Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute nakup hiške

nakup hiške

Prosim, če mi pomagate. Rezervirali ( plačilo are ) smo vrstno hiško ( 80.000€ ), v katero se lahko vselimo s 1. majem. Sedaj prodajamo stanovanje ( 49.000€ – 49 kvadratov ). Neto prihodek je 1400 €. Kaj mi svetujete ?
Ali naj vzamem 80.000€ kredita in iščem podnajemnika in z najemnino pokrivam večjo anuieteto ali naj prodam stanovanje in vzamem 30.000 – 35.000€ kredita. V vsakem primeru bi bilo to na 15 – 20 let. Sem komitentka nlb in imajo akcijo EURIBOR + 1,30 %. Ali je to ugodno ?
Hvala
lp
Darinka

darinka

akcija od NLB banke ni namenjena nam navadnim smrtnikom!
Jaz na Vašem primeru bi vzel kredit na hipoteko stanovanja,
seveda pa bi stanovanje dal v najem in z najemnino probal pokriti mesečno anuiteto, ki nebi niti bila velika glede na Vaš neto prihodek.

skratka pa predlagam kredit vzet na drugi banki!

za več info me kontaktirejte na mejl.

Pozdravljeni!

Možnosti imate obe, odločitev bo pa vaša. Težko se odločim katera je boljša, ker je odvisno še od maričesa.

Če je stanovanje na lokaciji, ki je atraktivna in ga je mogoče oddajati za vsaj 300 EUR, ga jaz ne bi prodal. To je vaša investicija. Dejstvo je, da cena nepremičnin stalno raste in jo lahko prodate kasneje in kredit odplačate. Se pravi, da vam najemnina + višanje vrednosti pomaga odplačevati kredit. Vsekakor vam odplačuje obresti in še del glavnice. Ko pa enkrat stanovanje prodate ste brez te vrednosti, ki jo lahko smatrate kot naložba.

Lep dan!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

New Report

Close