Nakup nepremičnine-brez agencije
pozdravljeni,
sama sem našla nepremičnino preko neta in me zanima na kaj naj bom pozorna…pogodbo sem po nekem vzorcu sestavila sama, ima vse sestavine, ki jih mora imeti (podatki o nepremičnini, prodajalcu, o kupnini, zemljiškoknjižno dovolilo….)…v bistvu sem vnesla nove podatke v neko že obstoječo pogodbo, ki jo je sestavljala nepremičninska agencija….
iz zemljiškoknjižnega izpiska je razvidno, da je nepremičnina prosta bremen in da je prodajalec dejanski lastnik…se bi lahko še kaj zakompliciralo?
hvala za pomoč
Za vsebino pogodbe odgovarja tisti, ki vam jo sestavi ( na to vas bo opozoril tudi notar). Če mislite, da je vse ok pa zapeljite posel na ta način.
Vam pa to odsvetujem. Naj vam vsaj noter sestavi pogodbo, če se kaj zakomplicira je pogodba osnova za razrešitev spora.
Raje znižajte kupnino za dodatnih 50.000 sit ali pa si z prodajalcem razpolovite strošek pogodbe in splala boste brezkrbno.
lp
pa je možno, da odgovarja nepremičninska agencija za pravne posledice, če samo sestavi pogodbo?
hmmm, verjetno bi bilo bolje naredi pogodbo v obliki notarskega zapisa….bom premislila….
hvala za opozorilo
Forum je zaprt za komentiranje.