Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nakup avta v Nemciji

Nakup avta v Nemciji

Sem rekel, da lahko prilozim screenshote. Bom zvecer, ko bom doma, da ne bo prevec ugibanj.
[/quote]

Ne zanimajo me tvoji screenshoti…povsem mogoče je, da kaka banka krši pravila, vendar to ni težava vseh ostalih, temveč le tvoja.

Če ne želiš razumeti, pač ne boš.

NE mešaj jabolk in hrušk. Moja SEPA nakazila v Nemčijo so knjižena isti dan tudi v Nemčiji….bo počasi šlo ali je potrebno napisati bolj podrobno? Je pretežka materija?
[/quote]
V našem primeru (kupovalo je sorodstvo), letos aprila, je trgovec zapisal takole:

“…Aus Erfahrung muss ich sagen, dass so eine kurzfristige Überweisung zu 80 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} bis morgen nicht klappt. Da wenn das Geld morgen gebucht wird seitens Ihrer Bank, sehe ich frühestens am Donnerstag das Geld und auch dann erst eine Abholung möglich ist…”

Torej, v večini primerov denar ni pre-nakazan znotraj enega dneva. Po njegovih izkušnjah v 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ne gre skozi tako hitro.
Tudi v našem primeru, ni bil.
So pa v trenutku prejema poslali vso dokumentacijo, po povzetju:

…nach Zahlungseingang werden der Fahrzeugschein + Brief automatisch per Post an Ihre Adresse gesendet (mit Sendungsverfolgung)…

Pomembno pa je, da je denar nakazan z računa kupca – bodočega lastnika (ne moreš npr. nakazati s svojega računa za ženo, sorodnika ali obratno):

WICHTIG: Das Geld muss von Ihrem Konto unter Ihrem Namen kommen, sollte jemand anders das Geld überweisen Oder der Betrag von einem anderen Konto kommen, wird der Betrag zurück überwiesen und der Ablauf zieht sich in die Längen.

De omnibus disputandum..

Ne zanimajo me tvoji screenshoti…povsem mogoče je, da kaka banka krši pravila, vendar to ni težava vseh ostalih, temveč le tvoja.

Če ne želiš razumeti, pač ne boš.
[/quote]

Nihce ne govori o kakrsnihkoli tezavah, temvec o obicajni praksi. (zadnji stavek: …pol pa cakal ko mutav da se je trgovcu denar gor usedel in je zajbsl dva dni v nemciji).

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Tiste tvoje 3 dni je zato tam, ker zadeva drži, če avtoriziraš transalcijo v petek popoldne. Potem bo res trajalo 3 dni, da bo v ponedeljek do poldneva denar prišel na račun prejemnika.

Kot pravim med delavniki, če se denar nakaže do 12 ure bo denar še isti dan na računu prejemnika in to po celotnem Evroobmočju. Bolj kot želite biti sigurni, da bo denar na računu prejemnika še isti dan, prej v dnevu ga morate nakazat (najbolje potem kakšno minuto pred šesto zjutraj). Nakazilo po 12 uri bo prejeto naslednji delovni dan v jutranjih urah. Po 1.1.2020 naj bi zadeva trajala 10 sekund, 7 dni v tednu, 24 ur na dan. To je vsa umetnost.

… ponavadi izvajam rocna (pre-)nakazila ob ponedeljkih, sredah in petkih, tam nekje med 8-o in 10-o uro dopoldan. Ce kaj ni jasno, je na mestu najprej vprasati.

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Nihce ne govori o kakrsnihkoli tezavah, temvec o obicajni praksi. (zadnji stavek: …pol pa cakal ko mutav da se je trgovcu denar gor usedel in je zajbsl dva dni v nemciji).
[/quote]

Predlagam, da stopiš do banke ter ti pojasnijo v čem je njihova/tvoja težava. Mogoče kaj narobe delaš, mesečno plačujemo več 100 nakazil ter praktično nikoli nimamo težav nikjer v Evropi.

Zanmivo kako se ne želiš posvetiti svoji težavi, temveč raje trdiš da imajo drugi napačne predstave, čeprav bi bile tudi zate bolj ugodne. S takimi osebami raje nimam opravka, saj jih po domače kličem proizvajalci problemov in ne reševalci težav.

Kot receno, ni s tem v zvezi nikjer nobenih tezav. Povedal sem, kaksna je zadnjih nekaj let stalna praksa, da bi tudi drugi ne imeli tezav, kot je npr. nepredvideno podaljsanje bivanja v Nemciji, kot ga je za opisal kolega v tej debati. Ko se bo praksa spremenila, se ji bomo spet prilagodili in tudi tu najbrz ne bo vecjih tezav. Tako da ne razumem, kaj sploh zelis sporociti, razen da ljudem dajes lazno upanje.

Kot receno, ni s tem v zvezi nikjer nobenih tezav. Povedal sem, kaksna je zadnjih nekaj let stalna praksa, da bi tudi drugi ne imeli tezav, kot je npr. nepredvideno podaljsanje bivanja v Nemciji, kot ga je za opisal kolega v tej debati. Ko se bo praksa spremenila, se ji bomo spet prilagodili in tudi tu najbrz ne bo vecjih tezav. Tako da ne razumem, kaj sploh zelis sporociti, razen da ljudem dajes lazno upanje.
[/quote]

Nihče ne daje lažnega upanja, taka so pravila in tako tudi poteka, razen očitno v tvojem primeru, ki imaš težave, pa čeprav tega ne priznavaš.

Res je že prav smešno, kako se upiraš izboljšavam…ti to daje kakšno večjo pomembnost? Meni se bolj zdi, da izgubljaš kredibilnost, ampak o tem bodo sodili drugi.

Za vse ostale, ki namajo tako trde glave, pa : Sepa nakazila so praviloma izvršena že isti dan na obeh straneh, tako izvajalčevi kot prejemikovi.

v dobi interneta?

O kredibilnosti bova govorila takrat, ko bos cloveku ponudil povracilo stroskov tistih dodatnih dveh dni bivanja, ki jih je omenil predhodnik, ki sem ga citiral.

V Sloveniji je pomembno, ker se kot datum izpolnitve obveznosti steje dan izvrsitve nakazila. A ker je govora o nakupu v Nemciji, je ta podatek irelevanten, ker v Nemciji velja za datum izpolnitve obveznosti tisti dan, ko je priliv poknjizen na prejemnikov racun. Oz. v praksi: v Sloveniji zadosca, ce upniku posljete poloznico, da ste vplacali nek znesek na njegov racun. V nemciji slednje ne zadosca in je edino merodajno, ali je denar poknjizen na prejemnikov racun, torej prejemniku razpolozljiv. In na to se je nanasal moj komentar za

Stepni_Volk.

[/quote]

dej ne bluzi. relevantno je tisto, čemur prejemnik verjame. to je lahko šele, ko vidi priliv, lahko pa že sama beseda.

O kredibilnosti bova govorila takrat, ko bos cloveku ponudil povracilo stroskov tistih dodatnih dveh dni bivanja, ki jih je omenil predhodnik, ki sem ga citiral.
[/quote]

Torej trdiš, da če bi naprimer Telekom zaračunaval roaming EU po dvojni predpisani ceni s strani EU, bi jaz moral povrniti razliko v ceni? Človek ne more verjeti naivnosti nekaterih……

… nekdo verjel temu, kar trdis in ostal gor nenacrtovano dva dodatna dneva, ker je stvar taksna, kot pravim jaz, bi bilo edino prav, da mu povrns stroske, ker je bil zaveden na podlagi tvojih pisanj.

pri NLB velja: UPN v EUR čezmejni preko (pro)klika do 14:30 bo sproveden isti dan. prilivi so vidni še isti dan, če so do 15:00.

pri NLB velja: UPN v EUR čezmejni preko (pro)klika do 14:30 bo sproveden isti dan. prilivi so vidni še isti dan, če so do 15:00.
[/quote]

na DH je isti dan sprovedeno, kar je prejeto do 15:00.

evo, preveril – danes zjutraj nakazal v nemčijo, odliv knjižen 8:31, priliv knjižen ob 10:51

da se vedo lahko kaj zalomi, pa je treba vzeti v obzir.

… nekdo verjel temu, kar trdis in ostal gor nenacrtovano dva dodatna dneva, ker je stvar taksna, kot pravim jaz, bi bilo edino prav, da mu povrns stroske, ker je bil zaveden na podlagi tvojih pisanj.
[/quote]

Pravila so pravila in veljajo za vse.

No, saj zdaj bodo pocasi tako ali tako aktualni t.i. takojsnji prenosi (instant payment). Commerzbank mislim, da ga ze omogoca od julija ali avgusta. V praksi to pomeni, da naj bi transakcija od izvrsitve na nalogodajalcevi strani do vknjizbe na prejemnikovi strani ne trajala dlje, kakor 20 sekund (nominalno sicer EPC govori o 10 sekundah), tako da bo to, o cemer tu pisemo kmalu se ena “pozabljena preteklost”.

Pravila so pravila in veljajo za vse.
[/quote]

Toliko o verodostojnosti (in prevzemanju odgovornosti).

saj to, o čemer ti govoriš (D+2), je pa danes preteklost 🙂

saj to, o čemer ti govoriš (D+2), je pa danes preteklost 🙂
[/quote]

Delam transakcije na ravni Abanka – Commerzbank, Abanka – LBB in Abanka- Hanseatische Bank na tedenski ravni. Je še kar sedanjost.

O teh težavaš samo ti, mi ostali imam plačila znotraj dneva že sedaj…samo izgovore iščeš, da zakriješ svojo nesposobnost

Katerih tezavah?

Toliko o verodostojnosti (in prevzemanju odgovornosti).
[/quote]

Če se banka ne drži pravil naj bi jaz prevzel odgovornost? cccccc…..globoko si zabredel v zagovarjanju svojih neumnosti.

Nikakor. Zgolj za svoje besede. Se spomnis, da sva zacela z izkusnjami? Tu ni nikakrsnega govora o pravilih, temvec o izkusnjah in smernicah, ki na teh temeljijo.

Delam transakcije na ravni Abanka – Commerzbank, Abanka – LBB in Abanka- Hanseatische Bank na tedenski ravni. Je še kar sedanjost.
[/quote]

Jaz jih delam pa na dnevni ravni med vsemi temi bankami in nikjer nimam teh težav o katerih govoriš.

Še enkrat : pogovori se na banki, da ugotoviš , iz kje izvirajo TVOJE težave.

New Report

Close