Nakup avtomobila
Pozdravljeni,
kupujem družinski avto z velikim prtljažnikom.
Na mojem seznamu so se znašli avtomobili Peugeot 2008 in 308, Suzuki Vitara in Citroen Picasso.
Nimam več idej kaj bi še prišlo lahko v ožji izbor.
Predvsem mi je pomembno, da je dizel, funkcionalen, ima velik prtljažnik, malo porabi in ni dražji od cca 18.000€.
Wolksvagen, Audi, Mercedes, so zame nedosegljivi.
Na tej točki, bi potrebovala vaše izkušnje glede mojih želja. Kaj vi predlagate, napišite kako ste zadovoljni s svojimi konjički in kaj pravite na moj izbor, za katerega bi se odločili.
Hvala vsem, ki mi boste dali kakršen koli nasvet, da se lažje odločim.
Peugeot 2008 mi je sicer zelo všeč, tudi vozila sem ga, ampak prostoren pa ni. 308 tudi nima večjega prtljažnika., Citroen Picasso – C4 je super in velik (samo je cena tudi višja), C3 pa spet ni toliko večji. Od Citroenov je velik Berlingo – tega bi se dalo dobiti za ogodno ceno, ampak glej, da bo močnejši dizelski motor (tisti osnovni je kar malo švoh).
Poglej še Renault Scenic – tega bi se dalo dobiti ugodneje, sploh glede na to, da prihaja nov model. Ta je vsekakor prostornejši tako v potniškem delu, kot tudi v prtljažnem.
Potem je tu še Škoda Rapid.
Nisi natančno povedala kaj bi rada – enoprostorca ali karavana? Enoprostorec je navadno krajši (bolj kompakten) in tudi višje sediš, medtem ko je karavan nižji in samo podaljšan. Jaz imam Scenica, pa mi ni žal. V ožjem izboru je bil tudi Berlingo (ta definitvno zmaga pri prostornosti), ampak je bilo takrat financiranje manj ugodno. Če bi finance takrat omogočale, bi kupili Citroena C4 Picasso. Sicer pa je v tem rangu (pač malo dražjem) tudi C-max.
Res je, nisem podala dovolj podatkov.
Rada bi enoprostorca, karavana ali džip verzija.
v poštev pa pridejo samo novi modeli, ker že pri nakupu ne bi rada imela star model avta, sploh, če drugo leto pride nekaj novitet.
Peugeotov Partner mi ni ok, ker je maska čudna za moj vidik.
Sem dobila kar nekaj uporabnih idej, hvala za enkrat, ste pa z idejami še dobrodošli, predvsem z izkušnjami.
Sedaj vozim Berlingo, super prostoren avto, samo drugo leto pride nov, jaz moram pa kupiti letos novega, ker mi je pri tem počil blok motorja, zdajšnji model pa ne bi.
Hvala.