Nakup hiške z napako
Pozdravljeni,
zapletel sem se v nakup hiške katere napako sem odkril malo pozno – zdaj, ko sem
vplačal že aro in imel že kar nekaj stroškov.
Hiška ima status varovanega stanovanja ampak v naselju živijo tudi mladi in družine.
Kolikor zdaj vem bi smeli živeti samo starejši od 65let ali psihično/fizično ovirani.
Prodajalec je to dejstvo skrbno prikril saj očitno primernega kupca ni našel.
Sam problema nisem opazil saj v zemljiški knjigi nič ne piše. Za “varovana stanovanja” pa
prej tudi nisem še slišal.
Hiška je drugače popolnoma legalna in ne občina ne dom ostarelih v bližini (v katerega sklopu te hišice so) nimata nič proti mojem nakupu.
Skrbi me prihodnost. Novi zakoni.
Star sem 40 let, poročen, imam dva otroka in nihče od nas ne spada v skupino ljudi, ki smejo prebivati v varovanih stanovanjih.
Zanima me ali se, da parceli/hiši spremeniti namembnost oziroma kaj mi lahko preti če jo kupim in se vselim vanjo? Ali nas lahko izselijo?
Hiška mi je zelo všeč in bi jo vseeno rad kupil do konca in po možnosti “legaliziral”.
Lep pozdrav
Jure
Spoštovani,
Oskrbovano stanovanje lahko kupi vsaka pravna ali fizična oseba, ki izpolnjuje pogoje za nakup nepremičnine v Republiki Sloveniji. Vsa prodana stanovanja so trajna last kupcev oziroma njihovih pravnih naslednikov. Za razliko od najemnika, kupec oskrbovanega stanovanja z njim prosto razpolaga, kar pomeni, da ga lahko odda v najem, dokler ga sam ne potrebuje oz. dokler sam ne izpolnjuje pogojev za bivanje v njih.
Za več pojasnil se obrnite na investitorja/prodajalca.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.