanjo nakazujem na njen (hčerin) OR.
Pa je to sploh zakonito ? Menda je CSD izdal odločbo o plačevanju na ime staršev …

Hmmmmm jaz ne bi tvegala, da te kasneje ne bo bivša terjala češ, da isi nakazoval preživnine. Pojdi na CSD in naj ti spremenijo odločbo. Seveda se bo tudi bivša morala s tem uradno strinjati.

Od hčerinega 18. leta dalje nakazuj na hčerin račun, saj je polnoletna in če te bo kdo hotel tožiti bo to samo hči in ne njena mama. ČE boš nakazoval preživnino ni važno kam jo nakazuješ na hčerin račun ali račun njene mame, tako ali tako, ko nakažeš preživnino ti na tvojem bančnem izpisku (prihodkov in odhodkov) kaže, da si nakazal preživnino.
Moj predlog pa je, da nakazuješ hčeri. Lahko greš delat spremembe na odločbah vendar ti to bistveno ne spremeni. Bivša žena te po dopolnjenem 18. letu starosti vajine hčere ne more tožiti saj bo morala to narediti hči, če ji ne boš plačeval.

Preživnina po 18. letu pripada hčerki, ne njeni mami, zato jo nakazuj na njen račun. Ji pravica do preživnine preneha takoj, ko se redno zaposli.

je že bil primer, ko je oče od otrokove polnoletnosti dajal denar mulcu (ne morem reči drugače) in ne mami, potem pa sta ga bivša žena in sin ovadila zaradi kaz. dejanja neplačevanja preživnine,in ko je bil sin v kaz. postopku zaslišan kot priča, je trdil, da je dani denar razumel kot žepnino, mami pa preživnine grdi oče ni dajal. bla bla bla…

Imam isti primer kot ti. Sam sem šel na CSD, kjer sem zahteval, da o tem seznanijo tudi njegovo mamo, da ne bo nekega dne kaj narobe. Že čez nekaj dni so me iz CSD poklicali in mi sporočili, da sem tudi mama strinja. Sedaj jo plačujem na sinov osebni račun.

New Report

Close