Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nakup avta v Nemciji

Nakup avta v Nemciji

En mesec nazaj nisva skp prisla s ceno avta. Zdaj se mu mam namen javit po mescu dni ce se misle kej omehcat. Vmes pa studiram, kako bo potekalo placilo. Najraje bi prinesel gotovino s sabo, tam placal racun, na roke ali z nakazilom na banki pa cao miki. Domov ne bi klical nikogar da naj nakazuje, ker bi se rad v roku 4-6urah po prihodu v Nemcijo ze vrnil nazaj. Nimam namena prespat. Dobim sam en dan frej v sluzbi in to bo verjetno petek (v cetrteo zvecer bi sel z vlakom.

Vse mam nastudiran, tudi kok me se stroskov caka v Sloveniji, edino ne vem kako se izvrsi placilo kupnine pri njih.
[/quote]
Resne firme delajo preko bancnega nakazila…ce ima avto prilozeno cenitveno porocilo id tecimo dekre se nimad kaj bati…jaz sem vse avte kupil preko neta in nisem sel nikoli fizicno gledati avta in je vedno vse stimalo…razen drazbe v zivo pa se tam se je denar nakazal po koncani drazbi…preveri ce je preverjen trgovec..na mobile.de..mpreveri komentarje …pa se po moje je najbolje da gres do firme ki se ukvarja z uvozom jim placas 300 eur pa naj oni vse uredijo zate..sploh ce je avto kje visje v nemciji..

This. Placas nekaj denarja in imas avto uvozen in vse urejeno do registracije. Nobenega izgubljanja zivcev s prevozom gor, dol, rihtanje papirjev tam, tu, bla bla… In pod crto je verjetno se ceneje kot, ce delas vse sam.

Kot sem napisala, na meji od leta 2015 preverjajo. Včasih greš skozi, včasih preverijo. Sploh na vlaku v Salzburgu pred vstopom v Nemčijo. Lahko ti zatežijo, lahko pa da jih ne boš zanimal. Prijavljat naj ne bi bilo potrebno, ker smo v EU in imamo prost pretok blaga.

Glede vozovnice za vlak. Takoj, ko boš vedel, da greš v Nemčijo, pojdi na glavno železniško postajo v Ljubljani in kupi cenovno ugodno vozovnico za 29 eu do Munchna. ŠE ENKRAT: kupiti jo moraš nekaj dni prej, in samo v Ljubljani na blagajni za mednarodni promet jo lahko kupiš.
Ko prideš v Munchen na glavno železniško, kupi (lahko na avtomatu, tudi z bančno kartico) direktno vozovnico za regional vlak (RB oznaka) 18.90 eu, ali pa Bayern-Ticket za 25 eu. Z Bayern-Ticket se lahko cel dan voziš gor in dol. bo pa potovanje trajalo 9 ur vožnje z vlakom, plus prestop v Munchnu dobra ura ali dve.
Avtohiše ne poznam, se mi pa zdi solidna. Vsekakor pa ni nek preprodajalec.

Resne firme delajo preko bancnega nakazila…ce ima avto prilozeno cenitveno porocilo id tecimo dekre se nimad kaj bati…jaz sem vse avte kupil preko neta in nisem sel nikoli fizicno gledati avta in je vedno vse stimalo…razen drazbe v zivo pa se tam se je denar nakazal po koncani drazbi…preveri ce je preverjen trgovec..na mobile.de..mpreveri komentarje …pa se po moje je najbolje da gres do firme ki se ukvarja z uvozom jim placas 300 eur pa naj oni vse uredijo zate..sploh ce je avto kje visje v nemciji..
[/quote]

Ni, Landshute je Bavarska in je slabo uro vožnje z vlakom stran od Munchna. Z avtom ene 45 minut. Tudi jaz mislim, da bi posredniška firma za 300 eu uredila vse skupaj ceneje. Sploh ker ni preveč daleč.

MOJA NAPAKA:

Kljub temu, da smo v EU, moraš ustno prijaviti gotovinsko vsoto, ki je v vrednosti 10.000 ali več eu. Torej ob prestopu meje v Nemčijo, moraš denar prijaviti ustno carini, ki pregleduje.

Tukaj imaš še uradno: https://www.zoll.de/DE/Fachthemen/Aussenwirtschaft-Bargeldverkehr/Barmittelverkehr/Anzeigepflicht-EU-Mitgliedstaaten/anzeigepflicht-eu-mitgliedstaaten_node.html

Za Avstrijce velja samo, če bi pripotoval iz ne-EU države, kar pa za tebe ne velja.

Ampak po tej logiki jaz ne vidim/preizkusim avta v zivo dokler mi ga kupljenega ne pripeljejo ze sem.

Po mojem planu bi sel na zeleznico lj-munchen (29eur) in potem na glavni zelezniski z vlakom do tega kraja (pride 14eur karta, 45min voznje). Ta del me se najmanj skrbi. Bolj me skrbi kako ob eventualnem pregledu objasnit zakaj mam tok gotovine pri seb. To da recem da grem kupit rabljen avto v Nemcijo mi ne bo v pomoc.

Sem razmisljal da bi nekomu placal in se ne zajebavam s tem, ampak si zelim avto na svoje oci videti prej v zivo in ga temeljito pregledat. Ena opcija bi res bila lahko tudi prevozi, na prevozi.org.

Moras samoiniciativno ali samo ce te pridejo vprasat? Ce se v salzburgu usedem na vlak, komu kje naj prijavljam ustno?

Zakaj nakup avtomobila ne bi bila verodostojna izjava? Prevoz. org sigurno. Kje si dobil ceno 14 eu do Landshuta? Kolikor sem gledala je najnižji Flexpreis 18 eu in še malenkost.
Težko je tole vsekakor. Vožnja izčrpa, ti bi pa po 10 urah ali več vožnje se ubadal še z nemško birakoracijo. Potem pa vožnja nazaj. Ej človek, ne zavidam ti.Ti se raje prej s trgovcem zmeni, kaj vse ti on lahko že sam uredi.

V redu. V kolikor najdeva soglasje okrog cene, se bom oborozil s sprintanimi emajli in slikami avta in lokacijo prodajalca, ce me kdo vprasa od carinikov za gotovino bom pa pac povedal da jo imam in rekel da grem iskat avto, grem z vlakom ponj =)

Hvala za info, da je treba kupit karto vec dni prej vnaprej. Sem mislil da jo lahko isti dan =). Ce se najde kaj na prevozih bom sel pa z njimi.

Kako placat avto bo pa prodajalec sam odgovoril. =) ampak ne razumem zakaj bi rabil odpirat racun za nerezidenta tam, pri nas prineses na banko racun s sabo in mu nakazejo na trr.

Dragi Julij,
Ne ni potrebno placati 22{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} davka ker gre za rabljeno in ne novo vozilo. Vem pa cisto enostavno iz lastne izkusnje.

[/quote]

Ne verjamem, da te uvoz stane samo 300 €…. da bi oni šli gor, vse uredili, avto spravili v slo…. saj ne gre skupaj računica. To je še za pokritje njihovih stroškov premalo.

Ker plačaš provizijo, če pa tam ankažeš so pa te provizije od nič pa do minimalne. Čemejno pa lahko plačaš tudi po 60 eu ali več.

Tule je lepo opisan celoten postopek: http://borut.net/uvoz-avtomobila-iz-nemcije-ali-drugih-drzav-eu/

De omnibus disputandum..

Ne, nakazilo preko banke je gotovina. Kje ga misliš pa registrirat? Če ga misliš pripeljati v Slvoenijo in tukaj registrirat, ga moraš potem uradno UVOZITI, to pa pomeni, da boš plačal še ene 22{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} davka od kupnine v Sloveniji. Torej te bo avto stal brez registracije in zavarovanja okrog 18.300 eu.
Se ti pa ja splača potem kupiti v Sloveniji avto za direkt toliko denarja?!
[/quote]

To ne drži. Plačati je potrebno homologacijo in cca 300 EUR DMVja (odvisno sicer od modela in opreme vozila).

De omnibus disputandum..

nihče te ne bo vprašal od kod ti denar.
jao bože
dvakrat sva kupovala avto s kešem v nemčiji, vedno z gotovino in nihče niti pomežiknil ni ob tem

večji problem nastane, če si nagledaš avto, greš gor, potem pa ga v živo vidiš, pa to ni to, kar bi ti hotel imet.

mi smo imeli nagledan avto v Münchnu, prišli tja, potem pa nam avto ni bil všeč. šli po netu iskat novega, ga našli v nürnbergu, šibali tja (par ur vožnje), glih za glih smo še ujeli pravi čas, da smo lahko uredili prepise in zavarovanja na njihovem amtu.

Jaz sem svojega uvozil iz Italije. Prevoz s šleperjem: 280 EUR.
Davka seveda ni, FURS-u plačaš DMV, opraviš homologacijo, tehnični, registracijo in to je to.

------------------------------------------------------------------------------------------------------- [i]Do what you can't.[/i]

Plačevanje rabljenih vozil z gotovino je v Nemčiji stalna praksa. Pri plačilu preko banke pa računajte s prakso, da je posel sklenjen šele, ko je denar na prejemnikovem računu. Sicer pa je nakazovanje denarja za ta namen tu prej izjema, kot pravilo.

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Denarja ne bi nosi s seboj. 3 do 4 dni pred odhodom se ga nakaže.. zakonsko tako ali tako lahko ob pregledu osebnega vozila zavrnete prevzem in je s tem predpogodba nična (denar prenakažej nazaj).

Preverite še nizkocenovne letalske prevoznike (Eurowings, EasyJet, Ryanair, LaudaMotion itd.) iz okoliških letališč (Graz, Klagenfurt, Trst, Zagreb..)

De omnibus disputandum..

Denarja ne bi nosi s seboj. 3 do 4 dni pred odhodom se ga nakaže.. zakonsko tako ali tako lahko ob pregledu osebnega vozila zavrnete prevzem in je s tem predpogodba nična (denar prenakažej nazaj).

Preverite še nizkocenovne letalske prevoznike (Eurowings, EasyJet, Ryanair, LaudaMotion itd.) iz okoliških letališč (Graz, Klagenfurt, Trst, Zagreb..)
[/quote]

looool
ti bi kar nakazal trgovcu 15 jurjev za nekaj, kar niti videl nisi in potem, če ti zadeva ne bi bila všeč, terjal nakazilo nazaj??????

pa kje se najdete take brihte….
ko kupuješ rabljeni avto, se moraš najprej še za ceno spogajat. če jim ti vnaprej denar nakažeš, kaj se boš pol pogajal?????

Greš na Flixbus, gre hitreje kot z vlakom. Pa pod 20€ lahko najdeš karto!

Greš na Flixbus, gre hitreje kot z vlakom. Pa pod 20€ lahko najdeš karto!

looool
ti bi kar nakazal trgovcu 15 jurjev za nekaj, kar niti videl nisi in potem, če ti zadeva ne bi bila všeč, terjal nakazilo nazaj??????

pa kje se najdete take brihte….
ko kupuješ rabljeni avto, se moraš najprej še za ceno spogajat. če jim ti vnaprej denar nakažeš, kaj se boš pol pogajal?????
[/quote]
Že izvedel letos aprila. Vrnili BP.

De omnibus disputandum..

Odvisno od AGB oz. Členov Kupoprodajne pogodbe:

1. Der Verkäufer hat das Recht, innerhalb von acht Tagen nach Zugang einer Bereitstellungsanzeige den Kaufgegenstand am vereinbarten Abnahmeort zu prüfen und die Pflicht, innerhalb dieser Frist den Kaufgegenstand abzunehmen.

2. Der private Käufer, der kein gewerbetreibender Käufer ist, kann innerhalb einer Woche von dem Kaufvertrag zurücktreten, außer der Kaufgegenstand und/ oder der KFZ Brief (Zulassungsbescheinigung Teil II) wurde ihm bereits übergeben. Gewerbetreibende Käufer sind Käufer, die das Fahrzeug überwiegend zur gewerblichen Nutzung erwerben.

3. Gerät der Käufer mit der Abnahme des Kaufgegenstandes länger als 8 Tage ab Zugang der Bereitstellungsanzeige in Verzug, so kann der Verkäufer selbst oder durch den Vermittler dem Käufer schriftlich eine Nachfrist von 8 Tagen setzen mit der Erklärung, dass er nach Ablauf der Nachfrist eine Abnahme ablehne. Nach erfolglosem Ablauf der Nachfrist ist der Verkäufer berechtigt, durch schriftliche Erklärung des Vermittlers vom Kaufvertrag zurückzutreten oder Schadenersatz wegen Nichterfüllung zu verlangen. Der Setzung einer Nachfrist bedarf es nicht, wenn der Käufer die Abnahme ernsthaft und endgültig verweigert oder offenkundig auch innerhalb der Nachfrist zur Zahlung des Kaufpreises nicht im Stande ist. Bei Nutzfahrzeugen bedarf es in diesen Fällen auch nicht der Bereitstellung.

4. Verlangt der Verkäufer Schadenersatz, so beträgt dieser 15{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} des vereinbarten Kaufpreises. Der Schadensbetrag ist höher oder niedriger anzusetzen, wenn der Verkäufer einen höheren oder der Käufer einen geringeren Schaden nachweist.

5. Kommt der Kauf- oder Vermittlungsvertrag ohne persönliche Kontaktaufnahme mit einem Verbraucher, d.h. ausschließlich unter Verwendung von Fernkommunikationsmitteln – Fernabsatzvertrag i.S.d. § 312 d BGB – (z.B. Internet Email, Telefon, Telefax oder Brief) zustande, so gilt:
Sie haben das Recht, binnen 14 Tagen ohne Angabe von Gründen diesen Vertrag zu widerrufen. Die Widerrufsfrist beträgt 14 Tage ab dem Tag, an dem Sie den Vermittlungsvertrag abgeschlossen haben. Um Ihr Widerrufsrecht auszuüben, müssen Sie uns

De omnibus disputandum..

AGB – ALLGEMEINE GESCHÄFTSBEDINGUNGEN

Kot kupec na daljavo imaš tako 14 dni, da se premisliš.. brez potrebe po navajanju razloga:

5. Kommt der Kauf- oder Vermittlungsvertrag ohne persönliche Kontaktaufnahme mit einem Verbraucher, d.h. ausschließlich unter Verwendung von Fernkommunikationsmitteln – Fernabsatzvertrag i.S.d. § 312 d BGB – (z.B. Internet Email, Telefon, Telefax oder Brief) zustande, so gilt:
Sie haben das Recht, binnen 14 Tagen ohne Angabe von Gründen diesen Vertrag zu widerrufen. Die Widerrufsfrist beträgt 14 Tage ab dem Tag, an dem Sie den Vermittlungsvertrag abgeschlossen haben. Um Ihr Widerrufsrecht auszuüben, müssen Sie uns
mittels einer eindeutigen Erklärung (z.B. ein mit der Post versandter Brief, Telefax oder E-Mail) über Ihren Entschluss, diesen Vertrag zu widerrufen, informieren. Zur Wahrung der Widerrufsfrist reicht es aus, dass Sie die Mitteilung über die Ausübung des Widerrufsrechtes vor Ablauf der Widerrufsfrist absenden.
Widerrufsfolgen: Im Falle eines wirksamen Widerrufs entstehen für Sie keine Kosten.

6. Der Käufer oder dessen Erfüllungsgehilfe haben den Kaufgegenstand bei der Empfangnahme auf deren einwandfreien und mangelfreien Zustand zu prüfen.

De omnibus disputandum..

P.S. Gre za ZAKONSKO določilo, v veljavi od 2014 naprej (velja tudi za vse EU države t.i. EU Ausland) ki je pojasneno tukaj: https://meine-kuendigung.de/widerrufsrecht/

Se pravi, vlačiti denar s seboj po balkansko.. je tudi zakonsko gledano dokaj zaostal pogled na svet nakupovanja.

De omnibus disputandum..

New Report

Close