Nakup kolesa
Odločam se za nakup kolesa, pa bi potrebovala kakšen nasvet. Rada bi kolo, ki ima luč in prtljažnik, po možnosti košarico spredaj, pa blatnike,…se pravi city bike. Pa me zanima, če je tako kolo primerno tudi za vožnjo po makadamu, pa rahlo v hrib,..ali je boljše potem kupiti gorsko kolo…?
Kakšna kolesa imate ve-vi? Kako se obnesejo? Ali so poceni kolesa iz npr. Špara,…kaj vredna?
Hvala in lp
Glede na želje, ki jih imaš, bi jaz razmšljala o nakupu treking kolesa s primernimi gumami. Oprema, ki si jo želiš (košara, luči,….) se da dodatno.
Kolesa iz Spara ipd…..vredna so toliko kot jih plačaš. Iz izkušenj pa ti povem, da te potem servisi pridejo dražje kot celotno kolo. Pač je kvaliteta delov primerljiva s ceno in je kmalu potrebno menjat sredino, pa gonilke, pa to in ono….
Mislim, da je ravno v četrtkovem Poletu (priloga Novic in Dela) priloga o kolesih ali pa poglej malo po netu.
npr:
Tudi jaz sem prepričan, da je Trtekking kolo prava izbira. Gorskega kolesa 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ljudi ki ga ima ne potrebuje. Trekking kolesa imajo običajno (če niso kakšna specialna) menjalnik in zobnike od gorskih, se pravi so prestave enake in klanci niso problem, Nekateri imajo celo ekstremno velik zadnji verižnik, in s tem zvoziš vsak klanec. Res pa je da gre tako počasi, da lahko padeš 🙂
Hmm, kakšna je pa razlika med trekking in gorskim kolesom? Potrebovala bi nekaj za pretežno mestno vožnjo, da bi se peljala tja, kamor ponavadi gremo z avtom, pa da bi se obenem še rekreirala:) Dve muhi na en mah, nekaj takega:) Pa da bi šla še na kakšno daljšo turo občasno. Pa je recimo en del poti makadamski.
V konstrukciji okvirja in velikosti koles. Gorsko ima bolj športen (nagnjen, naporen) okvir in 26 palčna kolesa, Trekking pa bolj udoben položaj in 28 palčna kolesa. Trekking ima tudi nastavke za pritrditev prtljažnika in običajnih blatnikov, gorski pa običajno ne.
Plašče si pa v vsakem primeru lahko daš gladke ali grobe.