Nakup delnic Krke
Pozdravljeni!
Če želite varno in solidno naložbo je nakup smotrn. Ker se Krka ne bo prodajala, sem mnenja, da takšne donose, kot so bili v preteklosti, predvsem lani, delnica ne bo dosegala. Ko kupite in ko prodate plačata provizjo borznoposredniški hiši in KDD-ju. Koliko je ta provizija je različno, kje sklenete posel. Ustvarjen dobiček imate obdavčen z 20 %.
Sam sem mnenja, da se z drugimi naložbami v vrednostne papirje (tudi davčno prijaznejšimi), da ustvariti več donosa, kot se bo z delnicam Krke.
Lahko vam predstavim naložbo, ki je po mojem mnenju ugodnejša, kot nakup delnic Krke.
Lep dan!
Tudi za obdobje dveh let je povsem možno.
Lp,
Če nihče ne kupuje in večina prodaja takrat cena pada!
zakaj nihče ne kupuje ampak jih večina prodaja? Zato ker nimajo denarja – casha!
Pa še manj ga bodo imeli.
Po mojem mnenju se bo standard v SLO znižal za 30% kar pomeni da bo ljudem manjkalo denarja če bodo hoteli ohranjat trenutne življenske navade. Posledično bodo iskali denar, in začeli bodo tudi prodajat delnice, tisti ki jih že niso.
Trenutni nakup ko večina prodaja bi bil kot plavanje proti toku.
Ko bo cena 60 eur takrat kupite. To je znak da gre cena proti 70 eur! Takrat bo večja verjetnost da boste zaslužili kot danes ko je cena 49eur! Sicer se sliši nelogično ampak je res tako.
Sedaj ko je cena padla na 49 eur je zame znak da gre cena dol – torej je lahko tudi 40, 30,20…
ej, tole je pa bulšit.Če je kakšno konsezulano pravilo pri naložbah je to, da se kupuje takrat, ko pada. sem se pa isto spraševal ko je bil tečja še 70, pa 60, pa 55…[/quote]
Temeljno pravilo vlaganja na borzi je da najprej spoznaš kakšen je trend gibanja tečajev!
Če je trend negativen – medvedji potem večina ne kupuje delnic.
Če grejo cene gor je trend pozitiven – bikovski in takrat se vlaga.
Poleg tega je treba vedno dati v nakup varovalko (stop limit) v višini 15% pod nakupno ceno!
Pri Krki je negativen trend (iz tečaja 130eur je šla na 49 eur) Torej se tečaj znižuje.
Kdaj se bo začel dvigati pa lahko samo ugibamo.
Še enkrat kupujte v bikovskem trendu ko se pojavijo korekcije navzdol.
To kar ti trdiš je plavanje proti toku, Lahko imaš srečo in zadaneš dno tečaja Krke. Ampak zakaj bi tvegali. Počakajte ko bo 70 eur bo velika verjetnost da bo šlo tudi preko 100 eur. Trenutno je to bolj malo verjetno.
lp
saj ravno to kar je napisal mp 25- nihče ne ve kdaj bo zopet proti 70 eur,
-ali zdaj pri cca 50 eur, kar pomeni lahko tudi čakaš na 5 let in več da se bo trg spet pobral.
-ali pa sedaj na banko za 3,5% in potem zamudiš pravi trenutek nakupa
da bi krka padla na 30,20-tale je bosa,ker jo bodo sami ohranjal z odkupom in propagando,
ne pozabit da določeni skladi kupujejo vsak mesec, ker razne police te zavezujejo da moraš plačevat, pa tudi če nisi najbolj pri denarju.
jst bom kupu pa da vidim kaj bo,
se pa strinjam da 2-3 leta bo težko čez 65 eur šla-ni denarja, zato jo pa raje zdaj kupim da jo ne zamudim.
lp
Seveda ni enostavno, ravno zato ti pa razlagam da še ni primeren čas za nakup!
Ko tečaji padajo se služi s “shortanjem” in to trenutno večina počne.
Glej jaz trdim eno ti trdiš drugo.
Jaz napovedujem da bo v naslednjih treh letih cena Krke še nižja kot je danes.Ti trdiš da ne bo.
Bomo videli.
Tisto glede “bistva negotovosti borz in Karibov” pa ne razumem, kaj si hotel povedat?