Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nakup avta v Nemciji

Nakup avta v Nemciji

En rabljen avto imam ogledan. Cca. 15jurjev. Za namen nakupa imam doma gotovino. Kako deluje placilo avta v tujini pri avtodealerju. Treba it na banko placat racun ali kako? Ugobam da ravno gotovine ne vzamejo tam ali pac?

Ne, nakazilo preko banke je gotovina. Kje ga misliš pa registrirat? Če ga misliš pripeljati v Slvoenijo in tukaj registrirat, ga moraš potem uradno UVOZITI, to pa pomeni, da boš plačal še ene 22{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} davka od kupnine v Sloveniji. Torej te bo avto stal brez registracije in zavarovanja okrog 18.300 eu.
Se ti pa ja splača potem kupiti v Sloveniji avto za direkt toliko denarja?!

Neumnost, za rabljen avto ni potrebno placati davka..res ne razumem zakaj tukaj pisete tisti, ki o zadevi nimate pojma. Potrebno bo dobiti zacasno registracijo in zavarovanje da se avto pripelje v Slovenijo. Najbolje je vzeti zacasno izvozno registracijo ceprav je ta obicajno namenjena izvozu izven EU. Vse bo stalo okoli 300eur skupaj z izvoznimi tablicami.
Placa se z nakazilom. So pa Nemci navajeni tega in ne bo problem urediti.

midva sva plačala v trgovini s kešem

Lahko pa greš k eni znani firmi pri nas, greš k njim poveš kateri avto v nemčiji bi kupil, pa ti oni za cca 500 € vse zrihtajo (grejo iskat, ga oni s svojim denarjem plačajo, ga sem pripeljejo, nimaš nič opravka z birokracijo) ti plačaš šele ob prevzemu avta v SLO registriraš in se že pelješ.

Njim se splača in tebi se splača, ker bi imel večje stroške, če bi vse sam rihtal, da o izgubi časa ne govorim.

Ne, nakazilo preko banke je gotovina. Kje ga misliš pa registrirat? Če ga misliš pripeljati v Slvoenijo in tukaj registrirat, ga moraš potem uradno UVOZITI, to pa pomeni, da boš plačal še ene 22{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} davka od kupnine v Sloveniji. Torej te bo avto stal brez registracije in zavarovanja okrog 18.300 eu.
[/quote]
a lahk še kaj bolj butastega napišeš?
sva 2avta kupila v nemčiji, registrirala v slo in plačala davek na motorna vozila, ne pa DDV.

če pa ga kupuješ preko firme, ti pa nemec od svoje prodajne cene odbije 19{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} njihovega Mwst, slo firma pa ti zaračuna našega 22{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}.

Lahko pa greš k eni znani firmi pri nas, greš k njim poveš kateri avto v nemčiji bi kupil, pa ti oni za cca 500 € vse zrihtajo (grejo iskat, ga oni s svojim denarjem plačajo, ga sem pripeljejo, nimaš nič opravka z birokracijo) ti plačaš šele ob prevzemu avta v SLO registriraš in se že pelješ.

Njim se splača in tebi se splača, ker bi imel večje stroške, če bi vse sam rihtal, da o izgubi časa ne govorim.

[/quote]
Kot fizicna iseba bi ddv placal v nemciji in to 19{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} v slo placa dmv in homologacijo

A bejz no a da ni treba placat davka?kokos neumna

Jaz vem da kot fizicna oseba tam placam neto ceno + 19{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} davek in da potem ne rabim ddvja tukaj placat, samo dmv.

Mene zanima bolj to kako opravim placilo v Nemciji. Ni mi v interesu na trr tukaj polagati takega zneska sam zato, da lahko opravim placilo z nakazilom iz trr na trr. A je mozno placat prodajalcu z gotovino in ce ne, kaj potem, moram it tam na kako banko in rect da hocem nakazat? Saj si ves sumljiv s tako kolicino gotovine?

Kot fizicna iseba bi ddv placal v nemciji in to 19{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} v slo placa dmv in homologacijo
[/quote]

Stroškov z nakupom je konkretno veliko, tudi odvisno od tega, kje bo avto registriral in kako ga bo pripeljal.
Ali gre sam ponj, potem so v Nemčiji še dodatni stroški razen nakupa: potni stroški do Nemčije (vlak, avtobus,letalo ali osebni prevoz preko spletnih strani) od 30-150 eu, tehnični pregled, odjava vozila in prepis (stane nekaj), začasne izvozne tablice in zavarovanje od 150 eu naprej glede na časovno veljavnost, bencin za pot nazaj od 100-200 eu, avstrijska vinjeta in plačila tunelov, eventuelno še slovenska vinjeta. Plus prenočišče za vsaj eno do dve noči od 50-10 eu. Potem pa stroški v Sloveniji.
Če gre z avtoprevozništvom, potem poleg nakupa plača še: prevoz avtomobila (fantje povejte koliko to pride) od minimalno 600 km naprej. Potem pa stroški v Sloveniji: tehnični, registracija … vse ostalo.
Vse je odvisno, kje bo avto kupoval, kako daleč mora iti in kako se bo zmenil. Če bo rekel, da želi avto preprodat, ga zna dobiti za manj denarja. Tako delajo Romuni in Poljaki. Tudi Bosanci izvažajo avtomobile za dele.

Imas dve moznosti…gres pogledat avto in ce je vse ok poklices domov in tvoj bliznji nakazw denar na trr trgovca..pac vmes mine en dan…ali neses zraven denar seveda ga moras prijaviti carini in potem gres gor na banko in nakazes na trr…v slo ne smes placevatu vec kot 5000 eur z gotovino pa tud v nemciji tega nimajo radi…kolega se avta za 2500 eur ni mogel placat z gotovino in je moral it nakazat…pa zakaj trgovca ne vprasas po mailu pa ti bo vse pojasnil?

zakaj?
midva sva placala preko 35 jurjev s kesem
nic sumljivega
nemci radi placujejo z gotovino

Imas dve moznosti…gres pogledat avto in ce je vse ok poklices domov in tvoj bliznji nakazw denar na trr trgovca..pac vmes mine en dan…ali neses zraven denar seveda ga moras prijaviti carini in potem gres gor na banko in nakazes na trr…v slo ne smes placevatu vec kot 5000 eur z gotovino pa tud v nemciji tega nimajo radi…kolega se avta za 2500 eur ni mogel placat z gotovino in je moral it nakazat…pa zakaj trgovca ne vprasas po mailu pa ti bo vse pojasnil?
[/quote]
kaka carina???
v eu smo, ce ne ves …

Z gotovino kupujejo samo avtomobile do ca. 5000 eu. Za več imajo pa radi, da plačaš preko nakazila. To kako boš plačal, se moraš prej zmeniti s prodajalcem.

Kar se nakazila tiče: če ga boš nakazal iz Slovenije, boš plačal stroške transakcije. Znajo biti kar nekaj denarja.
Lahko pa narediš tako, da greš na banko v Nemčiji, odpreš elektronski ali anvaden račun, naložiš denar in narediš nakazilo prodajalcu. Naslednji dan zapreš račun. Na banki moraš odpret elektronski račun za nerezidente.

Ti se raje pozanimaj, katere stroške vse boš imel, tudi tiste nepredvidene. Sem jih en post nazaj napisala v oddelku, kako misliš prepeljati avto v Slovenijo.

[/quote]

En mesec nazaj nisva skp prisla s ceno avta. Zdaj se mu mam namen javit po mescu dni ce se misle kej omehcat. Vmes pa studiram, kako bo potekalo placilo. Najraje bi prinesel gotovino s sabo, tam placal racun, na roke ali z nakazilom na banki pa cao miki. Domov ne bi klical nikogar da naj nakazuje, ker bi se rad v roku 4-6urah po prihodu v Nemcijo ze vrnil nazaj. Nimam namena prespat. Dobim sam en dan frej v sluzbi in to bo verjetno petek (v cetrteo zvecer bi sel z vlakom.

Vse mam nastudiran, tudi kok me se stroskov caka v Sloveniji, edino ne vem kako se izvrsi placilo kupnine pri njih.

mi smo šli gor 4 z mojim avtom, si ogledali avto, placali s kesom, naredili prepis, placali zacasno zavarovanje in tehnicnega, sli na kosilo in se odpeljali z dvema avtoma nazaj v slovenijo.

En mesec nazaj nisva skp prisla s ceno avta. Zdaj se mu mam namen javit po mescu dni ce se misle kej omehcat. Vmes pa studiram, kako bo potekalo placilo. Najraje bi prinesel gotovino s sabo, tam placal racun, na roke ali z nakazilom na banki pa cao miki. Domov ne bi klical nikogar da naj nakazuje, ker bi se rad v roku 4-6urah po prihodu v Nemcijo ze vrnil nazaj. Nimam namena prespat. Dobim sam en dan frej v sluzbi in to bo verjetno petek (v cetrteo zvecer bi sel z vlakom.

Vse mam nastudiran, tudi kok me se stroskov caka v Sloveniji, edino ne vem kako se izvrsi placilo kupnine pri njih.
[/quote]
po mailu vprasaj prodajalca, ce jemlje kes. vecina jih.

Sem vprašala naše majstre. Netto cena avtovleke oz. prevoz avtomobila je od 250 eu naprej + DDV. To so slovenske firme. 250 eu + DDV je za manjše razdalje, potem pa se seveda dodaja, če je razdalja večja.

ceneje te pride, ce gres sam ponj

[/quote]

Zakaj pa z vlakom? Res da je do Munchna cena 30 eu, samo se boš 8 ur vozil stisnjen v fotelje iz 60 let. Pa to ozke. Poišči na prevoz.org prevoznike, tam boš dobil direktni prevoz (brez prestopanj), udobni prevoz za isti ali zelo cenejši denar.
Če ne greš v Munchen, potem bo karta stala več, ICji so od 60 eu naprej (dodano na 30 eu do Munchna), vozil se boš pa 8 ur + kolikor je Munchen-končna postaja. Ne se zafrkavat z nemško železnico.
Čeprav ti nekateri zagotavljajo, da bo gotovina sprejeta, žal ni vedno tako. Vprašaj preden greš.

Če boš pa sam avto peljal pa: benicn vsaj 100 eur, avstrijska vinjeta okrog 9 eur, tablice in zavarovanje 150 eu naprej, predori (od 8 do 20 eur, odvisno kje boš peljal). Plus zaprti predori, obvozi … Gradec ima obvoz, podaljša za okrog pol ure, na Karavankah se včasih čaka. En predor pred Spitalom je občasno zaprt, moraš peljati čez Spital … Munchen so skoraj vedno zastoji.

DENAR GOTOVINA: pazi na avstrijski in nemški meji. Občasno delajo preglede, kljub kao eu in šengenskem območju. So težili že zaradi alkohola in cigaret pri teh pregledih, čeprav bi naj veljal prost pretok blaga. Pa žal ni tako.

Nihce ti ne bo sel v nemcijo z avtovleko sood 600 eur..te cene ki jih ti navajas veljajo da tu sleper pobere avto in ga usput prepelje dol pa se to ce je na njihovi ruti…noben ne bo sel z sleperjem v vukojebino pobirat avta…cena vleke je vsah eur po km zdaj oa racunaj…

Nihce ti ne bo sel v nemcijo z avtovleko sood 600 eur..te cene ki jih ti navajas veljajo da tu sleper pobere avto in ga usput prepelje dol pa se to ce je na njihovi ruti…noben ne bo sel z sleperjem v vukojebino pobirat avta…cena vleke je vsah eur po km zdaj oa racunaj…
[/quote]

Jaz sem napisala najnižjo varianto, pa še to je samo netto cena za prevoz. Itak pa ne vemo, kje ta človek kupuje avto. ker če misli z nemško železnico se okrog vozit – bo na koncu ravno tako dal ogromno za karto v eno smer in stroške v drugo smer z vožnjo kupljenega avtomobila, razen če ne gre direkt v Munchen. Načeloma karta za vlak pride okrog 100 eu ali več v eno smer. Pa to govorim za relacijo Munchen + 250 km stran naslednje možno mesto (30 eu karta s popustom slovenskih železnic, plus IC 60 eu na končni relaciji).

Če bo pameten bo šel z osebnim prevozom. Pa tisto karto do Munchan je potrebno rezervirati par dni prej, če želiš kupiti s popustom.

Okej, vidim da je vseskupi bolj odvisno le od avtohise, vsaka ima drugacno prakso. Bom vprasal v cetrtek prodajalca. Gre pa za avtohiso blizu Munchna (Landshut), Auto Braininger. Upam da niso na slabem glasu. Ocena na mobile.de je 4.8 od 150 glasov v 15ih letih.

Zdaj me skrbi samo se potovanje s tako kolicino gotovine. Kako je s kako prijavo in komu? Denar sem sparal 2 leti doma in je pac gotovina. Nobenih krivih poslov. Za nakup avta v Nemciji se mi ne zdi nek bajen znesek.

Okej, vidim da je vseskupi bolj odvisno le od avtohise, vsaka ima drugacno prakso. Bom vprasal v cetrtek prodajalca. Gre pa za avtohiso blizu Munchna (Landshut), Auto Braininger. Upam da niso na slabem glasu. Ocena na mobile.de je 4.8 od 150 glasov v 15ih letih.

Zdaj me skrbi samo se potovanje s tako kolicino gotovine. Kako je s kako prijavo in komu? Denar sem sparal 2 leti doma in je pac gotovina. Nobenih krivih poslov. Za nakup avta v Nemciji se mi ne zdi nek bajen znesek.

New Report

Close