Nakup nad 5000€
Pomaga cisto prijazno vprasanje “mi odobrite kaj popusta, ce placam z gotovino?”.
In mimogrede, ker imam v sluzbi opraviti tudi s tem, dobro vem, kaki so stroski karticnega poslovanja, tudi to, v kakem casu izdajatelj kake kartice nakaze denar na TRR in ne, nimas denarja ze naslednji dan.
In manj izhodnega DDV ima prodajalec, ne jaz kot kupec….[/quote]
No lej, Cezar je tako dober, da provizijo raje trgovcu pusti, naj si on opomore
Konkretno pri avtih je sama cena avta približno pol končne cene … v drugi polovici so davki, dajatve, priprava avta in marža. Lahko daš takoj levo jajce stran, da trgovčeva provizija ob 30 jurjev vrednem avtu ni samo dva jurja.
In če bi bilo trgovcem tako jadno dati ta popust na gotovino, ga ne bi dajali, kaj meniš? Jaz tudi vedno vprašam in skoraj povsod mi dajo popust, če plačam po predračunu oziroma prinesem denar.
Ko sem kupovala avto, to je bilo še v časih tolarja in sem morala zamenjati marke, veliko mark, sem kot prvo klicala naokrog, kje mi dajo boljši menjalni tečaj, kot drugo vprašala za gotovinski popust. Ko sem prodala stanovanje in sem imela malo konkretnejši znesek na računu, sem se v banki zdilala za višje obresti. Vprašat ni greh, saj nisem bila edina taka. To je ustaljena praksa v času normalnih obresti, zdaj verjetno ne.[/quote]
ti ne ločiš kaj je provizija, kaj je rabat in kaj je marža; trgovec dobi provizijo pri avtu če prodaja avte kot komisionar; kolikšnaje provizija je odvisno od principala, tak sistem ima recimo kia; rabate pri avtu določa uvoznik in se razlikujejo tudi znotraj mreže, odvisno kakšen status ima posamezen trgovec, o maržah pri novih avtih pa lahko trgovci zgolj sanjajo; avti v slovenijo so v primerjavi z zahodno Evropo cenejši, ker se slovenija ne smatra kot resno tržišče oz prinaša več stroškov kot zaslužkov, in da dokončam; v slo ima pri porodaji novega avta korist zgolj kupec in uvoznik, trgovec je pa jebena stranka, jebejo ga pa tako uvoznik s svojimi kvotami in finančnim stiskom kot jebene dolgocajtne stranke s tem; kok pa je popusta?
Pomaga cisto prijazno vprasanje “mi odobrite kaj popusta, ce placam z gotovino?”.
In mimogrede, ker imam v sluzbi opraviti tudi s tem, dobro vem, kaki so stroski karticnega poslovanja, tudi to, v kakem casu izdajatelj kake kartice nakaze denar na TRR in ne, nimas denarja ze naslednji dan.
In manj izhodnega DDV ima prodajalec, ne jaz kot kupec….[/quote]
in ko ti trgovec reče ne? potegneš ven kartico,drži? če trgovec nima toliko obratnega kapitala, da ga moraš ti financirati potem bi moral že včeraj zapreti trgovino ker je danes že prepozno;
seveda ima manj izhodnega ddv trgovec, ampak posledično ima manj zaslužka; pa poglejva še tvoj ddv ; če ti prodam stvar za 100 eur brez popusta odvedem 18,03 eur ddv, če ti dam pa 3{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popusta, ti plačaš 97 eur, jaz pa odvedem 17,48 eur ddv;torej mi je pri prvi transakciji ostalo po odvedbi ddv 81,97 eur, pri drugi transkaciji pa 79, 52 eur, kar pomeni zame manj 2.45 eur, torej o kakem prihranku pri ddv že govoriš? aja, konec leta bom plačal manj davka od dobička če dajem več popustov la kako?[/quote]
Pa ti ves, da razen za Maestro kartico traja tudi po en mesec, preden izdajatelj nakaze denar na TRR? S popustom pa ima denar takoj….
in ko ti trgovec reče ne? potegneš ven kartico,drži? če trgovec nima toliko obratnega kapitala, da ga moraš ti financirati potem bi moral že včeraj zapreti trgovino ker je danes že prepozno;
seveda ima manj izhodnega ddv trgovec, ampak posledično ima manj zaslužka; pa poglejva še tvoj ddv ; če ti prodam stvar za 100 eur brez popusta odvedem 18,03 eur ddv, če ti dam pa 3{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popusta, ti plačaš 97 eur, jaz pa odvedem 17,48 eur ddv;torej mi je pri prvi transakciji ostalo po odvedbi ddv 81,97 eur, pri drugi transkaciji pa 79, 52 eur, kar pomeni zame manj 2.45 eur, torej o kakem prihranku pri ddv že govoriš? aja, konec leta bom plačal manj davka od dobička če dajem več popustov la kako?[/quote]
Pa ti ves, da razen za Maestro kartico traja tudi po en mesec, preden izdajatelj nakaze denar na TRR? S popustom pa ima denar takoj….[/quote]
to pa drži; nekoč sem uslužbenko na banki vprašal koliko bo banka plačala obresti zato, ker že 2 tedna obrača firmin denar? ne ona ne vodja enote nista razumeli o čem sem govoril; to je eno navadno brezobrestno kreditiranje strank ki obrmenjuje podjetje in temu bi morali narediti konec