Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis NAKUP KNJIGE PREKO INTERNETA

NAKUP KNJIGE PREKO INTERNETA

STE ŽE KUPOVALI KNJIGE PREKO INTERNETA? (NPR. AMAZON.DE) RADA BI KUPILA KNJIGO PA NE VEM KAKŠEN JE POSTOPEK. POŠTNINA, PLAČILO (NIMAM NAMENA PISATI ŠT. TRR NA INTERNET)… KAJ MORAM NAREDIT?
PROSIM ZA POMOČ.

LP LUCY

Hja, kaj narediti, če ne nameravaš pisati številko kreditne kartice ti pa ne vem povedati. Lahko ti opišem moje izkušnje z Amazonom.com, ki so pozitivne. Ker imajo “secure site” naj ne bi bilo možnih zlorab (to bodo vedeli več povedat računalniški strokovnjaki).
Tukaj imaš dve povezavi (upam da mi jih bo uspelo naredit 😉 ):

mogoče iz njih razbereš kar želiš vedeti.

Postopek je pa približno takšen (na hitro povedano):
izbereš knjigo (knjige)
vpišeš svoj naslov
številko kreditne kartice (in ne TRR)
čakaš.
Ko poštar prinese knjigo domov plačaš še nekaj carinskih dajatev (oz DDV) in kar nekaj stroškov poštnine. Koliko znašajo pa ti ne vem točno povedati.
Tudi Amazon ti zaračuna stroške poštnine.
Jaz sem naročala že nekajkrat in ni bilo nobenih težav (ne s plačilom, ne z dostavo). Stroški pošiljanja na Amazonu.com znašajo cca 13 $ (za nemškega ne vem). K temu prištej še poštnino naše pošte (kakšnega tisočaka ali dva).
Upam da sem kaj pomagala 😉
LP

Nikoli vec, tudi prek Amazona ne, so se usedli na kartico in zaracunali 200$.
Lep pozdrav.

HVALA ZA ODGOVOR – OBEMA.
MISLIM, DA BOM POISKALA KAKO VEZO V NEMČIJI, KER SE MI ZDI, DA BI BILI STROŠKI PREVISOKI. TA KONKRETNA KNJIGA JE OD DIANINEGA BUTLERJA; PAUL BURRELL Im Dienste meiner Koenigin IN ME FUL ZANIMA KAJ PIŠE O BRITANSKEM DVORU. MOGOČE PA MI USPE…

LEP DAN VSEM

kupujem preko amazona in nikoli nimam problemov. ze kaksno leto so knjige najcenejse na “ameriskem” amazonu. vsaj ena dobra stran nizke vrednosti dolarja:-)
barabe so nasi cariniki. povprecno mi poberejo vsaj 5 jurjev

Ja, se je tudi meni zdelo so tam najcenejše :)).
Samo naša država pristavi piskerček povsod :((. Najbolj tragično pa se mi je zdelo to, da sem poštnino za tri knjige (naročene skupaj) plačala 2x, saj ene od naročenih trenutno ni bilo na zalogi in so mi jo poslali kasneje. Res grdo :)).
Je pa res žalostno koliko pri nas plačujemo za knjige in kako smešno poceni so angleške. Ampak to je že druga tema, a ne?

nazalost. zaenkrat imamo vsaj trubarjev antikvariat, ki pa ga ze nekaj casa nameravajo ukiniti.

New Report

Close