Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nakup avta, registracija – postopek

Nakup avta, registracija – postopek

Prvič kupujem svoj avto. Nameravam kupiti rabljenega v avtohiši. Pa me zanima kak je točno postopek registracije.
Zdaj sem sicer že opravljala te zadeve, ampak sem vse uredila na AMZS in tehnični pregled, zavarovanje, registracijo, vse na istem mestu.

Kako je pa, ko kupiš avto v avtohiši?
Če se ne motim dobiš tam začasne tablice ali kako? In potem moraš v par dneh urediti tehnični, zavarovanje, … pač se isto lahko pelješ na AMZS?
Kako pa je, če ima avto še veljavno zavarovanje, registracijo? Ali to obstaja ali je vedno tako, da moraš kot kupec takoj to sam urediti? Prodajalec pa dobi vračilo za mesece, ki jih je preveč plačal?

Avto naj bo kupljen nov ali star je oziroma MORA biti tehnično brezhiben in ni treba na tehnični pregled, s kupoprodajno pogodbo greš na eno od enot tehničnih pregledov in avto registriraš, plačaš cestnino in zavarovanje, vse na enem mestu! Začasnih tablic se že dolgo ne uporablja razen pri osebnem uvozu avta iz tujine.

Avto naj bo kupljen nov ali star je oziroma MORA biti tehnično brezhiben in ni treba na tehnični pregled, s kupoprodajno pogodbo greš na eno od enot tehničnih pregledov in avto registriraš, plačaš cestnino in zavarovanje, vse na enem mestu! Začasnih tablic se že dolgo ne uporablja razen pri osebnem uvozu avta iz tujine.
[/quote]

Aha, torej je kupoprodajna pogodba dovolj.
Kako je pa s tehničnimi pregledi? Jaz vedno furam avte, ki so toliko stari, da rabijo vsako leto tehničnega. NOvejši imajo pa na tri leta, če se ne motim? To je to pet let ali koliko že?

Aha, torej je kupoprodajna pogodba dovolj.
Kako je pa s tehničnimi pregledi? Jaz vedno furam avte, ki so toliko stari, da rabijo vsako leto tehničnega. NOvejši imajo pa na tri leta, če se ne motim? To je to pet let ali koliko že?
[/quote]
Pogodba in eventuelna prometna v kateri je razvidno, da je tehnični pregled še veljaven, odvisno ali je avto slovenski ali uvožen, pri slovenskem je priložena prometna pri uvoženem pa potrdilo o tehnični brezhibnosti, nov avto prva 4 leta ni potrebno na tehnični pregled po tem roku pa na vsaki 2 leti, ko je avto star 10 let pa vsako leto!

Pogodba in eventuelna prometna v kateri je razvidno, da je tehnični pregled še veljaven, odvisno ali je avto slovenski ali uvožen, pri slovenskem je priložena prometna pri uvoženem pa potrdilo o tehnični brezhibnosti, nov avto prva 4 leta ni potrebno na tehnični pregled po tem roku pa na vsaki 2 leti, ko je avto star 10 let pa vsako leto!
[/quote]

Hvala za info.

Ojla, če kupiš avto v avto hiši potem ti oni vse naredijo. Oni ti dajo pooblastilo ki ga podpišeš in namesto tebe vse uredijo. Ti dobiš samo ključe in se odpelješ z novim ali pa rabljenimi avtom. In tam ti Use razložijo kako in kaj in kdaj imaš naslednji tehnični pregled in servise itd itd itd itd. Pogumno do avto hiše in tam Use uredi. To je njihovo delo. Ti pa to pripada ob nakupu vozila samo malo se moraš z njimi izpogajat. Registracija tehnični zavarovanje itd pa itak ti plačaš. Al sama to delaš Al ti pa oni to naredijo.

Ne verjamem, da naredijo Use se pa da Vse zmenit!

[/quote]

Ko je avto star 8!!! let je potreben tehnični pregled vsako leto.

ne priporočam nakupa v avtohiši….

Na renaultu so mi to vse uredili, nov avto.

Ne razumem. A tablice mi bodo ob novem avtomobilu kar v avrohiši dali? Pa potem grem samo še nekam na registracijo in zavarovanje?

Zakaj ne?

Upam, da znaš vsaj voziti ob toliko neumnih vprašanjih.

Ni neumnih vprašanj, so pa neumni odgovori. Tvoj recimo.

New Report

Close