nakup apartmaja – nepremičninska agencija
Pozdravljeni.
Kupujemo apartma na morju (Istra ali Krk, Crikvenica … nekje do Zadra).
Zanima me, katere nepremičninske agencije priporočate.
Hvala.
Moja je bila Formosa doo pa mi je žal za vsak e in vsako s mojega časa. Enako se mi je zgodilo z odvetniško firmo.
Če ste pametni hodite na Hr.le na dopust. Dopust je lep na Hrvaškem, za nakup pa lahko rečem, da mi je žal. Ni vredno živcev in neprespanih noči. Laži je toliko, da jih ni ne konca ne kraja. Ravno danes, ko sem že mislila, da bo ok, sem odkrila novo laž. Samo ko že plačaš, je prepozno.
Rajši spremenite ciljno državo. Veliko vam bo prihranjenega.
Hvala vam za podano izkušnjo. Saj tega me je strah – da ne bo vse tako kot mora bit … Na kaj pa naj bomo najbolj pozorni – zemljiško knjigo, etažno lastništvo????
Vzemite raje odvetnika.
Lokalnega odvetnika. Jaz sem jih na mojo nesrečo najela iz Zagreba, ker so mi bili priporočeni. Pogodba je bila ok, vpis pa so pacali 3 mesece.
Kupovala sem mali vikendek, ne apartmaja.
Prodajalce vprašaš za katastrske podatke in preveriš v ZK. Imajo čisto enostavno. ZK vložek mora biti VERIFICIRAN(pojma nimam zakaj). Nepremičnina mora biti postavljena na gradbenem zemljišču. Če ni, pa spet vprašaj tukaj, ker je drugačen postopek. Moj vikend ni bil na gradbenem zemljišču(kolikor sem razumela). Namen zemljišča preveriš na občini-Upravni odjel za komunalni sustav, prostorno planiranje i imovinske posle – dobiš uvjerenje, da NE stoji na kmetijskem zemljišču, ker Slovenci ne moremo postat lastniki kmet.zemlj.na Hrvaškem. Jaz sem potrebovala še Zahtjev za izdavanje uvjerenja temeljem članka 358.a Zakona o vlastništvu i drugim stvarnim pravima, da se ne nalazi unutar zaštićenih područja proglašenih u skladu sa Zakonom o zaštiti prirode- dobiš v Zagrebu. Mislim pa, da teh potrdil ne pošiljajo v Slovenijo, zato je odvetnik na Hrvaškem primeren. Plačala sem tudi agencijo, ker drugače ni šlo. Ker ji nisem zaupala sem najela odvetnika, da sem vsaj vpisana v ZK.
Obstaja tudi Crna lista nekretninskih agencij…Če ni el.priključka vprašaj lokalnega distributerja kdaj bo. Meni je ag.Formosa zagotovila, da je zahtevek predan in samo plačam, ampak ni bilo res. Ker imajo premajhne kapacitete bom še nekaj časa brez. Skratka preveri položnice za el.in vodo.
Imam pa pozitivne izkušnje z adaptacijo(zaenkrat dobro kaže) Grlić doo Livadice 13 Medulin. Kolikor vem gradijo tudi apartmaje, kaj več pa ne vem. Njihov apartma sem videla in je bil zelo lepo izdelan.
Agent je spremljal dva kupca mimo moje parcele. Arogantno me zaplete v pogovor. Mislim, da se je predstavil Istra dom. Deloval mi je nasilno in sem mu tudi rekla. Sreča, da sem bila za ograjo in ne sama, ker se ne bi dobro končalo.
Mi gledamo preko agencije Istraimmobilien. Je komu kaj poznana? Preko spleta imamo ogledane app v Medulinu (Fažana), Peroju, Barbarigi. Kako je kaj v teh koncih? Kaj vse mormo vprašat na licu mesta, ko pridemo pogledat app …?
Istraimobilien sem kontaktirala za dve nepremičnini. Po mailu nekih konkretnih informacij nisem dobila. Ker sem jih prosila, da napišejo na kakšnem zemljišču je nepremičnina, je bilo to že preveč. Odgovora ni bilo. Mogoče se motim ampak mislim, da je boljše, če stik vzpostavi moška oseba.
Glede lokacij je pa najboljše, da se usedete v avto in si jih ogledate.
Nekaj oglasov je tudi v Njuškalo, kot pri nas Bolha. Ponudb za apartmaje nisem gledala. Najpametnejše je poklicat privat lastnika in se dogovorit vsaj za en ogled ali več. Tako dojameš razmišljanja lastnikov , si ogledaš kraje in še izlet imaš ob enem. Pri ogledih dobiš prakso kaj vprašat. Tudi ugotoviš kaj sam pričakuješ. Meni je bilo pomembno bližina AC in sončna lega. Vendar za apartma nisem prava oseba za nasvete. Ko vidiš nepremičnino, ki ti je “pisana na kožo”,se ni težko odločit.
Lokalnega odvetnika. Jaz sem jih na mojo nesrečo najela iz Zagreba, ker so mi bili priporočeni. Pogodba je bila ok, vpis pa so pacali 3 mesece.
Kupovala sem mali vikendek, ne apartmaja.
Prodajalce vprašaš za katastrske podatke in preveriš v ZK. Imajo čisto enostavno. ZK vložek mora biti VERIFICIRAN(pojma nimam zakaj). Nepremičnina mora biti postavljena na gradbenem zemljišču. Če ni, pa spet vprašaj tukaj, ker je drugačen postopek. Moj vikend ni bil na gradbenem zemljišču(kolikor sem razumela). Namen zemljišča preveriš na občini-Upravni odjel za komunalni sustav, prostorno planiranje i imovinske posle – dobiš uvjerenje, da NE stoji na kmetijskem zemljišču, ker Slovenci ne moremo postat lastniki kmet.zemlj.na Hrvaškem. Jaz sem potrebovala še Zahtjev za izdavanje uvjerenja temeljem članka 358.a Zakona o vlastništvu i drugim stvarnim pravima, da se ne nalazi unutar zaštićenih područja proglašenih u skladu sa Zakonom o zaštiti prirode- dobiš v Zagrebu. Mislim pa, da teh potrdil ne pošiljajo v Slovenijo, zato je odvetnik na Hrvaškem primeren. Plačala sem tudi agencijo, ker drugače ni šlo. Ker ji nisem zaupala sem najela odvetnika, da sem vsaj vpisana v ZK.
Obstaja tudi Crna lista nekretninskih agencij…Če ni el.priključka vprašaj lokalnega distributerja kdaj bo. Meni je ag.Formosa zagotovila, da je zahtevek predan in samo plačam, ampak ni bilo res. Ker imajo premajhne kapacitete bom še nekaj časa brez. Skratka preveri položnice za el.in vodo.
Imam pa pozitivne izkušnje z adaptacijo(zaenkrat dobro kaže) Grlić doo Livadice 13 Medulin. Kolikor vem gradijo tudi apartmaje, kaj več pa ne vem. Njihov apartma sem videla in je bil zelo lepo izdelan.[/quote]
Adaptacija z Grlić doo se ni dobro končala, tako da ne priporočam. Sedaj imam novega izvajalca. Če bo narejeno do konca, bom firmo pohvalila.
Forum je zaprt za komentiranje.