Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nakup hiše- kredit

Nakup hiše- kredit

kolikšne šanse imam na banki dobiti stanovanjski kredit v znesku cca 65.000 evrov, če imam plačo okrog 1200 evrov brez bremen, partner pa ima sp in pravtako prejema cca 1300 evrov? Se s tem namenom splača menjat banko, trenutno sva en na NLB, drugi pa na Gorenjski banki?

Znam ti povedati le to, da je najboljša banka tista, pri kateri koga poznaš, npr. vodjo izpostave. Da ti pošteno pove in pomaga uskladiti najbolj optimalno.

Po mojem lahko dobiš hipotekarni kredit na 20 let, če nisi prestara in si redno zaposlena. To je dolga doba odplačevanja in upoštevaj, da se bo Euribor (spremenljivi del obrestne mere) v tem obdobju znatno povečal. Vzami si čas in preglej ponudbe na vseh bankah in primerjaj EOF (efektivno obrestno mero), ki vključuje vse stroške kredita in ne samo golo obrestno mero.

Pojdi k večim bankam. Se da tudi pogajati. Kolegica je kupovala hišo in ji je kar nekaj bank izboljšalo pogoje kredita, ko je pokazala, kaj so ponudile ostale banke. Upam, da je danes še vedno tako.

Pri espejih je pomembna bilanca, ne to, koliko partner dobi na mesec. In na njegove prihodke lahko več ali manj pozabita, kar se tiče posojila, ker da espeju odobrijo kredit, se jim mora pa res že Marija pokazat.

za tak znesek lahko dobiš hipotekarni kredit, ki pa je odvisen od vrednosti nepremičnine…
na s.p. banke ne dajo kaj dosti, več jim pomenijo službe za nedoločen čas pri kakšnem večjem delodajalcu… ampak če zavaruješ s hipoteko, bo verjetno šlo… pogoji za kredite so trenutno slabi, zdi se, da banke kar težko dajo kredit, se pa splača povprašati na več bankah… zamenjati banko pa itak moraš, odpreti moraš račun tam, kjer vzameš kredit, ponavadi morata to storiti celo oba…

Ti povem najin primer, ki je primerljiv, a je star dobra štiri leta. Partner ima 1500 eur , jaz 1300 eur, kredit je vzel on, jaz sem bila porok. Vzela sva 100.000 eur, hipotekarni, na 10 let. Zaradi nizkega euribora plačujeva trenutno 920. Še šest let pa bo :). Prav zaradi euribora sva vzela na 10 let s kar hudo anuiteto, a naju je to prisililo, da imava sedaj večje prihodke in udobno živimo ter brez odrekanj.

Sva pa šla na različne banke in na koncu vzela poseben eko kredit za pasivno gradnjo, ki jo je takrat imel Sparkasse.

Ja to, da sp prihodki niso zanimivi za kredit mi je jasno, le morda le kot podatek, da obstaja še ena plača v hiši in bi morda bil porok. Hiša, ki si jo ogledujeva je stara, potrebna obnove in vložka še vsaj polovico toliko kot je trenutno ocenjena. A imava voljo in predvsem željo po “biti sam” v hiši in zato sva pripravljena tako na dolgoročen kredit, kot tudi na deleo in vlaganje celo življenje.
Hvala vam za odgovore. Če sem torej prav razumela, bi s temi prihodki lahko dobila spodoben znesek, hiša bi bila do poplačila pod hipoteko, smiselna je sprememba banke ter poznanstvo v tej banki.

Pa upoštevaj, da bo banka dala hipotekarni kredit samo do 2/3 gurs vrednosti hiše. Vsaj pri nama je bilo lani tako pri vseh,kjer sva spraševala. Se pravi rabis za 60.000 eur vsaj 90.000 ocenjeno hišo.

Tako ali tako je dobra praksa, da jemlješ za ca. 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vrednosti nepremičnine, ostalo prej prišparaš.

Močno dvomim, da bo mož lahko porok. Upaš lahko le, da ga ne bodo zahtevali. Če ima neto priliva 1300, torej dobička cca 25.000 na leto in espe že dolga, dolga leta, pa vredne stroje in tako naprej, mogoče že. Če je pa teh 1300 njegov mesečni priliv na račun, je pa to v bilanci minimalc.
Žal ali na srečo je tako, sem espe in mi zdaj, odkar je kriza, ne bi dali niti izrednega limita.

Močno dvomim, da bo mož lahko porok. Upaš lahko le, da ga ne bodo zahtevali. Če ima neto priliva 1300, torej dobička cca 25.000 na leto in espe že dolga, dolga leta, pa vredne stroje in tako naprej, mogoče že. Če je pa teh 1300 njegov mesečni priliv na račun, je pa to v bilanci minimalc.
Žal ali na srečo je tako, sem espe in mi zdaj, odkar je kriza, ne bi dali niti izrednega limita.[/quote]

Ne, ne to je bilančno stanje, sp že cca 10 let, strojev pa nič. Vem, danes je težko dobit kredit, zato pa me zanima, kaj vse se lahko upošteva. Ni varjante da to našparava, že tisti del, ko bo za popravilo ni majhen, medtem ko sam nakup pač žal ni možen brez kredita.

New Report

Close