Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Nakup knjig

Nakup knjig

Rada bi kupila nekaj knjig po medmrežju, pa me zanima katere knjigarne najrajši uporabljate. Zanima me tudi pri katerem Amazonu naročate knjige glede na ceno,
hvala, Katja

Živjo Katja !

Moje izkušnje glede nakupa knjig preko interneta so zelo različne. Glede nakupa v SLO sem bila res zadovoljna s spletno knjigarno cangura.com. Zakaj ?
O tem pa ne bi razpravljala, da ne bom izpadla preveč kritična.

V tujini pa kupujem na Ameriškem Amazonu ostalih še nisem sprobala in zaenkrat še nimam te želje , kajti sem zadovljna z Ameriškim. edino glede poštnine bi se morda splačalo kupiti na Amaton.uk.

Prijetno nakupovanje.

Sam sem že parkrat naročil pri Amazon.com, se pravi ameriškem … ti Američani majo res pocen knjige, a zadevo podraža pošnina in DDV …

Knjige dobiš, če so na zalogi v 11-14 dnevih, poleg izračunane poštnine pa ti pri naši carini zaračunajo še DDV in carino pri vrednostih nad 16.000, pa še nekaj dodatne poštnine … tako da pride odvisno od št.knjig še kakega jurja ali pa mal več dodatka na izračunano ceno …
So pa knjige tam tako poceni in velik izbor, da je ceneje kot jih kupiti npr. v MK …
Sem študiral da bi naročal pri UK ali nemškem Amazonu (zaradi DDVja in carine) a imajo nekoliko višjo poštnino in se mi je zdelo približno ista cena …
Kot je že nekdo enkrat pisal, bi bila najbolje naročiti na kak naslov v Avstriji saj potem skorajda da ni poštnine in bi blo zlo poceni …

Jaz kupujem na nemškem amazonu in kupim vedno čez 20 EUR, pošljejo pa k prijateljem v Nemčijo, ki pridejo vsake toliko časa k nam. Tako se izognem visokim poštninam v Slovenijo.

Jaz sem zadnjič odkrila Abebooks (www.abebooks.co.uk), kjer lahko kupiš tudi rabljene knjige – in to smešno poceni (paperbacke za kakih 50 penijev)! Res je, da stvar podraži poštnina, a se še vedno zelo izplača. Na strani so združene različne trgovine rabljenih knjig, dobro je, če naročiš čim več knjig enega prodajalca (cenejša poštnina). Ravno včeraj sem prejela paket sedmih, ki so odlično ohranjene, skoraj kot nove. Priporočam!

Nisa, kaj misliš povedati glede cangura.com – da si bila zadovoljna ali nezadovoljna?

Še pojasnilo za ˝Oja˝ – Polono 🙂

Zgleda, da sem res malo dvoumno napisala.

S Canguro.com sem bila zadovoljna 🙂 –> priporočam !

Glede na to, da nisem še nikoli kupovala preko neta, me zanima koliko pride poštnina. Vaj približno!

Hvala

udb

Najbolje, da se podaš kar na Amazon ali Abebooks in preveriš (ti sproti izračuna, ko mečeš knjige v košarico – in brez skrbi, na tej stopnji lahko nakup tudi prekličeš). Je precej visoka, in na Amazonu poleg tega plačaš tudi naš DDV (če naročiš v Slovenijo, za ostale države ne vem).

New Report

Close