Nakup klime, katera, kje?
Aktualna tema za tiste, ki smo še vedno brez klime. Kdaj, kje in katero znamko kupiti? Je dobro dati več denarja za klimo ali ne? Rabim za dvosobno stanovanje, verjetno bi morali imeti dve klimi, saj ena ne bi dosegla vseh prostorov. Za letos je kar je, a kdaj so cene klim najboljše, govorim za drugo leto. Povejte tisti, ki imate in se spoznate. Hvala
Kupujem t.i. klime za enkratno uporabo, za 300e. Drugi jim pravijo prenosne. Jz pa tako, ker ko crkne, baci kanta, se ne šraufa. Za 14dni na let vročine odlična. Fasada ni skažena z zunanjo enoto. Do zdaj sem v 10 letih kupil samo eno, kar dela. Za dnevno/jedilno/kuhinjski del 50m2 potegne.(še zaenkrat). Spalni del ma stene 1,20m debele, še ni potrebe.
škoda denar dajat za prenosno klimo, če čist solidno stensko dobiš z montažo vred za ene 800, pa se lahko z njo še greješ, kar se s prenosno ne moreš. itak pa je tudi za hlaenje bolj učinkovita. In ti prišpara par stotakov letno glede na kurilca pri gretju Mi jo mamo nekih 12 let že, pa nič nismo šraufali, nič ni crknilo, uporabljamo pa v glavnem za gretje, hlajenje je samo bonus.
Vročina, 25.08.2023 ob 21:37
Aktualna tema za tiste, ki smo še vedno brez klime. Kdaj, kje in katero znamko kupiti? Je dobro dati več denarja za klimo ali ne? Rabim za dvosobno stanovanje, verjetno bi morali imeti dve klimi, saj ena ne bi dosegla vseh prostorov. Za letos je kar je, a kdaj so cene klim najboljše, govorim za drugo leto. Povejte tisti, ki imate in se spoznate. Hvala
Imam Mitsubishi mod. SF35UE. Stanovanje 60 m2. Poleti hladi in pozimi greje. Zadnji dve zimi nisem niti enkrat prižgala centralne (plin), ker je klima več kot dovolj grela.
Trenutno jo noč in dan šopam na 21 st. Zelo prijetno. Račun elektrike (vse) po porabi nekih 43 eur/mesec.
Mislim, da je bila nekaj čez 1000 eur. Vredna vsakega centa.
za bajto je bolje vzeti več enot ali pa eno veliko zunanjo kot je ta 35-ka in več notranjih enot, je bolj enakomerno klimatizirano
Na vikendu sem namesto v klasično centralno investiral v klime, torej vsaka soba ima svojo 12-ko , takrat sem kupil klime wox iva 1 do iva5, eno imam v delavnici tisto žgem stalno, celo leto že od leta 2008, pa še vedno dela kot je treba.
Torej ne dajaj za klimo več kot 300€, montaža pa itak stane kolikor stane, morda ti je bilje vzeti tri take po 300€, za montažo se pa zmeniš na pavšal, meni je zmontiral vse klime za 400€
BonicaM., 25.08.2023 ob 23:25
Imam Mitsubishi mod. SF35UE. Stanovanje 60 m2. Poleti hladi in pozimi greje. Zadnji dve zimi nisem niti enkrat prižgala centralne (plin), ker je klima več kot dovolj grela.
Trenutno jo noč in dan šopam na 21 st. Zelo prijetno. Račun elektrike (vse) po porabi nekih 43 eur/mesec.
Mislim, da je bila nekaj čez 1000 eur. Vredna vsakega centa.
Super. Mogoče pa grem za mojih 80m² na tvojo, ko naš 16let stara Panasonicova reče zadnjo.
Meni so pred slabim mesecem montirali wox-ove devetke, to je cca 2800w grelne in hladilne moči, montiral pa jih je delavec kateri je prej montiral samo Mitchubishije, povedal je sledeče.
Za montažo je dražja lažja ker ima pod ohišjem notranja enota več prostora in ni vse tako natlačeno, ker pa je klima stala nova samo 300€ je pa rekel super nakup za tak denar.