Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Nakup mazde2 opel meriva ali honda jazz

Nakup mazde2 opel meriva ali honda jazz

Rabim pomoč

Razmišljam o Mazdi 2 , Opel Merivi ali Honda Jazz

Katarega priporočate

Hvala

Pozdrav

Mazda takoj odpade. Prvič, oblikovno mi ni všeč pa za ta denar dobiš najbolj svohno mašino. Meriva mi je oblikovno najbolj všečna, ima nekaj športnega značaja pa vseeno mislim da če želiš zanesljiv avto z malo porabo bo Honda Jazz prava izbira;)

Vzel bi Jaza. Ima daleč najboljši motor, najbolj bo držal ceno in najlepše mi izgleda. Glede fleksibilne notranjosti in prostornosti so vsi zelo blizu.

Prijateljica ima Jazz-a. Oblikovno je sicer cisto povprecen avto, a za svoj razred iredno dobro opremljen in predvsem izjemno prostoren, z moznostko podiranja in premikanja sedezev. Je pa cena, dobre tri miljione, za moje pojme, kar zasoljena.

Jazz je samo malenkost cenejši od civica, zato bi imel raje slednjega, če bi izbral Hondo. Pomoje je najboljša varianta meriva. Zlo fletkan avtoček.

Cenovno je mazda2 najbolj ugodna, a tudi najmanj prilagodljiva in glede tega najbolj podobna običajnim avtomobilom. Jazz in meriva sta nekje blizu, oba sta mi zelo všeč.

Meriva je bolj nemško resna, a izjemno prilagodljiva in idealna za prevoz štirih (zelo široka dva zadnja sedeža, če tretjega zložiš) ali dveh z veliko prtljage (sedeži se vgreznejo v dno).

Pri jazzu se zadnji sedež lepo umakne, a vzame nekaj prostora za prtljago. In še nekaj: jazz je na voljo le z bencinskim motorjem (res dobrim), meriva pa tudi z dvema dizloma (o katerih pa pri prodajalcih ne boš prav veliko izvedel).

LPB

Vsi sicer odsvetujete mazdo, jas sem pa nad njo navdušena. Nimam sicer dvojke, ampak malo starejšo (323F), skoraj 8 let, ampak ni z njo popolnoma nobenih stroškov. Vzdrževanje je pa praktično zastonj. Za ostali dve znamki pa nimam pojma kakšni so ostali stroški.

Zanimivo!

Izbrali ste si zelo zanimiv podsegment avtomobilov, malih enoprostorcev!

O njih le nekaj dejstev, saj hondo jazz in še zlasti mazdo2 zelo dobro poznam.

Oba avtomobila sta majhna, okretna, tehnično zelo dobra in tudi zelo prostorna.

Honda prednjači z boljšim menjalnikom, živahnejšim motorjem (1,4 16V) in večjim prtljažnikom 380 litrov. Sedaj lahko izbirate med 1,2 in 1,4 motorjem. Razlika je 100 tisoč tolarjev in 5 konjev (78:83). Cena je 3 oziroma 3,1 milijona tolarjev, kar se zdi veliko. A mala honda ponuja veliko prostora in opreme.

Mazda ima več motorjev in več izbire pri opremskih paketih. Osnovna verzija je precej cenejša od honde cca 2,4 milijona SIT. Podobno opremljena in močna pa je blizu jazzu. Prednost mazde je v tem, da si lahko izberete tudi dizel in to zelo dober 1,4 z 68 KM. V potniški kabini ima nekaj več predalov.

Katerega priporočamo? Tistega v katerem se boste najbolje počutili, zato je najbolje oba preizkusiti. Sta pa oba vrez večjih napak.

Lp, Miloš

Aha še opel meriva!

Konkretno o avtu vem le teorijo, slišim da je dober tudi razmeroma drag!

Vozil ga pa še nisem!

Miloš

New Report

Close