Nakup avta v Nemciji
Res ja.
[/quote]
Ampak, tudi tvoje izkusnje na noben nacin ne pomagajo, da bi nakazilo iz Abanke na LBB Berlin bilo vidno na racunu prej kot v treh delovnih dneh. Niti, da bi nakazilo iz Commerzbnk-e na Abanko prislo prej kot iz danes na jutri.
Ampak, tudi tvoje izkusnje na noben nacin ne pomagajo, da bi nakazilo iz Abanke na LBB Berlin bilo vidno na racunu prej kot v treh delovnih dneh. Niti, da bi nakazilo iz Commerzbnk-e na Abanko prislo prej kot iz danes na jutri.
[/quote]
To nima nobene veze z izkušnjami, dejstvo je, da je običajno priliv viden še isti dan, več kot en dan pa moje nakazilo ni potovalo v Nemčijo še nikoli od uvedbe Sepa.
To nima nobene veze z izkušnjami, dejstvo je, da je običajno priliv viden še isti dan, več kot en dan pa moje nakazilo ni potovalo v Nemčijo še nikoli od uvedbe Sepa.
[/quote]
Zanimivo. Zate je dejstvo? Lahko bi naredil slike zaslonov prenosov med racuni. Od leta 2007 do danes se mi se ni zgodilo, da bi na nemski strani bil priliv poknjizen prej, kakor tretji delovni dan, v obratni smeri pa najhitreje naslednji. Kaj je torej dejstvo?
Nakup avta na daljavo, ne da ga vidiš v živo?
Pošiljanje kupoprodajne pogodbe po e-pošti?
No, to pa so čudni načini kupovanja.
Avta se tako NE kupuje!
[/quote]
Ti se preimenuj v za luno…kupil na tak nacin 1000 avtov in vedno je avto ustrezal inspekcijskem porocilu….do najmanjse praske do mil.izmerjen profil gum di vsake poskodbe notranjosti…ce ina avtobdekra porocilo je to 100 korektno ti kot laik ne bis nikoli tako pregledala avta…da ne govorim o poricilih vozil ki so bila karambolirana…cenitveno porocilo oznake poskodb seznam menjanih deliv itd…zato ne bluzi butara…oa tudi gkefe nakszil ima desu prav v ustem dnevu ni bilo knjizeno nobeno nakazilo iz slo v tijino ne v nemcijo ne v italijo ne v francijo itd…naslednji dan mogoce pa tudi na dva dni se zna
Zavlect…pa nobenega got onegavljenja…v slo pa itak ljudje ne vedi da sploh ne smejo placevati vec kot 5000 eur v gotovini in da je v orejrsku trgovec ki sprejme gotovino…kot sem ze dejal kolega ni smel v nemciji pri trgovcu placat avta z gotovino in je moral it nakazat…pol pa cakal ko mutav da se je trgovcu denar gor usedel in je zajbsl dva dni v nemciji
To ne drži. Plačati je potrebno homologacijo in cca 300 EUR DMVja (odvisno sicer od modela in opreme vozila).
[/quote]
A ti si tud eden od tistih ki bi brez ddv…ce ima avto izkazan ddv se ddv placa v nemciji….ce ga nima se ne placa…in drugo vozilo ki ima prevozenih manj kot 6000 im in je mlajse od 6 mesecev se v vsakem primeru tretira kot novo vozilo in bos v slo placal ddv kljub temu da na fakturi ni izkazan…ker vem da ti ni jasno prakticni primer…recimo da je avto letnik 2014 in ima prevozenih manj kot 6000 km bos v slo poleg ddv placal se ddv
Ti se preimenuj v za luno…kupil na tak nacin 1000 avtov in vedno je avto ustrezal inspekcijskem porocilu….do najmanjse praske do mil.izmerjen profil gum di vsake poskodbe notranjosti…ce ina avtobdekra porocilo je to 100 korektno ti kot laik ne bis nikoli tako pregledala avta…da ne govorim o poricilih vozil ki so bila karambolirana…cenitveno porocilo oznake poskodb seznam menjanih deliv itd…zato ne bluzi butara…oa tudi gkefe nakszil ima desu prav v ustem dnevu ni bilo knjizeno nobeno nakazilo iz slo v tijino ne v nemcijo ne v italijo ne v francijo itd…naslednji dan mogoce pa tudi na dva dni se zna
Zavlect…pa nobenega got onegavljenja…v slo pa itak ljudje ne vedi da sploh ne smejo placevati vec kot 5000 eur v gotovini in da je v orejrsku trgovec ki sprejme gotovino…kot sem ze dejal kolega ni smel v nemciji pri trgovcu placat avta z gotovino in je moral it nakazat…pol pa cakal ko mutav da se je trgovcu denar gor usedel in je zajbsl dva dni v nemciji
[/quote]
Ker si tipkal na telefonu, je malo nerazumljivo, toda… V Nemciji placila z gotovino niso omejena in nihce ni v nikakrsnem prekrsku, ce posluje z gotovino. Edino na racun direktive EU o preprecevanju financiranja terorizma, je potrebno vsako placilo z gotovino nad 10 tisoc evrov evidentirati za namen dokazovanja izvora denarja. To je vse.
[attachment=0]2019-11-27_18h39_06.png[/attachment]
Ker si tipkal na telefonu, je malo nerazumljivo, toda… V Nemciji placila z gotovino niso omejena in nihce ni v nikakrsnem prekrsku, ce posluje z gotovino. Edino na racun direktive EU o preprecevanju financiranja terorizma, je potrebno vsako placilo z gotovino nad 10 tisoc evrov evidentirati za namen dokazovanja izvora denarja. To je vse.
2019-11-27_18h39_06.png
[/quote]
Saj ti verjamem v slo so celo hoteli omejiti placila z got na 1000 eur za fiz.osebe,meja he zdaj 5000 eur…v nemciji se je pa kolegu zgodilo da ni smel placati z got avta ampak je bil razlog zati ker je avti kupil na drazbi in je pogoj poslovanja zgolj bancni nakazilo on oa je hotel po balkansko…moje izkusnje z nemci so take da kar se zmenis se drziji razen ce niso balkanskega in turskega porekla…pa enkrat se mi je zgodilo da so tahtevali depozit v visini ddv ki si ga vrnili takoj ko so dobili cmr dokument prevoznika da je avto res koncal v slo seveda potrjen z strani nase firme…pac so imeli izkusnje z utajo ddv z slovenci,tako mi je pojasnil prodajnik v nemciji…pac jaz verjamem v to..kdor ne drzi brsede se ne bo drzal niti napisanega …v vseh letih so me nategnil 1x pa se takrat sem imel sreco in sem po parih mesecih dobil denar nakazan nazaj…ampak res sreco ker sem pravi cas nanjusil prevaro in je banka blokirala denar ko je priletel na racun od prodajalca…samo v ozadju je bila ze prej preiskava in so nato tudi preverjali naso firmo itd..je ps znanec nakazal recimo denar na poljsko za traktor in ni videl nikoli vec denarja…samo tu je bil res visek naivnosti…na zalost
A ti si tud eden od tistih ki bi brez ddv…ce ima avto izkazan ddv se ddv placa v nemciji….ce ga nima se ne placa…in drugo vozilo ki ima prevozenih manj kot 6000 im in je mlajse od 6 mesecev se v vsakem primeru tretira kot novo vozilo in bos v slo placal ddv kljub temu da na fakturi ni izkazan…ker vem da ti ni jasno prakticni primer…recimo da je avto letnik 2014 in ima prevozenih manj kot 6000 km bos v slo poleg ddv placal se ddv
[/quote]
Vozilo je imelo 20K km, letnik 2015.. nobenega DDVja ni bilo potrebno plačevati. Letos aprila.
Vozilo je imelo 20K km, letnik 2015.. nobenega DDVja ni bilo potrebno plačevati. Letos aprila.
[/quote]
Ce ima avto izkazan ddv ga placas v nemciji ce nima izkazanega ga ne placas…v vsakem primeru se ti na fakturirani ceno ibracuna dmv v sloveniji..zdaj ti je menda jasno…sluzbena vozila,testna vozila,promicijska vozila,taxi vozila ,policijska vozila so naceloma vsa z izkazanim ddv…vozila fizicnih iseb pa nimajo izkazanega ddv…itd
Ce ima avto izkazan ddv ga placas v nemciji ce nima izkazanega ga ne placas…v vsakem primeru se ti na fakturirani ceno ibracuna dmv v sloveniji..zdaj ti je menda jasno…sluzbena vozila,testna vozila,promicijska vozila,taxi vozila ,policijska vozila so naceloma vsa z izkazanim ddv…vozila fizicnih iseb pa nimajo izkazanega ddv…itd
[/quote]
Ni mi jasno, kaj vas moti. Govorimo o isti stvari. Definicija rabljenega vozila je pa tudi znana (in se plača DDV tam, kjer kupiš vozilo znotraj EU).
…, dejstvo pa, da je Sepa nakazilo izvršeno isti dan pa je še kako pomembno…zate očitno sicer ne.
[/quote]
V Sloveniji je pomembno, ker se kot datum izpolnitve obveznosti steje dan izvrsitve nakazila. A ker je govora o nakupu v Nemciji, je ta podatek irelevanten, ker v Nemciji velja za datum izpolnitve obveznosti tisti dan, ko je priliv poknjizen na prejemnikov racun. Oz. v praksi: v Sloveniji zadosca, ce upniku posljete poloznico, da ste vplacali nek znesek na njegov racun. V nemciji slednje ne zadosca in je edino merodajno, ali je denar poknjizen na prejemnikov racun, torej prejemniku razpolozljiv. In na to se je nanasal moj komentar za
Jaz sem dva dni nazaj pri Slovenskem pooblaščenem trgovcu kupil nov električni avto z vso opremo. Začetna cena avta je 20 jurjev. Država bo temu primaknila 7500 € kot subvencijo.
Razlog za nakup: Obrok kredita oz. lizinga, torej dobrih 12 jurjev, me bo za nov električni avto prišel nekoliko manj kot trenutni strošek goriva za obstoječi avto, pri čemer bom imel seveda sedaj nov avto. Stroški servisa in polnjenja so pri elektro avtu zanemarljivi.
Dobro razmisli preden se podajaš v nepotrebne avanture.
V Sloveniji je pomembno, ker se kot datum izpolnitve obveznosti steje dan izvrsitve nakazila. A ker je govora o nakupu v Nemciji, je ta podatek irelevanten, ker v Nemciji velja za datum izpolnitve obveznosti tisti dan, ko je priliv poknjizen na prejemnikov racun. Oz. v praksi: v Sloveniji zadosca, ce upniku posljete poloznico, da ste vplacali nek znesek na njegov racun. V nemciji slednje ne zadosca in je edino merodajno, ali je denar poknjizen na prejemnikov racun, torej prejemniku razpolozljiv. In na to se je nanasal moj komentar za
[/quote]
NE mešaj jabolk in hrušk. Moja SEPA nakazila v Nemčijo so knjižena isti dan tudi v Nemčiji….bo počasi šlo ali je potrebno napisati bolj podrobno? Je pretežka materija?
To sem ze zasledil v enem predhodnih zapisov in tudi odgovoril, da je to redka izjema, s katero si more malokdo pomagati. Velikanska vecina bo cakala tretji delovni dan.
[/quote]
To lahko potrdim. Vcasih izgubljam zivce s pocasnostjo nemskih bank :] se mi zdi tozadevno sistem v SLO boljsi, saj konec koncev uporabnik ni kriv, ce banke procesirajo pocasi kot
To sem ze zasledil v enem predhodnih zapisov in tudi odgovoril, da je to redka izjema, s katero si more malokdo pomagati. Velikanska vecina bo cakala tretji delovni dan.
[/quote]
Stalno ponavljaš svojo slabo prakso. Vse, ki jih poznam, nimamo težav z nakazili v Nemčiji.
V kolikor se tvoja banka ne drži pravil SEPA jo verjetno lahko opozoriš oziroma prijaviš na pristojne institucije.
Še enkrat da bo vsem jasno : SEPA nakazila so pravila izvršena isti delovni dan ozrioma morajo biti na prejemnikov računu v enem dnevu.
To lahko potrdim. Vcasih izgubljam zivce s pocasnostjo nemskih bank :] se mi zdi tozadevno sistem v SLO boljsi, saj konec koncev uporabnik ni kriv, ce banke procesirajo pocasi kot
[/quote]
Malo smešno izpade, ko sam sebi potrjuješ trditve….hahahha…..pa da bosta “oba” imela kaj za brati….https://en.wikipedia.org/wiki/Single_Euro_Payments_Area
Hvala, a sistem SEPA solidno poznam, saj sem sodeloval pri IT razvoju (na podrocju izmenjave podatkov in cisto mimogrede je ta moj modul pristal tudi preko Santader tudi v Spaniji), saj so Nemci precej pozno (2013/14) presli iz svojega starega sistema na novega. V principu gre za sistem “kompenzacij med bankami”, ki se med drzavami clanicami izvede ob 20-i uri zvecer (po zaprtju bank, torej), zato (ce izvzamemo nujne naloge, ki pa se placajo dodatno) tvoja trditev o tem, danakazilo pride isti dan ze iz same zasnove sistema ne pije vode. Druga stvar je, ali gre za prenos med “privat racuni”, ali pa je prejemnik poslovni racun, kjer je treba se vedno zaradi zakonodaje tudi na papirju voditi evidence. Zato velja v SEPA sistemu rok 1 dan, oz. 2 dneva za B2B in B2C transakcije. Zdaj pa prosim, naj mi bo oprosceno, da se umaknem iz tega nabijanja v prazno.
Hvala, a sistem SEPA solidno poznam, saj sem sodeloval pri IT razvoju (na podrocju izmenjave podatkov in cisto mimogrede je ta moj modul pristal tudi preko Santader tudi v Spaniji), saj so Nemci precej pozno (2013/14) presli iz svojega starega sistema na novega. V principu gre za sistem “kompenzacij med bankami”, ki se med drzavami clanicami izvede ob 20-i uri zvecer (po zaprtju bank, torej), zato (ce izvzamemo nujne naloge, ki pa se placajo dodatno) tvoja trditev o tem, danakazilo pride isti dan ze iz same zasnove sistema ne pije vode. Druga stvar je, ali gre za prenos med “privat racuni”, ali pa je prejemnik poslovni racun, kjer je treba se vedno zaradi zakonodaje tudi na papirju voditi evidence. Zato velja v SEPA sistemu rok 1 dan, oz. 2 dneva za B2B in B2C transakcije. Zdaj pa prosim, naj mi bo oprosceno, da se umaknem iz tega nabijanja v prazno.
[/quote]
Nabijaš ti, prej si govoril o 3 dneh, sedaj govoriš o enem do dveh.
1 dan je rok za SEPA nakazila, pa če se ti na glavo postaviš…mogoče si pa tako slabo sistem postavil…..kakšne buče poskušaš tukaj prodajati.
Priloži link, ki bo potrjeval tvoje 3 dni….ajde machoman….pokaži mišice….ali se boš spet poskušal izgovoriti z leporečjem?
V firmi dnevno nakazujemo denar po celotni EU, zato točno vem kako sistem deluje. Imamo odprte tudi račune po različnih državah EU, zato tudi vem kako hitro denar prileti iz enega računa na drugega.
Nakazilo iz Delavske hranilnice pride v Nemško banko enako hitro, kot npr. iz Delavske hranilnice v NLB. Vse ostalo je nabijanje lažnivcev.
Da se denar pokaže na računu prejemnika običajno traja 3 do 4 ure. Torej, če denar nakažete do poldneva je 99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} šans, da bo prejemnik dobil denar še sti dan. Če pa je nakazilo avtorizirano po 12 uri se pa lahko zgodi, da bo prejemnik dobil denar naslednji delovni dan. To pa zato, ker se plačilni promet po celotni EU ustavi ob 15:30 uri in se nato spet odpre ob 06:00 uri naslednji delovni dan.
Sedaj prihaja v veljavo nov sistem TIPS, ki naj bi bil pri nas uveljavljen do konca leta. To pa pomeni nakazilo v največ 10 sekundah 24 ur na dan, 7 dni v tednu. Se zna zgodit, da bo zadeva izpodrinila bančne kartice za katere morajo trgovci plačevati mastno zasoljene provizije.