Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek nakup clia + financiranje

nakup clia + financiranje

odloćam se za nakup novega avtomobila,prej sem imel rabljene : golf-a 2,kia pride in trenutno vozim opel corso staro deset let,pri vseh je nekaj nagajalo pri tem zadnjem pa je skoraj vse narobe,zato se odločam za novega .

Sedaj pa me zanima vaše mnenje o novem renault cliu,bil sem na testni vožnji (expression energy Tce 90stop&start bencinski motor 66 KW/90KM) .

Tisti ki ste ga kupili oziroma tisti ki vsaj veste približno :

-ste zadovoljni z njim
-kakšna je poraba,…

V avtohiši so mi dali ponudbo,če bi vzel renault kredit (minimalno 3900 € )za 4 leta brez obresti bi imel te ugodnosti:
-5 let garancije
-obvezno in kasko zavarovanje vključeno v tem paketu
+ 300 € doplačila,v katerem bi imel 5 let ali /100000 km plačane servise in dela
– pa še dodatno GAP zavarovanje (zavarovalnica triglav) so mi ponudili če bi prišlo do kraje avta
Za Renault leasing bi veljali isti pogoji .

Če pa bi hotel nakazati ves denar za plačilo avtomobila ,pa bi imel samo 5 let garancije.
Napišite mi vaše mnenje .
Testiral pa sem tudi novi Hyundai i20 (bencinski 1,4 motor)pa mi nekako ni všeč,za isto ceno za več opreme dobim novega cliota,nisem pa se še dokončno odločil,mogoče bom šel na test ene od manjših Toyot .

malo več povej o obroku in o ceni.
pa o motorju, ki bi ga imel. bi imel motor 1.2.
recimo polovico bi plačal, polovico pa na kredo. kakšen je obrok, polog v kešu za vse te ugodnosti.

R-Clio je dober avto.

Kaj pa Twingo?

Joj si trmast. Sem ti že včeraj povedala, da ne kupuj renaulta, če nočeš imeti samih težav.

jaz ti to odsvetujem. pač imaš strah pred rabljenimi vozili, jaz osebno mislim da neupravičeno. ti moraš gledat na to drugače. clio je rang polota in peugeot 208. nisi navedel svoje starosti, niti kje boš auto nucal. torej jaz se drzim naslednjega izracuna. če delas na dan do 25 km, kakrsnihkoli rabis razred golfa, ce delas 50 km na dan potreuješ razred passata, če delas 70 km na dan kakrsnihkoli spet, nucas rang audija A6. in naprej. torej v moji enačbi ne obstaja sploh manjsi avto od golfa. ti bom povedal zakaj. ker je ze v golfu kabina premala da bi sploh klima delala pravilno. ok seveda jo ima in seveda hladi, ampak klima mora zaokorozit po kabini, kar pa pri golfovi velikosti ne more. sedezi v gofovem razredu niso narejeni za več kot 30 km na dan. saj vme da se vsi z tem vozimo in vozite, vem da je tako. ampakjaz ti govorim dejstva. torej manjsega vozila kot golf ne kupuj sploh, ker je brez veze. v mali avto so vgrajeni najbolj nekakovostni deli kar je mogoče. ker ni potrebe d so kakovostni ker avto ni namenjen dosti voznje. če se bos vozil po mestu ali pri meestu pa kopuješ bencinarja , sklepam da se ne mislis velik vozit, pol pa sploh kupi rabljenega. maragi cliota , sam rabljenega. ne kupuj novo. denark i ti osante daj raje za počitince ali otroke. jaz tudi nisem mehanik pa, se da vseeno uredu kupit. sam ne pri nekem malem prodajajlcu. greš na porsche mb, recimo. greš sam pogledat na porsche stran in najds zelo malorabljena vozila z 3 letno garancijo kumot, in vsemi garancijami v pravimi kilomteri itd itd. malo moras zaupat tudi. jaz mam raje malo rabljen audi a4 karavan, kot recimo clio rs novi. ker lahko je zlati pa je sevedno clio. raje kupi rabljen avto višje klase pa bencinar če nucas bo tak avto itak poceni. kaki dec pa boš z cliontom smrdljivim. daj to vozijo samo papki. to kupis magari rabljen vw bettle 2.0 bencin. ali pa karkoli sam da ni clio pa renault. kupi neki moski avto. pri vlkem dilerju. porsche mb, lj, celje. mogoče bmw 116 i pri bmw tega yares wagen. pa saj se najde. ti si govoril o nekih jajcih da so kvarile. nevme ko kstane ampak verjetno kakih 13 jurejv. za to dobis taki avtek ej, da se bos lahko kam peljal ko lord. pkoda denarja za clionta. pa tista garancija ej. to je drek. ma mali tisk poleg. brez veze. še posebej, če se mislsi po mestu vozit,ti ga bo ziher kdo zrukal. se boš skoz tresel za ta cliont smrdljivi. daj poglej še malo naprej. pa malo ravbljenega vzames pa je. pa tud če moras dat vanga recimo 1000 je to sevedano 5000 minimalni prisparano. poglej tam ko sme ti rekel.

Kake bedastoče eni pišete,da golf ni primeren za več kot 30km na dan!Sam delam z clio-tam II dobrih 100km dnevno in je avto čisto ok.no če bi bil pa golf bi bil pa to že luksuz.(porabim denar raje za kaj bolj koristnega kot za nakup pleha)
Avtorju tem pa sporočam če ti clio odgovarja ga vzemi moj ima nekaj čez 200tkm. in gre kot pred sedmimi leti ko je bil nov.

clio 2. samo zate. sem povedal, da vem kako je!! tudi mi smo se vozili 5 ljudi v ciontu 2 1,5 dci bilabong. 4 leta iz šentilja v kranj. ja? in nam je dosadilo počasi. ta avto ni narejen za tako voznjo. kako lahko ti sklepaš po sebi da je avtor tudi taki avto manijak kot ti oziroam voznik, tok dober tok spreten ima sploh tok rad voznjo. kr neki na pamet govoriš. seveda se da, vse se da, da se tudi z motrjem hondo africa twin it po celem planetu okol in okol, če je fajn in PREDVSEM ČE JE TO ZA VSAKEGA pa je drugo. ti pač trpiš to vožnjo. on pa mora tudi al kaj , ker ti ? jaz sme povedal tako kot je. če si ti fauš ker nimaš keša ali ne želiš zapravit več za pleh je tvoj problem. ne bom pa dovoli lda mi nekod neki očita ki niam pojma , kot ti recimo. jaz imam orng avte doma , orng!!!! pa vem kaj govorim. ti pa od kje tebi izkusnje, od kje? saj si sma rekel da cliota vozis. daj speli se z tvojim cliontom nekam ke u kurac. da te ni sram, se tolk vozit z cliontom. pa še to., mogole pa človke želi tudio varnost zase in udobje?! kar ga ti nimas. ti si mene napadel in začel zmerjat.
jaz sme cloveku povedal realno. če že mora bit renault naj vsaj kupi megana isti motor. se bo 1 klaso bolje vozil. raje audia A6 2.0 TDI ročni menjalnik, kot peugeot 508 al kok je ta jajc z vso opremo. ja?!! pa veliko uzitkov v tvojem smrdljivme cliontu pofukanem. pa mi je cist vseeno če si trdo garal zanga, ali ne. ti si mene začel kurcat prvi!! tok pa si prasec ne!

Igor 13,
sploh ne bom komentiral.Bi ti pa predlagal da malo zadihaš in šeenkrat prebereš svoj prvi post!
Po tvojih kriterijah bi se moral jaz voziti v Audiju A8. Hvala lepa za audija ga imamo doma na dvorišču A6 2.0 TDI.Pa je to prvi in zadnji audi pri hiši.

prvi in zadnji, ker ti nimaš dnarja zanga! to si pozabu povedat! tega ste poerbali od starih staršev a ne? j tko a ne? al ni tko? kdo ge je redn oservisiral? mi imamo tudi audija a6 doma pa je avto bomba. to je eden tistih vozil ki je res dobro. odlično kaj dobro. je pa res da ga vozimo na pooblaščen servis. pa sploh ni vazno sedaj to. važno je da človek razume, kaj prinese vešja klasa vozila. to sme želel poudarit nazorno na primeru. če pa je tebi ta primer stopil na rep pa kaj ti naj? kva? pa ti audija od blizu nis ividu, mogoče onega prvega 20 let starega kije se bi lv bistvu 100- tka ko je pol imel dobi A6. nisi realen. če pa si že po mijih izracunih dognal da nucaš audia a8 potem pa malo premisli zakaj se nekdo ki jedirektor, privatnik , manager vozi z taki mavtom tvojo pot?? kaj mislsi zakaj? da se kurči? ne da se kurči dragi clio voznik ampak ker si to lahko privošči in ker is zase želi boljšo vožnjo, manj stresno. in ti to dobro veš.
SEVEDA PA SE LAHKO TOLAŽIŠ DO NEZAVESTI !! KOLIKOR TE JE VOLJA.

Ni smiselno razpravljat o tem, kako so drugi zadovoljni s cliotom. Clio = malo denarja = malo muzike. Če lepo delate z avtom, ga lepo vozite in redno servisirate pri dobrem mehaniku, bo tudi clio lahko soliden avto. Pri tem je treba vzeti v zakup, da vožnja ne bo nikoli udobna, ampak na to ste navajeni in vas ne moti, če ste imeli do zdaj tudi majhne avtomobile. Pa raketa tudi ne bo s 66 kW. Mi imamo en majhen avto, ampak samo za po mestu. Ne predstavljam si, da bi bil to edini avto pri hiši. Kakor komu ustreza, meni recimo francoski avtomobili niso nikoli, pa to ne pomeni, da so zanič.

nisem rekel da ga imam jaz ampak sem rekel da ga imamo pri hiši(tast)žena ima laguno(včasih je bila od tasta) in jaz cliota.skratka težave so samo z A6 kupljen nov zdaj ima 213tkm.
Avtor teme pa ve kako se vozi v takih majhnih avtih ker jih je imel kar nekaj in zgleda da mu odgovarja tak avto.
Jaz sem pa podal izkušnjo da se da z malim avtom tudi veliko prevozit.Ker je Igor 13 rekel da že za 30km dnevno je razred golfa premajhen.
In ne želim se nič prepirati.
Pa lep pozdrav

…ma tale igor13 orng avte…

Če nočeš imet težav, si kupi avto s čim daljšo TOVARNIŠKO garancijo. Po tej plati sta Kia in Hyundai daleč pred vsemi. Hyundai ima 5 let garancije, Kia pa celo 7 let. Tehnika je pa pri obeh itak enaka, saj gre za iste lastnike.

To s tovarniško garancijo definitivno drži. To, kar ponujajo nekateri trgovci v sodelovanju z zavarovalnicami, kjer gre za 2-letne ali 3-letne tovarniške garancije z dodatno 2-letno netovarniško garancijo, je čista natega. Drobnega tiska je pri takšnih podaljšanih garancijah več kot tistega, ki opisuje, kaj krije takšna garancija.

New Report

Close